Vappupuhe 2021

Työväen juhlapäivä, hetki jolloin kevät alkaa muuttumaan kesäksi. Alkaa myös työläisten kesälomakausi.

Itse vietän aaton ja vappupäivän aamusta iltaan tehtaalla auttamassa ja tukemassa tuotantoa. Ilmasto on muuttunut tuulisemmaksi ja vanhat myrskyherkät ilmakaapelit korvataan  maakaapeleilla. Lisääntynyt tuuli ja sen myötä tuulivoima, sekä siinä mukana  kehittynyt teknologia tarvitsee kaapelit energian jakoon myös Vappuna.

Ylioppilaslakkeja ja serpentiiniä ei tehtaalla näe, munkkeja kyllä, ehkä simaakin.

Usein vappupuheissa mollataan hallitusta tai oppositiota, minusta sellaista kaipaavat voivat lukea niitä sosiaalisen median palstoilta tai lehtien kommenteista ja isojen poliitikkojen puheenparsista.

Suomi on maailman onnellisin kansakunta, koronakriisin hoitoa ihaillaan läheltä ja kaukaa.  Samalla osa rujosta kansasta tonkii tunkiota jotain kurjuutta löytääkseen ja onnekseen sitä tuntuu löytävänkin.

Suomi on pienenä maana riippuvainen myös naapurimaiden ja koko EU:n menestyksestä, kansallisromantiikka on kaunista, kunhan ymmärtää realiteetit ympärillään, niin talouden, kuin turvallisuuden osalta.

Koronan hellittäessä ennenpitkää on aika investoida, nostaa työttömiä työelämään, tukea tutkimusta ja koulutusta. Auttaa apua tarvitsevia.

Kulttuurielämä on demokratian ytimessä, ollut aina ja tulee aina olemaan. Laskun jälkeen aina uudelleen noussut.

Oma kunta tarvitsee avarakatseisia päättäjiä politiikan pelikentän eri laidoilta.  Näkemyserot tuovat päätöksentekoon uusia näköaloja ja sitä kautta mahdollisuuksia uudistuksiin.

Joskus negatiivisuuden tunkiolla seisovatkin löytävät madon jolla kalastaa, jos ei muuta niin ääniä.

Vaalilupauksena annan sen minkä tiedän pystyväni toteuttamaan. Tutkin ja hutkin, luen ja kuuntelen. Sitten teen päätöksen ja arvostan toisen erillaista näkemystä.

Hyvää Vappua 2021

 

0
parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio
Ehdolla kuntavaaleissa

51 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj
Siuntion sosialidemokraatisen yhdistyksen puheenjohtaja
Nyt myös Uudenmaan maakuntavaltuuston Siuntion edustaja
Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu