Yllätys vasemmalla

Asiantuntijoiden ennakkoarviot menivät metsään. Itsekkin yllätyin persujen rajusta tipahduksesta, mutta vasemmalla laidalla muhi muutos jo ennen vaaleja. Toki Vasemmistoliiton menestys oli paljon suurempi kuin uskoin.

Kesäkuun toinen päivä laitoin ystävälleni, entiselle ammattipoliitikolle viestin, että saapa nähdä mikä on vaikutus kannatukseen demareiden heikolla luontopolitiikalla. Huomasin itsekkin olevani tilanteessa, jossa pitää päättää, että äänestääkö omaa puoluetta joka puhuu luonnon puolesta, vai sitä sitä joka puheen lisäsi tekee sitä mistä puhuu.

Sekä Vasemmistoliitto, että SDP ovat pitäneet huolta ihmisoikeusasioista, sosiaaliturvasta, työntekijöistä jne, mutta yksi asia tuli eroksi viimeisillä viikoilla.

Kun ensin Suomen Luonto-lehti toi esille puolueiden näkemykset luontoarvoista oli yhtä-äkkiä luontoihmisillä silmien edessä ero, molemmat puhuivat luonnon puolesta, mutta vain toinen tekee sitä pyyteettömästi. Suomen Luonto kysyi puolueilta muunmuassa kannattaako puolueenne Suomen petoeläinten suojelun lieventämistä Eu:ssa. Vasemmisto ei kannattanut suojelun lieventämistä, mutta SDP ei osannut tai halunnut vastata kysymykseen järkevästi vaan päätyi Ei Osaa Sanoa-vastaukseen sekavan selityksen kera.

SDP ei  kannattanut myöskään EU-lainsäädäntöä jolla turvattaisiin Suomen metsäluonnon monimuotoisuutta, jopa puolestaan Vasemmistoliitto kannatti.

Pian tämän jälkeen BirdLife Finland pisteytti suomalaismeppien äänestyskäyttäymisen parlamentissa. Vertailussa Vasemmistoliitto (92pistettä)  sai paremmat pisteet kuin Vihreät (88 pistettä) ja samassa vertailussa SDP sai vain 51 pistettä.

Luultavasti luontoihmisistä tässä kohtaa useampi valitsi Vasemmistoliiton.

Samalla karismaattinen, uskottava ja toimelias Li Andersson on tehnyt sellaista politiikkaa joka on ollut puheiden mukaista. Ikävän moni poliitikko kiemurtelee ja yrittää löytää kaikkiin suuntiin kumartelevan tavan edetä poliitikassa.

Toki nyt Vasemmistoliitto onkin hankalan paikan edessä kun sen ykkössentteri edustaa Suomea Brysselin pöydissä ja kotikamaran puheenjohtajalle jää valtavat saappaat täytettäväksi.

parviainen
Sosialidemokraatit Siuntio

53 vuotias
Siuntion kunnanvaltuutettu .Siuntion kunnanhallituksen II-varapj

Intohimona jalkapallo, jääkiekko ja pyöräily

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu