Mies – ole enemmän mies – ja nainen!
Tutkija Ilana Aalto väittää, että ”miehen malli” on haitallinen ajatus ja että olisi parempi puhua pelkästään ihmisen mallista. Henry Laasanen puolestaan väittää, että miehen malli on pojille välttämättömän tärkeä, koska naisellisia käyttäytymispiirteitä omaksuneita poikia kohtaa tyly kohtalo. Tämä kirjoitus esittelee Aallon ja Laasasen ajatusmalleja paremman teorian maskuliinisuudesta ja feminiinisyydestä sekä johtaa teoriasta neuvoja ja ohjeita sinkkuja varten.
Andrdogyynisen vetovoiman teoria
Sandra Bemin androgyniateoria kannustaa kaikkia miehiä ja naisia oppimaan sekä feminiinisiä että maskuliinisia henkisiä taitoja ja ominaisuuksia, vaikka miehet ja naiset ulkonäöltään olisivatkin varsin erilaisia. Samoilla linjoilla on myös tässä artikkelissa esittelemäni ”androgyynisen vetoivoiman teoria”, jonka mukaan kaikkein vetovoimaisimpia ovat ne naiselliset naiset, jotka naisellisuudestaan huolimatta
- kykenevät tekemään jämäköitä päätöksiä ja ottamaan rationaalisia riskejä
- pystyvät keskittymään yksittäisen ison ongelman ratkaisemiseen karistaen kaiken muun mielestään kunnes ongelma on ratkaistu
- pystyvät olemaan vatvomatta liikaa työpaikan ja ystäväpiirin ihmissuhdeongelmia
- ymmärtävät miehiä sekä perinteisiä miesten harrastuksia, oppiaineita ja puheenaiheita
Miesihanteeksi androgyynisen vetovoiman teoria nostaa ne miehekkäät miehet, jotka miehekkyydestään huolimatta
- ovat hyviä ruuanlaittajia, lastenhoitajia ja hoivan antajia
- joilla on paljon sosiaalisia taitoja ja tunneälyä
- kykenevät ratkomaan konflikteja ilman väkivaltaa ja väkivallalla uhkailua.
- eivät ole liian kilpailullisia ja autoritaarisia vaan kykenevät myös tukemaan, auttamaan ja kannustamaan muita
- ymmärtävät naisia sekä perinteisiä naisten harrastuksia, oppiaineita ja puheenaiheita
Androgyynisen vetovoimateorian taustalla on tutkimukset, joiden mukaan ulkonäöllinen erilaisuus kiehtoo miehiä ja naisia, mutta henkinen samanlaisuus taas syventää kiintymystä ja ennustaa vahvaa, pitkää parisuhdetta.
Neuvoja sinkuille
Laasasen markkina-arvoteoria vihjaa siihen, että miesten ei missään tapauksessa kannata omaksua mitään naisellista tai edes sellaista, jota joskus parikymmentä vuotta sitten on pidetty jollain tavoin naisellisena, koska naisellisten asioiden omaksuminen vähentää miehen ”markkina-arvoa”. Androgyynisen vetovoimateorian mukaan miesten päinvastoin kannattaa opetella paljon naisellisia hyveitä eli positiivisiksi katsottuja ominaisuuksia, harrastuksia, puheenaiheita, opintoja, taitoja ja ammattitaitoja.
Sinkkumiesten kannattaisi siis jo hyvin nuorina varmistaa, että he tuntevat naisten arvostamia tieteen ja taiteenaloja, kuten kuvataide, musiikki, kirjallisuus, teatteri, arkkitehtuuri, design, (taide-) ja elokuvat. Myös vieraisiin maihin, kieliin, ruokakulttuuriin, ruuanlaittoon, psykologiaan ja ihmissuhteisiin liittyvät aiheet ja harrastukset lasketaan naisten keskuudessa
miehille plussaksi. Harrastusten lisäksi miesten kannattaa myös harjoitella seuraavat ”naiselliset” taidot, joista on hyötyä niin työelämässä kuin myös parisuhdemarkkinoilla:
- Coaching (vastapainona besser-wisseröinille ja neuvojen tyrkyttämiselle)
- Ihmisten tunnesensitiivinen ”syväjohtaminen”.
Edellä mainittujen ”naisellisten” taitojen, harrastusten ja kiinnostuksen aiheiden omaksuminen auttaa miehiä kolmella tavalla:
- Miehen kiinnostavuus kasvaa naisten silmissä, koska mies vaikuttaa harvinaislaatuiselta helmeltä miesten joukossa.
- Mies joutuu näiden harrastusten piirissä tilanteisiin, joissa hän tutustuu moniin naisiin.
- Mies kykenee ”naistapaisen” tietämyksensä ja harrastustensa ansiosta helposti aloittamaan keskustelun naisten kanssa.
Vastaavasti sinkkunaisten kannattaisi jo nuorina varmistaa, että he tuntevat laajalti naisten arvostamia puheenaiheita ja harrastuksia, kuten eräretkeily, kalastus, metsästys, autot, työkalut, remontointi ja että he ovat riittävän hyviä ”kovissa” tieteenaloissa kuten matematiikka, fysiikka ja taloustiede sekä kykenevät puhumaan miehille tyypillisistä puheenaiheista, kuten vaikkapa politiikka ja urheilu. Näiden harrastusten ja aiheiden pariin heittäytyminen auttaa naisia kolmella tavalla
- Naisen kiinnostavuus kasvaa miesten silmissä, koska nainen vaikuttaa harvinaislaatuiselta helmeltä muihin naisiin verrattuna.
- Nainen joutuu näiden harrastusten piirissä tilanteisiin, joissa hän tutustuu moniin miehiin.
- Nainen kykenee ”miestapaisen” tietämyksensä ja harrastustensa ansiosta helposti aloittamaan keskustelun myös ujompien miesten kanssa.
Lisäksi naisten kannattaa opetella seuraavat ”maskuliiniset” taidot, joista on hyötyä niin työelämässä kuin parisuhdemarkkinoilla:
- Itsevarma esiintymistaito sekä väittelytaito (vaatimattoman nynnyilyn sijaan)
- Riskinottokyky sekä kyky tehdä nopeita päätöksiä
- Kyky lähteä nopeasti liikkeelle paikasta A paikkaan B (aikataulujen mukaan) sekä
- kyky sietää eräelämään liittyvää fyysistä epämukavuutta
Vastaväitteitä
Yksi mahdollinen vastaväite on se, että monet naiset haluavat äijämäisesti käyttäytyvän miehen itselleen. Tähän voi vain vastata, että käytökseen on mahdollista sisällyttää paljon maskuliinisia hyveitä ja feminiinisiä hyveitä ilman, että lopputulos olisi naisten mielestä jotenkin liian naisellinen. Esimerkiksi Englannissa tehdyn tutkimuksen mukaan naiset arvostavat enemmän kokkaustaitoisia miehiä kuin miehiä, joilla on komea urheiluauto.
Vastaväitteenä voi olla myös se, että useimmat naiset kuitenkin viime kädessä haluavat fyysisesti äijämäisen miehen, joka myös käyttäytyy ”miehekkään dominoivasti”. Ehkä jotkut masokismiin taipuvaiset naiset ovat tuollaisia. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että naiset haluavat parisuhteeseen sellaisen miehen kanssa, joka on itsevarma, mutta josta silti puuttuvat dominoivaan narsistiin liittyvät itserakkaat piirteet. On myös havaittu, että naiset arvostavat aivan erityisen paljon sellaisia miehekkäitä miehiä, jotka tulevat hyvin toimeen lasten kanssa ja jotka viihtyvät lasten kanssa. Lisäksi on jopa tutkimuksia, joiden mukaan naiset pitävät enemmän Photoshopilla femininisöidyistä miehistä kuin luonnollisista mieskasvoista. Äijämäisyys ei siis tehoa kaikkiin naisiin edes ulkonäön tasolla.
Kolmannen vastaväitteen mukaan edellä listatut ”naiselliset” hyveet ja ”maskuliiniset” hyveet eivät itse asiassa lainkaan ole naisellisia ja maskuliinisia hyveitä vaan yleisiä inhimillisiä hyveitä. Tämä tulkinta mielestäni latistaa todellisuutta väittämällä, että tietyt positiiviset hyveet eivät olisi sukupuolittuneesti värittyneitä tiettynä aikakautena. Esimerkiksi kokkaustaito ja lastenhoitotaito olivat 1950-luvulla selvästi feminiinisiä hyveitä. Vielä 2000-luvun alussakin niitä voidaan kutsua lainausmerkeissä ”feminiinisiksi” hyveiksi, koska niillä on historiallinen naisellisen hyveen leima. Ehkä parinkymmenen vuoden kuluttua kokkaamista ja lasten hoitoa ei ole syytä kutsua naisellisiksi hyveiksi enää edes lainausmerkeissä. Tämä on vain hyvä asia, mutta niin kauan kuin elämme historian painolastin alla, on hyvä korostaa miehille, että on olemassa ”naisellisia hyveitä”, joiden oppimisesta olisi suurta hyötyä miehille. Vastaavasti on tietysti myös ”maskuliinisia hyveitä”, joiden oppimisesta olisi hyötyä naisille.
Esimerkkinä tästä naisellisuuden ja maskuliinisuuden muutoksesta on se, että 1930-luvulla pidettiin naisellisina sellaisia jääkiekkoilijoita, jotka käyttivät kypärää. Nykyisin ei. Vastaavasti
1600-luvun alussa haarukkaa käyttäviä miehiä pidettiin hintahtavina neiteinä, koska ”tosimiehet” söivät pelkällä veitsellä ja lusikalla. Maskuliinisuus ja feminiinisyys siis muuttuvat jatkuvasti, mutta silti kunakin aikakautena on olemassa melko vahvoja käsityksiä siitä, mitkä harrastukset, oppiaineet, työt ja käyttäytymispiirteet ovat maskuliinista tai feminiinisiä. Androgyynisen vetovoiman teoriaa soveltamalla on mahdollista edistää miesten ja naisten välisten kestävien parisuhteiden muodostumista. Lisäksi teoria saattaa nopeuttaa feminiinisyyttä ja maskuliinisuutta koskevien käsitysten muuttumista parempaan sekä yksilöitä vähemmän lokeroivaan ja painostavaan suuntaan.
Siitä, että nainen on suorittanut asepalveluksen, voi päätellä, että nainen voi olla samalla aallonpituudella.
Naisellisuuden ongelma on siinä, että sitä ei ole missään määritelty valtiollisesti yhteismitalliseksi.
Miten mitään naiskulttuuria voi olla ansioäidin, edustusrouvan tai neidin kesken? Ellei ole yhtä naistyyppiä niin on melko vaikea yrittää rakentaa jotain kaksinpuhelua tyyppien välillä, kun perustyyppejä on itse asiassa neljä.
Laasasesta olen sitä mieltä, että sananvapaus on ihmisoikeus eikä ole säädetty mitään velvollisuutta käyttää sitä vain feministiseen diskurssiin.
Tutkimuksesta olen sitä mieltä, että on hyvä, jos päästään nominaaliasteikolta vähitellen ordinaaliseen asteikkoon tai intervalli- ja relatiiviasteikkoon, on se vain hyväksi. Kvalitatiivisesta vähitellen kvantitatiiviseen.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kutsuin nuorena toivesuhdettani heteroiden homosuhteeksi. Tarkoitin, että ei olisi väliä, kumpi on vanhempi tai mikä ikäero olisi ja suhteen aikana kumpikin tekisi niitä asioita, mitkä kiinnostaa. Tässä blogissa on jotain todella tuttua.
Ilmoita asiaton viesti
Itselläni tulee myös mieleen naisten levittämä vitsi tai sanonta, jonka mukaan ”Elämä on niin epäreilua sinkkunaisille, koska kaikilla todella kiinnostavilla miehillä näyttää jo olevan poikaystävä”.
😀
Ilmoita asiaton viesti
”Coaching (vastapainona besser-wisseröinille ja neuvojen tyrkyttämiselle)”
En ole havainnut tämän olevan mitenkään erityisesti juuri naisellinen piirre.
Ilmoita asiaton viesti
Työelämässä ilmenevä besserwisseröinti on selvästi yleisempää miesten keskuudessa kuin naisten keskuudessa. Naiset ovat pikemminkin yleensä liian epävarmoja omien mielipiteittensä esittämisessä.
Tämän vuoksi suosittelen coaching-kursseja kaikille miehille. Ne opettavat kuuntelemista ja auttamista – ilman päällekäyvää neuvojen tyrkyttämistä.
Ilmoita asiaton viesti
No mitenkä blogisti Malmella itse on tuo naisten iskeminen onnistunut kannattamiensa teorioiden avulla?
Onko käynyt niin että teoria ja käytäntö ovatkin sitten taas ristiriidassa totuuden kanssa?
Itse en tiedä noista teorioista, mutta käytännössä olen havainnut, että baareissa rehellinen miehisyys jyllää edelleen mitä tulee naisten iskemiseen. Ei siellä tarvitse alkaa niiden kanssa ”ihmisten tunnesensitiivisestä syväjohtamisesta” puhumaan, riittää kun kysyy jossain välissä iltaa että teille vai meille.
Ilmoita asiaton viesti
Jos on aikaa niin ehkä voi odottaa siihen vaiheeseen, että saa teekutsun ”heille”.
Ilmoita asiaton viesti
On olemassa myös näkemys, joka on suhteellisen lähellä esittämääsi ja jota itse vahvasti kannatan: jokaisessa ihmisessä on feminiininen ja maskuliininen puoli. Mitä terveempi ja tasapainoisempi ihminen on itsensä kanssa, sitä tasaisemmin nuo molemmat puolet näyttäytyvät ihmisessä sukupuolesta riippumatta.
Erona sinun näkemykseesi, jossa ihmisen pitäisi opetella ns. vastakkaisen sukupuolen ominaisuuksia on se, että tässä ajattelussa nuo puolet ovat ihmisessä automaattisesti olemassa, niitä ei trvitse opetella, mutta niitä tarvitsee toisten vahvistaa hieman itsessään tai ainoastaan sallia niiden esiintulo.
Ilmoita asiaton viesti
Bingo!!
Ilmoita asiaton viesti
”Sandra Bemin androgyniateoria kannustaa kaikkia miehiä ja naisia oppimaan sekä feminiinisiä että maskuliinisia henkisiä taitoja ja ominaisuuksia,…” Tämä on sinänsä ihan mielenkiintoinen väite, mutta en ole kyllä ihan samaa mieltä. Johonkin muottiin pyrkiminen väkisin vastoin oman persoonan luontaisia ominaisuuksia on vähän robottimaista tai sitten tietynlaisen roolin opettelemista ja näyttelemistä.
Olen tätä ohjelmasarjaa ”Katso minä luon uutta” kuunnellut perjantaina ja tänään. Olen kuunnellut kaksi jaksoa ja siinä on yhteensä kuusi jaksoa. Se perustuu kristillisiin arvoihin. Opettamassa ovat Kyllikki Koskela ja Harri S. Jukkala.
Ja tässä ohjelmassa he käsittelevät miehen maskuliinisuutta, miten se ilmenee ja maskuliinisuutta naisessa. Ja feminisyyttä, miten se ilmenee naisessa ja miten miehessä. Kyllikki Koskela käsittelee naisen kannalta näitä piirteitä ja Harri Jukkala miehen kannalta. Ohjelma kestää melkein tunnin.
http://www.tv7.fi/vod/player/?program=17295
Harri Jukkala omassa puheenvuorossa mietti, että onko tämä suomalaisten naisten ihannemiesmalli.
http://www.youtube.com/watch?v=9M0RQYmmLPY
Ilmoita asiaton viesti
Kaarina, androgyynisen vetovoiman teoria kannustaa (ei painosta) ihmisiä oppimaan ”maskuliinisia ja ”feminiinisiä” hyveitä ja taitoja. Taitojen ja hyveiden oppiminen ei ole oman luonteen keinotekoista tai väkinäistä muuttamista.
Ilmoita asiaton viesti
Pasi Malmi: ”Laasasen markkina-arvoteoria vihjaa siihen, että miesten ei missään tapauksessa kannata omaksua mitään naisellista tai edes sellaista, jota joskus parikymmentä vuotta sitten on pidetty jollain tavoin naisellisena, koska naisellisten asioiden omaksuminen vähentää miehen ”markkina-arvoa”.
Joo. On sääli, että sympaattisen oloiset miehet, ovat hirttäytyä omiin, etäännyttäviin ja historiattomiin markkina-arvoteorioihinsa.
Jokaisessa ihmisesssä on luonnostaan sekä miestä että naista. Itsetuntemus auttaa hyväksymään – kieltämisen sijaan – kummankin puolen itsessään.
Ilmoita asiaton viesti
Arkielämässä ei juuri ehdi miettiä, onko jokin tekeminen feminiinistä tai maskuliinista. Kun yksin elää niin on yksin hoidettava yhtä lailla tuoksukynttilöiden asettelu kuin hajulukon putsaaminen. Betoniseinä-/laipiokiinnitysten haasteisiin en ole koskaan jaksanut perehtyä, siksi minulla ei ole edelleenkään viherkasveja amppeleissa eikä isommin tauluja seinillä. Sinä päivänä, kun niiden puute heikentää elämänlaatuani, pystyn kyllä hankkimaan iskuporakoneen ja muut tarvittavat tavarat saadakseni haluamani kasvit roikkumaan katosta.
Mitä keskustelemiseen tulee niin puhun tasan tarkkaan niistä aiheista, jotka minua kiinnostavat, niiden ihmisten kanssa jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista.
Kaiken kaikkiaan avaus oli tyhjää täynnä.
Ilmoita asiaton viesti
Severi, androgyynisyys ei tarkoita mitään ”juoksutettavia puudelimiehiä”. Androgyynisyys tarkoittaa sitä, että ihmisellä on paljon maskuliinisia sekä feminiinisiä taitoja ja hyveitä. Se, että miehellä on paljon tunneälyä ja keskinkertaista paremmat sosiaaliset taidot ei tee hänestä ”juoksutettavaa puudelimiestä”.
Ilmoita asiaton viesti
Milloinkahan David Bowiesta on tullut puudeli mieleen?
Mick Jagger pn paljon tylsempi tapaus.
Ilmoita asiaton viesti
Mikko Ahola kirjoitti: ”Voisi ajatella, että miksi pohtia tällaista miehekkyyttä ja naisellisuutta, miksei kannattaisi yrittää olla mahdollisimma paljon oma aito itsensä? Luulisi, että aito itsensä esittäminen lopulta johtaa parhaimpaan tulokseen ihmissuhteissa ja seurustelussa.”
Androgyynisyys ei ole oman luonteen keinotekoista muuttamista vaan sitä, että ihmiset oppivat paljon erilaisia hyveitä ja taitoja – myös sellaisia hyveitä ja taitoja, joita on perinteisesti pidetty vastakkaisen sukupuolen hyveinä tai taitoina.
Androgyynisyyden vastakohta on uusavuttomuus eli ihminen, jolta puuttuvat sekä ”maskuliiniset” että ”feminiiniset” hyveet ja taidot. Minusta ei ole viisasta sanoa uusavuttomille ihmisille, että ”ole oma uusavuton itsesi äläkä koskaan opi mitään”.
Ilmoita asiaton viesti
Mari, tieteellistä teoriaa, joka väittää kuvaavansa todellisuutta ja josta voidaan johtaa ennusteita ja toimintaohjeita ei yleensä kutsuta tyhjäksi (koska se väittää kuvaavansa todellisuutta ja koska siitä voi johtaa ennusteita). Siksi suosittelen, että kutsuisit teoriaa mieluummin huonoksi.
Yksi selitys sille, miksi avaus voi tuntua sinusta tyhjältä on se, että yksinasuvana naisena olet oppinut jo niin paljon androgyynisyyttä, että avaus ei tuonut sinulle paljon mitään uusia näkökulmia.
Ilmoita asiaton viesti
Minä ainakin pidän Annie Lennoxista naisena ja miehistä kiehtovin on David Bowie.
Machot eivät kiinnosta, kokemuksesta johtuen: heillä ei ole sietokykyä vahvoille naisille, koska nainen joutuu alistumaan. Itse en alistu kenenkään räyhäävän äijän jyrän alle.
Ilmoita asiaton viesti
”Itsevarma esiintymistaito sekä väittelytaito (vaatimattoman nynnyilyn sijaan)”
Pakko sanoa, että baarissa tämä toimii, mutta työelämässä ei, koska väittelytaidottomia miehiä on paljon: ne suuttuvat!
Ilmoita asiaton viesti
Kummalla uskoisit olevan enemmän vientiä, entisellä koulukiusaajalla vaiko nykyisellä teekkarilla?
Ilmoita asiaton viesti
Naiset ovat keskimäärin niin tyhmiä että riittää kun sujuvasti valehtelee ja puhuu sitä paskaa mitä ne haluavat kuunnella, vaikkei tosissaan olisikaan sitä mieltä. Naisen halu ja kyky uskoa kuvitelmiin, omiin tai muiden, on niin suuri ettei se koskaan lakkaa hämmästyttämästä. Kai siihen on olemassa joku sosiaalibiologinen syy, mutta en ole vielä sitä keksinyt. En ole kyllä kauheasti etsinytkään.
Ilmoita asiaton viesti
”on jopa tutkimuksia” – olen muistaakseni joskus aiemminkin huomauttanut, että kirjoituksessasi viittaat tutkimuksiin tällä tavoin epämääräisesti, vaikka varmaan olisi ollut aika helppoa viitata ihan asiallisellä lähdeviitteellä.
”Laasasen markkina-arvoteoria vihjaa siihen, että miesten ei missään tapauksessa kannata omaksua mitään naisellista”
MAT ei ole ”Laasasen”. MAT on talousvertauksia käyttävä käsitekehys seksuaalimarkkinoista, joissa kauppatavarana ovat erilaiset ominaisuudet – tämä kehys ei itsessään määritä ”miehekkäiden” tai ”naisellisten” taipumusten arvoa markkinoilla.
Väittäisin silti, että ”miehekkäällä” ja ”naisellisella” tarkoitetaan kielessä juuri niitä ominaisuuksia, joiden perusteella ihmiset arvottavat miehiä ja naisia seksuaalimarkkinoilla eli mitä pitävät haluttavana. Sitä mikä on naisiin vetoavaa, kutsutaan siis miehekkääksi. Jos fyysinen androgyynisyys olisi naisille miehissä vetoavaa, sitä kutsuttaisiin silloin ”miehekkääksi”.
Päätelmäsi ”miesten ei missään tapauksessa kannata omaksua mitään naisellista” on ongelmallinen eritoten edellä sanomasi pohjalta:
”Miesihanteeksi androgyynisen vetovoiman teoria nostaa ne miehekkäät miehet, jotka miehekkyydestään huolimatta”
”Huolimatta”… Lähdet siis oletuksesta, että naiset siis pitävät miehekkäistä miehistä, joilla LISÄKSI on hoivakykyjä. Eiväthän kyvyt ole millään lailla poissulkevia. Mutta mitä naiset tykkäävät epämiehekkäistä miehistä, siis heistä joilta puuttuvat miehiset kyvyt ja ominaisuudet, mutta on vain naisellisia kykyjä?
MAT:n kannalta tarkasteltuna fyysisesti androgyynin miehen kannattaa korostaa noita hoivakykyjä, joihin hän kykenee vaikuttamaan helpommin kuin miehekkyyteensä. Siten hän kykenee korvaamaan puuttuvaa miehekkyyttään ja nostamaan markkina-arvoaan. Miehen hoivakyvyistä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä lyhytaikaisten parisuhteiden markkinoilla tai salasuhteissa, joissa miehen kyvyistä ei ole mitään hyötyä. Androgyynit miehet pärjäävätkin tästä syystä kohtuullisemmin aviomarkkinoilla, joissa hoivaominaisuudet ovat valuuttaa. Naiset voivat joskus jopa preferoida heitä puolisoiksi, koska heillä ei ole epämiehekkyytensä vuoksi mahdollisuuksia päästä avioliiton ulkopuolisiin salasuhteisiin. Antamalla hieman seksiä naiset siis saavat lastenhoitajan ja ylläpitäjän. Epämiehekkäät nössöpuolisot taas eivät juuri mahda sille mitään että osa lapsista on niiden miehekkäiden miesten.
Ilmoita asiaton viesti
Marko, vaikuttaa, ettet ymmärtänyt kirjoitukseni ydintä. En väitä, että feminiinisen näköiset miehet olisivat keskimääräistä vetovoimaisempia. Väitteeni kuului, että maskuliinisen näköinen mies, jolla on paljon ”feminiinisiksi” leimattuja hyveitä on naisten silmissä todennäköisesti vetovoimaisempi kuin maskuliinisen näköinen mies, jolta puuttuvat ”feminiinisiksi” leimatut hyveet.
Kun siis vertaillaan kahta ulkonäöltään samantasoista miestä, niin voiton vie se, jolla on enemmän kykyä ymmärtää naisten kiinnostuksia, ajatuksia, harrastuksia, puheenaiheita yms.
Androgyniaa on se, että ihmisellä on paljon ”maskuliinisia” ja ”feminiinisiä” hyveitä.
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen mies, joka on hieman useamman naisen kanssa ollut tekemisissä voi kyllä allekirjoittaa tämän angrogyyni-ominaisuus teorian.
Voi olla että moni miehekäs mies ilman feminiinihyveitä on ollut menestyksekäs ja haluttu mies naisten keskuudessa ,joten he eivät teoriaa allekirjoita. Mutta nämäkin miehet olisivat vieläkin menestyneempiä ja halutumpia jos heillä feminiinihyveitä olisi. Eivät voi sitä tietää kun k.o. hyveitä ei ole.
Mielestäni näin 2012 vuotta jo elettäessä on ihmeellistä että tämä androgyyni- teoria kyseenalaistetaan näinkin rajusti.
Toisaalta on olemassa kyllä naisia jotka arvostavat mahdollisen miehen urheiluautoa enemmän kuin ruuanlaittotaitoja. Näin antiikkisilla arvoilla varustettu nainen on kyllä niin ajastaan jäljessä kuin olla voi. Ehkä vakka kantensa valitsee, mutta vähemmistössä ovat ja reippaasti.
Ilmoita asiaton viesti