Naisten etuoikeudet 2000-luvun Suomessa
Perinteisessä 1900-luvun yhteiskunnassa sekä naisilla että miehillä oli omia etuoikeuksiaan. Koska naisasialiike on ansiokkaasti ja tehokkaasti esitellyt miesten etuoikeuksia viimeisen 100 vuoden ajan, tämän kirjoituksen tavoitteena on keskittyä naisten etuoikeuksiin. Osa kirjoituksessa mainituista naisten etuoikeuksista on jo onneksi katoamassa, mutta niillä on silti vielä oma haitallinen vaikutuksensa miesten elämään joko etuoikeudesta muodostuvan haitan vuoksi tai sen vuoksi, että miehiltä puuttuu vastaavanlainen oikeus. Aloittakaamme naisten etuoikeuksia kuvaavalla listalla. Jos huomaatte, että listalta puuttuu jotain, kommentoikaa!
- Oikeus olla käymättä armeijaa, ilman pelkoa vankeusrangaistuksesta.
- Oikeus lyödä miehiä tietyissä tilanteissa, jotka eivät ole itsepuolustusta (jos vaikkapa mies sanoo naiselle jotain rumaa)
- Oikeus raportoida miesten taholta koettu lieväkin väkivalta viranomaisille ilman pelkoa naurunalaiseksi joutumisesta (ilman pelkoa siitä, että hätäkeskuksen henkilökunta alkaa pottuilla ja naureskella).
- Oikeus rakettimaisen nopeaan etenemiseen työuralla tai poliittisella uralla kunhan
vain on hyvännäköinen. - Oikeus jäädä pitkäksi aikaa vanhempainvapaalle ilman, että tuttavat alkavat
naureskella ja pottuilla. - Oikeus siihen, että tuomarit ja sosiaalityöntekijät eivät usko naisesta mitään pahaa
ilman erittäin vahvoja kirjallisia todisteita esimerkiksi huoltajuusoikeudenkäynnissä,
jossa mies yrittää todistaa ex-vaimonsa alkoholismin, mielenterveysongelmat tai
väkivaltaisuuden. - Oikeus saada lasten lähihuoltajuus itselleen ihan pelkästään sillä perusteella, että
”lapsi on vasta kaksivuotias ja siksi on lapsen etu asua äitinsä luona” (tapauksen Saikkonen vs. Saikkonen perustelut sille, miksi 2-vuotias määrättiin asumaan äitinsä luona). - Oikeus selviytyä rikosoikeudenkäynneissä kuin koira veräjästä ihan vain sukupuolensa
perusteella (miehillä on Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilastojen mukaan 4 kertaa suurempi todennäköisyys kuin naisilla joutua vankilaan esimerkiksi törkeästä pahoinpitelystä). - Oikeus saada 4 kertaa enemmän sosiaaliviranomaisten palveluita kuin miehet
tilanteessa, jossa nainen on alkoholisti tai moniongelmainen. - Oikeus koululaitokseen, jossa tytöt on asetettu normiksi ja jonka näkökulmasta suuri
osa pojista on ärsyttäviä normista poikkeavia kiusankappaleita, joita
opettajilla on oikeus kurittaa huonoilla kouluarvosanoilla (näin erityisesti USA:ssa, mutta kehityssuunta on ollut vahvistumassa myös Suomessa viimeisten 30 vuoden ajan) - Oikeus maksattaa deittipäivälliset ja juomat miehillä sekä oikeus lempata heti pois ne
miehet, jotka eivät ole riittävän maksuhalukkaita. - Oikeus kaksoispalkkaan eli siihen, että työpaikalta tulevan palkan lisäksi useimmat
naiset nauttivat myös perheen sisäisistä tulonsiirroista (eli naisen
kulutustaso on yhtä suuri hänen puolisollaan, joka ansaitsee huomattavasti
enemmän). - Oikeus teetättää raskaimmat työt miehillä niin kotona kuin työelämässäkin (esimerkiksi
oikeus osoittaa mielisairaaloissa yöpäivystysvuorot miespuolisille mielisairaanhoitajille) - Oikeus hemmoitella itseään ilman pelkoa siitä, että tulee leimatuksi homoksi.
- Oikeus ilmaisiin syöpäseulontoihin (miesten eturauhassyöpää ei seulota, koska valtiolla on rahapula ja koska ajatellaan, että joku ehkä saisi väärän diagnoosin).
- Oikeus nauttia selvästi enemmän eläkettä, kuin mitä on itse elämänsä aikana maksanut
eläkerahastoihin. - Oikeus diskursiiviseen ja tilastolliseen ylivaltaan sekä YK:n, EU:n ja Pohjoismaiden
neuvoston kritiikittömään tukeen kaikissa naisten ja miesten asemaa koskevissa
kysymyksissä, myös tilanteissa joissa naisjärjestöjen esittämät tilastot ovat
täysin virheellisiä (Pohjoismaiden neuvosto toistaa painotuotteissaan täysin kriitiikittömästi naisjärjestöjen väitettä, jonka mukaan luonnonkatastrofeissa kuolee 14 kertaa enemmän naisia kuin miehiä; EU:n komitea kirjoitti raporttiinsa, että perheväkivalta tappaa ja vammauttaa enemmän naisia kuin syöpä ja liikenneonnettomuudet; minkä lisäksi EU rahoitti European Women's lobbyn raportin, jonka mukaan 98.5% parisuhdeväkivallasta kohdistuu naisiin). - Oikeus lainsäädännölliseen suojaan kritiikkiä kohtaan: EU on valmistelemassa
lakiehdotusta, joka kieltäisi mm. senkaltaisen kritiikin feministejä kohtaan,
joka olisi omiaan saattamaan feministit naurunalaisiksi. - Oikeus vaatia naisten etuoikeuksien säilyttämistä vedoten siihen, että naiset ovat
kaikilla elämänalueilla heikommassa asemassa kuin miehet sekä korostaen sitä,
että mm. YK ja EU ovat määritelleet naiset haavoittuvaksi ja vähäosaiseksi ihmisryhmäksi.
Naisten etuoikeuksia kuvaavan listan jälkeen haluaisin esittää naisille kysymyksen: Mitkä kaikki edellä mainituista etuoikeuksista haluatte säilyttää naisilla? Mitkä olisitte valmiit poistamaan? Huomattakoon, että etuoikeuden poistaminen ei välttämättä tarkoita sitä, että naisilta poistettaisiin mainittu oikeus – kyseessä voi myös olla se, että vastaava oikeus annettaisiin myös miehille.
Johan sohaisit.
Mitä se kello olikaan? Jos feministit nukkuvat vielä sinulla on aikaa valmistautua taisteluun.
Ilmoita asiaton viesti
Hieno artikkeli. Hyvä että uskalletaan tälläisistäkin asioista puhua, alkaa menemään tuo tasa-arvo höpötyskin jo yli. Ei sillä, ei kaikki oikeudet kaikille kuulu. Oma mielipiteeni että esim homoseksuaalien adoptioikeutta ei pitäisi sallia. Miten voi vaatia sellaista mihin ei ole normaalisti kykenevä/luotu. Mies ja nainen tekevät lapsen jos näi käy, siihen ei mies ja mies tai nainen ja nainen kykene kuten en minäkään lentämään pysty vaikka kuinka haluan ja vaadin.
Ilmoita asiaton viesti
^^Ja vaikken erityisen uskonnollinen olekkaan niin eikö raamattu pitäisi mieltää eräänlaisena ”sääntökirjana” ? Homoseksuaalisille voitaisiin taata samat oikeudet kuin avioliitossa mutta miksi juuri pitäisi liiton kulkea samalla nimellä? Raamatussa on mainintaa homoseksuaalisuudesta mutta siihen en ota enempää kantaa. Toivottavasti en kenenkään mieltä pahoittanut.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäpä mieltä olet siitä ainaisesta keskustelusta, että miehen euro on euro, mutta naisen euro on 83 senttiä? Sotketaanko tässä tarkoituksella palkkataso ja ansiotaso keskenään?
Ainakin meillä maksetaan samasta työstä sama taulukkopalkka kummallekin sukupuolelle. Ansiotasoisssa on sitten eroa niiden hyväksi, jotka ovat valmiita tekemään ikäviä ylitöitä tai ns paskaurakoita. Noita hommia tekevät naiset saavat saman ansiotason kuin miehet.
Ilmoita asiaton viesti
Väite, jonka mukaan ”Naisen euro on 83 senttiä” kuvastaa naisten diskursiivista ja tilastollista ylivaltaa tasa-arvoon liittyvissä asioissa. Olisi hyvä, jos tutkijat, journalistit ja poliitikot puhuisivat palkkatason lisäksi myös ansiotasosta tehtyä työtuntia kohden. Jos Tilastokeskuksen ja Verottajan tilastot osoittavat, että miehet ansaitsevat 25% enemmän kuin naiset ja tekevät keskimäärin ansiotöitä 25% enemmän viikossa kuin naiset, niin silloin tuntiansiot ovat tasoissa. Pauli Sumanen tekee arvokasta työtä palkkatasa-arvon tutkimuksessa, mutta aihe pysyy lehdistössä sekä tasa-arvopoliittisissa keskusteluissa tabuna siihen asti, kunnes Sumanen saa väitöskirjansa valmiiksi ja tarkastetuksi.
Ilmoita asiaton viesti
http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/15104…
Ilmoita asiaton viesti
Palkkaerosta yleisellä tasolla ja alakohtaisesti kerrotaan aivan asiallisesti tiedoitusvälineissä ja verraten usein, aihe ei siis ole mitenkään arkaluontoinen. Samoin keskustelupalstoilla sukupuolten välisen palkkaeron heijastevaikutuksista keskustellaan avoimesti – viimeisimmäksi hallituksen aie jyvittää lasten kotihoidontukijaksot isän ja äidin välille puoliksi aiheutti vastalauseiden ”myrskyn”. Monessa lapsiperheessä kun isän jääminen kotiin alle kolmivuotiaita lapsia hoitamaan hankaloittaa perheen taloutta selkeästi, koska äidin palkka on pienempi (Tilastollisesti 82,7 prosenttia isän palkasta).
Ilmoita asiaton viesti
Juho, tämä palkkaerojen käsittely tiedotusvälineissä sekä tutkijoiden ja tasa-arvopoliitikkojen keskuudessa ei ole tasapuolista. Pauli Sumasen tutkimuksia ei lainkaan huomioida STM:n tasa-arvoyksikössä eikä virallisessa tasa-arvopolitiikassa. Myöskin Tilastokeskus lähes aktiivisesti salaa omissa ansiovertailuissaan olevat virheet ja puutteet. (Salaa ja varovasti kyllä kerrotaan, että STM:n tasa-arvoyksikön siteeraamat palkkatilastot eivät ole kelvollisia palkkauksen tasa-arvon mittareita, mutta julkisesti ja avoimesti ei asiaa uskalleta sanoa).
Naistutkijoilla ja naisjärjestöillä on niin suuri diskursiivinen ylivalta tasa-arvoasioissa, että Sumasen on vaikeaa tuoda ajatuksiaan ja tutkimuksiaan esiin esimerkiksi Hesarissa. Vasta sitten, kun Sumasen väitöskirja hyväksytään, Hesarinkin on pakko ottaa Sumanen tosissaan.
Naisjärjestöjen keskuudessa Sumasta pidetään varmaankin yhtenä ”Suomen vaarallisimmista miehistä”, koska Sumasen tutkimukset saattavat pudottaa pohjan pois siltä ajatukselta, että naisten asema on Suomessa (keskimäärin) huomattavasti huonompi kuin miehillä (keskimäärin).
Ilmoita asiaton viesti
Eroteltaisiinko nyt kuitenkin toisistaan lakisääteiset oikeudet (esim. asevelvollisuus) ja miesten ihan itse luomat ”oikeudet” (esim. maksattaminen treffeillä, ”kaksoipalkka” tai naisten oikeus hemmotella itseään).
En ole koskaan tiennyt, että minulla on oikeus lyödä miestä. En kyllä aio sitä käyttää jatkossakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Hei Mari! Naisaktivistit alkoivat ensin vaatia samoja lakisääteisiä oikeuksia kuin miehilläkin on. Viimeisten 40 vuoden ajan suuntaus on kuitenkin ollut siihen, että naiset (ja homot ja lesbot) haluavat samat tosiasialliset oikeudet kuin heteroilla ja miehillä. Tämä tosiasiallisten oikeuksien määritelmä kytkeytyy siihen ajatukseen, että kulttuurin sekä sosiaalisen yhteisön muodostama sosiaalinen paine vievät naisilta pois suuren osan niistä tosiasiallisista mahdollisuuksista ja oikeuksista, joita miehillä on. Vastaavasti kulttuurin, sukupuolijärjestelmä ja sosiaalinen paine vievät miehiltä pois joukon oikeuksia – ja antavat naisille nämä oikeudet.
Esimerkki: Vanhoissa elokuvissa esiintyy lukuisia kohtauksia, joissa nainen läimäyttää miestä kasvoille ja mies toteaa, ”Kultaseni, olet sitten niin hurmaava, kun suutut”. Tämän tyyppiset diskurssit painostavat miehiä olemaan teräksenkovia körmyjä, joihin naisten ”pienten kätösten” iskut eivät lainkaan satu. Toinen naisille tv-elokuvissa suotu ”luontainen etu” on oikeus lyödä uskottomuudesta epäiltyä miestä sekä heitellä miehiä vaikkapa kukkaruukulla talon 2. kerroksesta (jossa tapauksessa kukkaruukku voisi oikeasti jopa tappaa miehen).
Näiden vanhojen elokuvien lisäksi on tullut lukuisia uudehkoja TV-sarjoja, joissa naispuolinen päähenkilö hakkaa esimerkiksi tuoliin sidottua miestä nyrkeillä (ja nainen esitetään jollain tavoin sankarina). Oman mausteensa soppaan mudostavat feministisesti motivoituneet tv-sarjat ja elokuvat, joissa esimerkiksi joukko naisia hakkaa pesäpallomailoilla miestä, joka syyllistyi niinkin vakavaan rikokseen, että kutsui ex-naisystäväänsä lesboksi. (Sarja esitti hakkaamisen oikeutettuna kostona idioottimaista miestä kohtaan). Myös amerikkalaisissa lastenohjelmissa kannustetaan tyttöjä käyttämään väkivaltaa poikia kohtaan. Esim. Disneyn Tom Sawyerissa tyttö pudottaa sillalta (monen metrin korkeudesta) Tom Sawyerin kivikkoiseen jokeen eräänlaisena oikeutettuna rangaistuksena siitä, että Sawyer on sanonut tai tehnyt jotain loukkaavaa.
Miten nämä tv-sarjat ja elokuvat sitten vaikuttavat miesten ja naisten elämään? Englantilaisen tutkimuksen mukaan 40% englantilaisista naisista katsoo oikeudekseen lyödä miesystäväänsä joissain tilanteissa (pl. itsepuolustus). Suomalaisista nuorista naisista suunnilleen sama osaa olisi valmis lyömään poikaystäväänsä. Valitettavati näistä 40 prosentista aika moni myös toteuttaa mielihalunsa. Samaan aikaan nuorista armeijassa olevista miehistä 1% kertoo lyöneensä tyttöystäväänsä ja 15% kertoo tulleensa tyttöystävänsä lyömäksi tai potkimaksi.
Kun kulttuuri antaa naisille riittävän vahvan kannustimen lyödä miehiä, tämä muodostaa ”de facto” oikeuden. Tätä oikeutta lisää se, että miehillä ei nykykulttuurissa ole mahdollisuutta vastata naisen väkivaltaan väkivallalla (ilman putkareissua) eikä toisaalta ole mahdollisuutta myöskään soittaa hätäkeskukseen ilman joutumista naurunalaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
En katso Disneyn elokuvia enkä amerikkalaisia lastenohjelmia (enkä ylipäänsä mainstream elokuvia tai tv-sarjoja). Jos niissä tuollaista mallia esitetään niin ilman muuta niihin pitää reagoida – vaikea tosin nähdä näitä ”feministisesti motivoituneina” ohjelmina, tai sitten puhutaan ihan erilaisesta feminismistä kuin siitä, mitä minä kutsun feminismiksi.
Henkilökohtaisesti olen esimerkiksi somessa julkisesti irtisanoutunut erilaisista typeristä ”vitseistä”, joissa kerrotaan että ”olemme naisia, haluamme jotain, haluamme sen heti, mutta emme tiedä mitä se on”. En näe tuollaisissa vitseissä mitään huvittavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hei Mari! Feministiset diskurssit koostuvat ”diskursiivisista elementeistä”, joita voidaan kutsua myös meemeiksi. Feministisiin diskursseihin kuuluu a) naisten oikeutettu raivo miehiä kohtaan, b) ajatus siitä, että monet miehet ovat täysiä sikoja, c)sikamaisiin miehiin kohdistuvalla väkivallalla fantasiointi vähintäänkin visuaalisten kuvien tasolla (esim. Tulva-lehden kannessa oli revolveria pitävä nainen ja otsikkona ”Jo riittää miesaktivismi”), d) eräissä tapauksissa väkivallan toteuttaminen miehiä vastaan (mm. Andy Warholin ampuminen sekä Ruotsissa tapahtunut hyökkäys pesäpallomailoilla aseistettuna seksiklubin asiakkaita kohtaan). Lisäksi parishudeväkivallan kontekstissa ilmenee usein ajatus siitä, että kaikki naisten miehiin kohdistama väkivalta (esim. miehen ampuminen kuoliaaksi aseella) oli miehen omaa syytä, koska mies oli ensin tehnyt jotain pahaa naiselle.
Tampereen yliopistolla tehtiin myös tutkimus, jossa todettiin, että naistutkijat yleisesti kokevat huvittavina sellaiset vitsit ja pilapiirrokset, joissa ruman näköiselle miehelle aiheutuu huomattavaa kipua ja tuskaa. Feministiseen diskurssiin kuuluu myös se, että miehistä rakennellaan vastenmielisiä viholliskuvia kuten ”kalapuikkomiehet” sekä ”lihaa syövät valkoihoiset heteromiehet”.
Vaikka nämä meemit yhteen koottuna antavatkin ehkä hieman liioitellun kamalan kuvan feminismistä, nämä meemit ovat kuitenkin sen verran yleisiä, että niiden voidaan sanoa kuuluvan osaksi feminististä diskurssia ainakin feminismin iloisen ja tasa-arvoisen ydinmeemistön liepeillä keikkuvina ”hang-around meemeinä”.
Ilmoita asiaton viesti
20. Naisilla on työelämässä useita oikeuksia. Esimerkiksi oikeus vaatia samaa palkkaa tehdyistä työtunneista piittaamatta, oikeus vaatia samaa tulospalkkaa työn tuloksellisuudesta välittämättä, oikeus vaatia yötyölisää, vaikka itse tekee päivätyötä jne jne.
Naisten oikeudet työelämässä perustuvat Samapalkkaohjelmaan (pj. Pentti Arajärvi), joka käyttää vertailussa ansiotasoindeksitilastoa. Tilastokeskuksen palkkatilastot eivät ole tasa-arvotilastoja, sillä niissä kaikissa on kaikki yllä mainitsemani tasa-arvon vastaiset virheelliset vertailuominaisuudet.
Tilastokeskus selittää palkkaeroja mm. näin: ”Puolet palkkaerosta selittyy sillä, että naiset ja miehet toimivat eri töissä, mutta toinen puoli jää selittämättä, sitä ei pystytä selvittämään naisten ja miesten taustaominaisuuksien eroilla. Viime vuosien uusia selittäjiä ovat palkanlisät ja TULOSPALKKIOT sekä koulutuksen merkityksen väheneminen.”
Tilastokeskus vaikenee siitä, että se ei ota tehtyjä työtunteja huomioon palkkaerolaskelmassa.
Ilmoita asiaton viesti
Globaalisti:
Naisten pienempi todennäköisyys joutua murhatuksi
http://www.bit.ly/1e5wn6r
Naisten pienempi todennäköisyys ajatua itsemurhaan
http://www.bit.ly/hhJWyC
Ilmoita asiaton viesti
Tämä nyt ei varsinaisesti ole mikään etuoikeus, mutta koska listassa on muitakin (esim. 16) vastaavanlaisia asioita, missä naisten asema on luonnostaan parempi (korkeampi keskimääräinen elinikä), niin tuonpa yhden esille parisuhteisiin liittyvän seikan:
Naisille on helpompi päästä parisuhteeseen ja enemmän valinnanvaraa kumppanin suhteen. Tämä johtuu yksinkertaisesti väestön jakaumasta. ”Aktiivisessa parinhakuiässä” (suhteellinen käsite, mutta käyttämäni ikäskaala lienee riittävän laaja) olevista suurin osa on miehiä. Tilastokeskuksen ”Väestö iän (1-v.) ja sukupuolen mukaan 31.12.2011” taulukon mukaan ikäryhmissä 16-50 vuotta oli yhteensä 1 222 943 miestä ja 1 172 184 naista. Siis yli 50 000 miestä enemmän kuin naista.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa on miesten ollut pakko aikana laatia järjestelmä suojelemaan perheitä, tässä naisen oikeuksien parnatamin on ollut tärkeetä. Mutta tämä järjestelmä ei ole siihe muutoksen pystynnyt muutumaan, jossa naisten lisäntyvä päihde ongelmat kuuluvat.
Mutt itse katson kumminkin poliisin käytöksen naisa kohtaa kaikkein eniten miesten tasa arvo loukkaavan, sillä naiset saavat täysin eri kohtelua poliiseilta kuin saa miehet. Naisille määrätään liikenteessä enemmän vartuksia kuin miehille. Jos poliis mene koitiväkivalta tapauksessa joss naine on ollut aiheuttaja, niin mies poistetan kotoa ja sekä nanen että lapset jätetään kotia.
Tossa olikisn juttua sosiaalivirailijoista, jotka ovat miehille niitä huonoiten ymmärystä antavia ihmisiä maanpäällä. sikis olen jokasta kaveria joka joutuu ero tilanteessa näiden kanssa tekemisiin ottamaan lakimiehin, joka ollaan kavereien kanssa muutamalle maksettu, kun heillä ei itsellä ole siihe varaa ollut. Sill sossutätien puheille en itse suostu menemään kuin lakimiehen kanssa, joka tietää mitkä on omat oikeuteni.
Tossa ammatilasien kirjotusta: http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/544097/Suoma…
Ilmoita asiaton viesti
Toivoisin, että Miessialiike Suomessa keskittyisi miesten oikeuksien lisäämiseen. Ei naisten oikeuksien kaventamiseen kateuden vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Missä asioissa miesasialiike on ajanut naisten oikeuksien kaventamista?
Ilmoita asiaton viesti
Esim kohta ”4.Oikeus rakettimaisen nopeaan etenemiseen työuralla tai poliittisella uralla kunhan
vain on hyvännäköinen.” vaikuttaa kovinkin katkeralta. Oikea ratkaisu olisi vaatia työelämässä niin naisten kun miesten osalta uralla etenemistä vain ammatillisten ansioiden avulla.
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä. En näe enkä keksi tuossa neloskohdassa mitään sellaista, mikä pyrkisi naisten oikeuksien kaventamiseen. Ainoa, mitä voin keksiä sen ajavan, on juurikin tuo, minkä itsekin jo mainitsit, eli, että vaaditaan uralla etenemistä vain ammatillisten ansioiden avulla. Käytännössä tämä tietysti tarkoittaa sukupuolikiintiöiden heittämistä huit hemmettiin, mutta jos se tulkitaan naisten oikeuksien kaventamiseksi, niin sittenhän sinäkin haluat kaventaa naisten oikeuksia.
Ilmoita asiaton viesti
No ehdottiko kirjoittaja mitä minä ehdotin? Ei, hän tyytyi pelkkään valittamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta ei ”pelkkä valittaminen” tarkoita, että ajaisi naisten oikeuksien kaventamista.
Ilmoita asiaton viesti
Saara, ole hyvä ja kiinnitä huomiota käsitteiden oikeus ja etuoikeus väliseen eroon. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa etuoikeudet ovat yleensä paha asia ja oikeudet taas hyvä asia.
Naisten etuoikeudet voidaan poistaa siten, että kyseinen oikeus otetaan pois naisilta (esim. oikeus läimiä miehiä avokämmenellä kasvoille) tai vastaava oikeus annetaan miehille.
Esitetyllä listalla osa etuoikeuksista oli kielteisiä ja siksi ne pitäisi poistaa naisilta. Osa mainituista oikeuksista oli sellaisia, että sama oikeus pitäisi saada myös miehille.
Lopuksi kysyn sinulta, Saara, mitkä mainituista etuoikeuksista ovat sinusta sellaisia, että ne pitäisi säilyttää?
Ilmoita asiaton viesti
P. Malmi;
”4. Oikeus rakettimaisen nopeaan etenemiseen työuralla tai poliittisella uralla kunhan
vain on hyvännäköinen.”
Ei tämä ole ylipäänsä vain ”naisten etuoikeus”, tämä on hyvännäköisten etuoikeus, joka koskee myös miehiä. Jos on komea adonis tai kaunis missityyppi niin siitä voi olla etua jossain tilanteissa ylipäänsä maailmassa. Naisille se voi toimia käänteisestikkin että kun nätti nainen ja komea mies hakee samaa työpaikkaa, niin voidaan ajatella että noin nätillä naisella on varmaan mies ja kohta se voi alkaa poikimaan ja olla potentiaalinen mammalomalainen.
Ilmoita asiaton viesti
Hei Milja! Työelämässä hyvännäköiset miehet ja naiset voivat edetä nopeasti ulkonäkönsä avulla sellaisilla toimialoilla, joilla suurin osa asiakkaista tai pomoista on vastakkaista sukupuolta. Viime vuosisadalla suurin osa pomoista oli miehiä ja siksi hyvännäköisille naisille tarjoutui mahdollisuus edetä todella nopeasti – varsinkin, kun vielä tasa-arvoajattelu painosti niitä miespomoja ottamaan edes yhden naisen johtotehtäviin.
Politiikan puolella hyvännäköisten naisten eteneminen on ehkä ollut vielä tehokkaampaa varsinkin oikeistopuolueissa.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin ja asiallisesti koottu kirjoitus.
Feministit puohuvat usein naisvihasta, mutta voimakkaimmin yhteiskunnassa miesviha tulee esiin juuri noissa huoltajuustapauksissa. Miesviha ilmenee siinä, että naiset kokevat kaikki miehet sellaisina, että on oikein riistää heiltä heidän lapsensa. Näille isille aiheutetaan suunnatonta kärsimystä, ja naiset kokevat tämän kärsimyksen yleisesti oikeutettuna. Ovathan kärsijät miehiä. Tällainen yleinen käsitys ei selity muulla, kuin yhteiskunnassa naisten keskuudessa vallitsevalla voimakkaalla miesvihalla.
Ilmoita asiaton viesti
Me äidit olemme myös poikalasten äitiä. Emme todellakaan halua riistää lapsiltamme oikeutta isään emmekä isyyteen omille lapsilleen.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan oikeita ongelmiahan nämä on. Oikeutta väkivaltaan ei saa olla kenelläkään, kun taas oikeus käyttää kaikkia palveluita vaivatta ja tulematta tuomituksi kuuluu kaikille. Mitään en näistä etuoikeuksista säilyttäisi.
Ainoa mitä jäin miettimään, oli oikeus syöpäseulontoihin. Siis ehdottomasti tämäkin oikeus kuuluisi myös miehille, mutta itse olen kokenut, että välillä ko. seulonnat ovat enemmän velvollisuus kuin oikeus. Luoja sitä dissaamisen määrää minkä saat niskaasi ellet näissä seulonnoissa syystä tai toisesta ole käynyt!
Ilmoita asiaton viesti