Tilasitte demokratiaa, saitte mitä tilasitte – Donald Trumpin

Donald J. Trumpin presidenttiys, oli se sitten yhden tai toivottavasti kahden kauden mittainen, on juuri sitä, mitä te demokratian kannattajat ansaitsette.

Jostain syystä Trumpin kovaäänisimmät vastustajat ovat myös kovaäänisimpiä demokratian kannattajia, vaikka demokratia on juuri tätä: vaalijärjestelmän laskutavan mukaisesti eniten kannatusta saanut valitaan tehtävään.

Jos siis kannatat demokratiaa, kannatat myös sen lopputuloksia. Jos et kannata demokratian lopputuloksia, niin silloin kannatat jotain muuta kuin demokratiaa.

Trump on nykyajan parhaita esimerkkejä siitä, että demokratian kannattajat eivät useinkaan saa mitä haluavat.

Tasaväkisessä kaksipuoluejärjestelmässä aina toinen puoli joutuu tyytymään tappioon, ja itse asiassa voittajankin äänestäjät joutuvat pettymään suuren osan ajasta, sillä yhteiskunnassa on aina enemmän kuin kahdenlaisia tarpeita.

Monipuoluejärjestelmässä, kuten Suomessa, tilanne on vielä surullisempi, sillä suurinkin puolue edustaa vain pientä osaa kansasta, ja hekin joutuvat pettämään omat äänestäjänsä monissa asioissa tehdessään kompromisseja pysyäkseen vallassa.

Ehkä näin ollen kenelläkään ei pitäisi olla sellaista valtaa kuin Trumpilla presidenttinä on?

Jos haluat presidentille, tai yleisemmin ottaen poliitikoille, paljon valtaa ja heidän valintansa demokraattisesti, niin sinun on hyväksyttävä, että joskus – ehkä useinkin – sitä valtaa käyttävät muut kuin sinun suosikkisi ja toisella tavalla kuin sinä haluaisit.

Todellinen ongelma ei ole se, kuka sitä valtaa käyttää, vaan että se valta on olemassa.

Täällä Suomessa nykyinen pääministerimme on hyvin erilainen kuin Trump, mutta osin myös hyvin samankaltainen. Sanna Marin on erinomainen esiintyjä, sosiaalisesti taitava ja varsinkin some-poliittisesti poikkeuksellinen osaaja.

#KAG Jyväskylän kävelykadulla 2.10.2020

Te demokratian kannattajat oikein nautitte ja hurraatte, kun Sanna Marinin kaltainen henkilö rajoittaa vapauksianne, kaataa niskaanne lisää veroja ja saattaa jälkikasvunnekin vielä kolmannessa polvessa maksamaan poliittisen ohjelmansa hintaa.

Trump tekee ihan samaa kuin Marin tekee sekä kilpakumppaninsa Joe Biden tekisi – rajoittaa kansalaistensa vapauksia ja kasvattaa valtion velkaa – ainoastaan erilaisilla painotuksilla ja esiintymistavalla.

Molemmilla heistä on paljon valtaa, mutta vain Trumpin kohdalla te ymmärrätte, että niin suuri määrä valtaa poliitikkojen käsissä on haitallista tai jopa vaarallista. Marinin ja Bidenin kohdalla te hurraatte mukana hyödyllisinä idiootteina, vaikka heidänkin tavoitteistaan ja aikaansaannoksistaan olette samaa mieltä vain osasta.

Tämä on se syy, miksi minä kannatan Donald Trumpia. En halua kenenkään tulevan valituksi Yhdysvaltain presidentiksi, senaattoreiksi, kongressiedustajiksi, kuvernööreiksi tai muiksi vallanpitäjiksi, enkä halua vastaavaa Suomessakaan, mutta jos joku kerran valitaan, niin ehdottomasti Trump. Itse en äänestäisi ketään Yhdysvalloissa, kuten en äänestä Suomessakaan.

Parhaimmillaan hän auttaa teitä ymmärtämään, ettei koko hommassa ole mitään järkeä. Siinä sivussa hänellä on muutamassa minulle tärkeässä asiassa parempi mielipide kuin Bidenillä, ja kaiken kaikkiaan hän on vähemmän haitallinen kuin Biden olisi. Suurimmassa osassa asioita en ole samaa mieltä kummankaan kanssa.

Ehkä jonain päivänä voimme elää yhteiskunnassa, jossa emme anna loisluokan päättää asioistamme, vaan päätämme niistä itse ja elämme sopuisasti yhteistyössä keskenämme. Siihen asti, #MAGA.

Käyttäjäkuva
Sitoutumaton Jyväskylä

Vapausradikaali. Yhteydenotot osoitteella pasi(a)pasi.fi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu