Kreml valmis testaamaan Bidenia Donbassin alueella

Suhteellisen rauhallisen ajanjakson jälkeen on Itä-Ukrainan alueella alkanut jännitys taas kiristymään. Lukemattomien väliaikaisten tulitaukosopimusten jäkeen, jotka ovat pitäneet tilanteen jotenkuten hallinnassa ja samalla kireän täydellisessä pattitilanteessa, ovat taistelut syttyneet uudelleen viime päivinä  Ukrainan armeijan ja Venäjän tukemien Donbassin alueen separatistien välillä.

Osan maailmaa valmistuessa pääsiäisen viettoon Kreml, korjaan Putin päätti alkaa keskittämään lisää joukkoja ja sotilaskalustoa Itä-Ukrainan rajalle. Ja nyt Kreml on saanut  mukaan  myös Valko-Venäjän nähin kekkereihin keskittämään joukkojaan omalle Urainan vastaiselle rajallensa. Tietenkin Venäjä sanoo, että kyseessä on sotilasharjoitus ja että maa saa liikutella omia joukkoja miten haluaa omalla maaperällään ja näinhän se todella onkin. Kremlissä taidettiin todeta, että nyt on sopiva aika laittaa Biden testiin ja katsoa yleisesti miten länsi reagoi tilanteeseen. Venäjän kannalta täydellinen hetki kokeilla lännen ja ennen kaikkea Ukrainan hermoja, kun öljyn hintakin on mukavasti vahvassa nousussa.

Voihan kyseessä toki olla myös aito hyökkäyksen suunnittelu, jolla Itä-Ukrainan separatistien hallitsemaa aluetta halutaan laajentaa lisää työntymällä taas vähän lisää  kohti Kieviä. Venäläiset kun hallitsevat maskirovskan eli hämäämisen ja oikeiden tarkoitusperien naamioimisen täydellisesti. Se että Valko-Venäjä on nyt saatu mukaan omia joukkojaan keskittämään, voi olla vain osa maskirovskaa tai sitten Alexander Lukashenkolla kangastelee mielessä se, että ”spoils of war go to the victor” eli kannattaa lähteä kanssasotijaksi Venäjän kanssa siinä toivossa, että saa  osan ”sotasaalista”

Lähde

https://oilprice.com/Geopolitics/Europe/Is-Russia-About-To-Invade-Ukraine.html

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu