50 on uusi 50

On suorastaan naurettavaa, että ikääntyvässä ja teknistyvässä yhteiskunnassa ajatellaan nuoruuden olevan avain kaikkeen hyvään.

Olemme ajatelleet, että fyysinen olemus on sama kuin työssä ja muussa elämässä menestyminen ja että päälle näkyvä elämässä menestyminen on sama kuin yksilön ja yhteiskunnan hyvä.

Ajatellaan ikäluokat uusiksi

Ennen tavallinen 50 vuotias oli ikäloppu, koska paljon suurempi osa töistä oli fyysisesti raskaita. Nyt ihan duunarihommissakin on paljon sellaista, jossa älyllä ja kokemuksella korvataan lihaksia ja nopeita jalkoja.

Tuttu nuori kertoi, kuinka hän yhdellä rakennustyömaalla huhki hiki hatussa ja katsoi sivusilmällä lähellä työskentelevää vanhempaa rakennusmiestä. Hänen tekemisensä näytti suorastaan laiskottelulta. Lopulta yllätys oli suuri, kun päivän lopussa ”laiskotteleva vanhus” oli saanut enemmän aikaiseksi.

Perinteisessä työeämässä kokemuksella ei ollut samaa merkitystä, koska työ oli enemmän suorittamista. Rakennustyömaillakin työ on yhä useammin sellaista, jossa rakentajan on osattava tehdä itsenäisiä päätöksiä ilman täsmällisiä ohjeita. Isojakin rakennuksia rakennetaan niin, että lopulliset suunnitelmat valmistuvat rakennustyön edetessä. Osa asioista pitää ennakoida ja siihen ei pysty muulla kuin kokemuksella.

Uusi 50

Tärkein nykyajan ihmisen arvoa määrittelevä asia on hänen asemansa suhteesa työhön. Vaikka uutta tekniikkaa on tullut paljon ja henkisestä työstä on tullut valtavirtaa, ajattelemme edelleenkin, että optimaalinen työntekijä on suorittaja, eli 30 -vuotias, fyysisesti hyväkuntoinen mies tai yhä enenevässä määrin samanikäinen nainen.

Uudessa työelämässä korostuvat kuitenkin ne taidot, jotka ovat tyypillisiä vahvuuksia vasta keski-ikäistyvillä ihmisillä. Kyky ajatella muita kuin itseään, armollisuus omille virheille, kyky soveltaa luovasti, näkemys asioiden mittasuhteista, jne. Jopa paljon hehkutetussa startup maailmassa on hiljalleen herätty siihen, että menestyneimmät yritykset ovat useimmiten yli 40 -vuotiaiden, kokemusta kerryttäneiden ihmisten perustamia.

Puhe 50 -vuotiaista uusina 3 -kymppisinä ei tee oikeutta niille 5 -kymppisille, jotka ovat kehittäneet ikänsä ihmistaitoja oman ammatillisen kehittymisen rinnalla. Pienevien ikäluokkien vuoksi meidän on otettava tämä paremmin huomioon. Muussa tapauksessa kaikkialla vain säntäillään ja pienevät resurssit käytetään entistä tehottomammin.

Parhaimmin me onnistumme, kun ymmärrämme, mitkä ovat eri ikäisten ja eri kokemuksella olevien todelliset vahvuudet.

 

PasiSillanp

Olen strategiakonsultti, jonka erityisauetta on yritysten kilpailukyvyn kasvattaminen. Valmistelen parhaillaan kirjaa strategisesta ajatelusta. Käsittelen blogissani sekä teknologian kehittymisen että arvojen muutoksen vaikutuksia yhteiskunnassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu