Perussuomalaisten toimiva taktiikka

Käsi sydämelle siellä puolueissa, onko yksikään muu puolue kuin Perussuomalaiset johdonmukainen omissa ulostuloissaan?

Perussuomalaisten kannoista voidaan olla ihan mitä mieltä tahansa, mutta ainakaan ne eivät muutu mihinkään, vaikka heitä kuinka puristaisi.

Perussuomalaisten menestys ei johdu siitä, että perussuomalaisten ajatuksia jaettaisiin varauksetta, vaan siihen, että he osaavat johdonmukaisesti puhutella samalla viestillä päivästä toiseen niitä ihmisiä, joita muut puolueet pitävät ongelmana.

Taustalla on muutos, joka on vaikea perinteisille puolueille. SDP ei ole enää varsinainen työväenpuolue, vaan se puhuttelee enemmän valtion ja kuntien toimihenkilöitä ja eläkeläisiä. Välillä se yrittää olla nuorekas, mutta silloin sen nuorekkuus näytää päälleliimatulta.

Kokoomus yritti kymmenen vuotta näytellä uutta työväenpuoluetta, mutta viimeistään edellisen vaalikauden alussa se näytti, että siihen se ei kykene. Vihreät on niin kaupunkilaisen korkeasti koulutetun puolue kuin mikään voi olla. Tai niille joille se ei sitä ole, se on uusi vasemmistolaispuolue, joka ei kuitenkaan ola työväenpuolue. Vasemmistoliitto on melkein kuin vihreät, mutta se sanoo suoraan olevansa vasemmistolainen. Keskustapuolue taas ei ole kyennyt karistamaan maaseudun multaa olkapäiltään. RKP taas on ikuisesti paitsiossa kielipolitiikan perinteiden vuoksi.

Päivittäinen politiikan teko näyttäytyy jatkuvina opportunistisina ulostuloina. Milloin pääministeri keksii osallistua päivänpolttavaan työmarkkinariitaan, milloin oppositiopuolue keksii hallituksen esityksestä pilkkuvirheen, jota voi jankata päivästä toiseen. Jos päivään ei mahdu pilkkuvirhettä, voi aina palata julistuksiin, joiden ydinsisältö on se, että me olemme ymmärtäneet jotakin muita enemmän ja sen vuoksi muiden mielipiteet ovat tyhmiä.

Ettekö te oikeasti näe, mitä te teette?

Kaikkien muiden, paitsi perussuomalaisten, pasmat menevät jatkuvasti sekaisin siinä, kun haetaan kansansuosiota kansansuosion vuoksi tai tartutaan opportunistisesti juuri tänään avautuneeseen mahdollisuuteen. Perussuomalaisten politiikan ydintä on tarttua hetken mahdollisuuksiin ja muut juoksevat vain perässä. Perussuomalaiset juoksuttavat muita, koska niillä muilla ei ole selkeää ajatusta, miten tehdään maaleja.

Näin sivusta katsoen näyttää siltä, että politiikassa jylläävät liskoaivot. Nähdään kuolemanvaara kaikessa siinä, mikä ei ole justiinsa se, mitä itse olen hakemassa. Ja kuolemanvaara saa meidät keskittymään siihen yhteen asiaan, sinkoilemaan yhden ongelman perässä ja jättämään koko muun kentän vapaaksi.

Hyvät kansanedustajat ja muut poliitikot. Perussuomalaiset tekevät maaleja siksi, että teidän oma puolustuksenne on ihan sekaisin ja hyökkäys ajattelee vain seuraavaa syöttöä. Jos te olette eri mieltä, niin osoittakaa tosielämässä, että asia on toisin.

Ei ole lainkaan sattumaa, että Perussuomalaisiin sattuu valumaan esimerkiksi SDP:n ja Kokoomuksen kannattajia. Se johtuu siitä, että te ette uskalla katsoa Perussuomalaisten ”kansallisuusmielisyyden” taakse. Sinne mistä tulipalo on saanut alkunsa.

Suomessa on kiistaa siitä, miten hyvinvointi rakennetaan. Erityisesti siihen haluaisivat vastauksen ne, joilla ei mene ihan niin hyvin. Kaikki muut, paitsi perussuomalaiset näyttävät näin sivustakatsoen puolueilta, joita kiinnostaa vain se, minkä verran hyvinvoivilta voidaan nipistää hyvinvoinnista.

Kun hyvinvoivan kansanosan suusta tulee viesti, että teillä vähän vähemmän hyvinvoivilla on kuitenkin paremmin, kuin talvisodassa, saattaa sillä vähän vähemmän hyvinvoivalla tulla tunne, että annetaan takaisin.

Tällä hetkellä paras tapa antaa takaisin, on sanoa kannattavansa Perussuomalaisia.

PasiSillanp

Olen strategiakonsultti, jonka erityisauetta on yritysten kilpailukyvyn kasvattaminen. Valmistelen parhaillaan kirjaa strategisesta ajatelusta. Käsittelen blogissani sekä teknologian kehittymisen että arvojen muutoksen vaikutuksia yhteiskunnassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu