Suomalaiset ovat omahyväinen ja itsekäs kansa
Aikamme sankareita ovat kaikki ne, jotka kykenevät pelastamaan oman takapuolensa, kun valtio ei siihen kykene. Nykypäivän sankariksi pääsee erityisesti olemalla opportunisti, ahne tai itseensä keskittynyt.
Ihmiset huutavat sen perään, että valtio pitää pelastaa, mutta toimivat niin, että ainakin heillä on kaikki hyvin, jos valtiolle sattuu käymään huonosti.
Ajatellaan asiaa esimerkin kautta: Yrityksellä alkaa mennä huonosti. Yksi jos toinenkin alkaa miettiä, olisiko elämä parempaa toisessa firmassa. He alkavat käyttää päivä päivältä enemmän aikaa työn etsimiseen ja oma työ tulee hoidettua entistä huonommin. Firman kierre muuttuu pahemmaksi ja pahimmatkin pelot osoittautuvat todeksi. Hetken kuluttua on konkurssi.
Pitää syyttää rakenteita – ei ihmisiä
Vaikka syytänkin yksilöitä, todellinen syy on syvemmällä. Suomen ja monen muun länsimaan politiikka on kriisissä, joka ajaa opportunismiin. Katsotaan omaa etua, koska kokonaisuus ei näytä hyvältä. Ei ole yhteistä päämäärää, vaan on joukko eri suuntiin pyrkiviä ihmisiä. Ei ole poliitikkoa, joka kykenee yhdistämään kansaa. Ei ole puoluetta, joka kykenee luomaan riittävän houkuttelevaa visiota riittävän laajalle ryhmälle ihmisiä.
Tässä tilanteessa auktoriteetit saavat tilaa. Miljardi- tai miljoonaomaisuuden tehnyt liikemies on messias, joka tietää, miten maailmaa pitää pyörittää. Onhan hän osannut tähänkin asti luovia kaikkien yhteiskunnan luomien rikastumisesteiden yli. Samalla itselleen mukavan elämän luonut individualisti on kateuden aihe, koska hän kykenee tekemään päätöksiä muista välittämättä.
Haluamme oppia itsekkäiltä
Nyky-yhteiskunnassa menestys ja muiden yläpuolelle nouseminen on erityisen ihailun aiheena. Tulevaisuus kuitenkin kaipaa suuria ihmisiä, jotka eivät nosta itseään muita suuremmaksi. Tulevaisuus kaipaa ihmisiä, jotka kykenevät ratkaisemaan asioita yhdessä muiden kanssa, korostamatta omia tarpeitaaan.
Olin upseerioppilaana 1980 -luvun puolivälissä. Olimme ampumaradalla ja tuli lounashetki. Tarjolla oli jauhelihapihvejä. Kysyin ruoanjakelussa olevalta varusmieheltä, montako pihviä oli per nuppi. Selkäni takana ollut komppanian päällikkö sanoi: ”Upseeri ei kysy, montako saa ottaa, vaan ottaa niin monta kuin haluaa.”
Joitakin vuosia sitten luin amerikkalaisista laskuvarjojääkäreistä. Eräs upseeri sanoi, että kun tulee ruokailun aika, ensin annetaan joukoille, että he jaksavat taistella ja upseeri ottaa viimeisenä, jos ruokaa on vielä jäljellä
Noita kahta maailmaa kun vertaa, ei voi olla ihmettelemättä, miksi vähän joka paikkaan on näyttänyt pesiytyvän oman edun tavoittelua, itsekkyyttä ja empatiakyvyttömyyttä. Tälläisia ihmisiä meille on kasvatettu politiikkaan ja yrityselämään vuosikymmenien ajan.
Ei silti syytetä heitä, vaan muutetaan järjestelmä. Kasvatetaan seuraava ja sitä seuraava sukupolvi muille arvoille.
Ai niin… eihän meidän tarvitse kasvattaa. Hehän kasvattavat jo meitä, mutta vastustamme sitä, koska on paljon mukavampaa olla muita menestyneempi ja haalia kaikki saatavilla oleva itselleen. Koska eihän sitä tiedä, vaikka yhteiskunta romahtaisi, eikä meillä olekaan enää tukiverkkoja.
On vain oma laskuvarjo.
Kommentoin YLE:n sivustolla äsken hieman samaan aihepiiriin liittynyttä kolumnia, mutta kommenttini sensuroitiin.
Muistaakseni kirjoitin YLE keskusteluissa suunnilleen seuraavasti:
Yhteiskunnan etu on löytää jokaiselle kansalaiselle oikeanlainen paikka osana yhteiskuntaamme, eikä meillä ole varaa hukata minkäänlaista hyvää kykypotentiaalia Suomessa! Janten laki on valitettavasti vallitseva tosiasia myös negatiivisessa mielessä osana vallitsevaa yhteiskuntarakennetta. Toisin sanoen paina poikkeava hyvänlainen kansalainen niin alas joukkovoimalla, ettei hän vain pääse nousemaan ylös.
Hyvää pääsiäistä Pasi!
Yle kolumni johon viittaan:
https://yle.fi/uutiset/3-11858704
Ilmoita asiaton viesti
Niin elämme hyvin väkivaltaisessa yhteisössä Pohjoismaissa. Väkivalta ilmenee taloudellisena tasapäistämisenä valtioterrorilla. Kutsumme sitä progressiiviseksi verotukseksi.
Olen itse työeläkkeellä, mutta voisin tehdä vielä töitä, joita harva nuorikaan osaa. En viitsi tehdä, koska marginaaliveroni on yli 60%. Työnteossa ei ole mitään mieltä.
Yhteiskunta ajaa meidät tällaisiin tilanteisiin väkivalloin. On turhaa syyttää meitä oman etumme ajamisesta, koska mitään etua ei meidän systeemissä saa edes osaamisella tai työnteolla. Se otetaan sinulta pois.
On perin kummallinen ajatus, että kaikille pitää saada kaikkea, mutta sen tuottamiseen ei tarvitse osallistua.
Blogistin valitus työntekijöiden heikosta lojaaliudesta on vain peilikuva yritysten lojaaliudesta työntekijöitään kohtaan. Ei ole olemassa enää mitään yksilön luottamusta työnantajaan tai yhteiskuntaan. Se ei ole yksilön itsekkyyden syytä vaan tervettä itsesuojelua.
Kysyn myös eikö ole paitsi itsekästä niin ryöväämistä yrityksen omistajien lypsää rahaa firmasta vuosikymmenet sijoitettuaan vain kerran pikkusumman sen käynnistämiseen ja lopun varallisuuden tullessa liiketoiminnasta, jonka usein muut hoitavat. Eihän kuukauden työstäkään saa palkan kuin kerran.
Esimerkkinä yhteiskunnan rajattomasta ahneudesta on mm tuore ehdotus maastamuuttajan verosta, jossa hänen verotetuilla varoillaan hankkima omaisuus joutuisi verolle myytäessä ja henkilön asuessa muualla.
Lypsämisen määrällä ei ole mitään rajaa.
Ilmoita asiaton viesti
On perin kummallinen ajatus, että kaikille pitää saada kaikkea, mutta sen tuottamiseen ei tarvitse osallistua.
——————————
Hämäläisen kuplassa työtä riittää kaikille mutta he eivät viitsi tehdä sitä, koska työttömyysturvan avulla he elävät sikarikasta elämää.
Ilmoita asiaton viesti
Työtä riittää kaikille, jos työhön tarttuu. Minä en ole ollut työkyvyttömiltä ja sairailta heidän tukiaan poistamassa, jos sen verran tajuat.
Vuodesta toiseen ei tarvitse työkykyisen olla, jollei halua. Eikä tarvitse olla tukien varassa, jos viitsii ponnistella eikä käydä toisten kukkarolla.
Kun tulet itse kuplastasi ulos niin sen tajuat.
Ilmoita asiaton viesti
Työtä riittää kaikille, jos työhön tarttuu.
———————-
Ainoastaan sosialismissa tämä pitää paikkansa. Kapitalismissa työttömyys on rakenteellista.
Voisitko kertoa meille kuinka kaikkia työttömät työllistettäisiin kun kerran tiedät?
Ilmoita asiaton viesti
Voin kertoa. Työttömyys loppuu siihen paikkaan, kun työtön ei voi tukiaan menettämättä kieltäytyä osoitetusta työstä.
Ilmoita asiaton viesti
Työttömyys loppuu siihen paikkaan, kun työtön ei voi tukiaan menettämättä kieltäytyä osoitetusta työstä.
————————
Millä palkalla työttömän on otettava työ vastaan ja kuka sen maksaa?
Ilmoita asiaton viesti
Miksi jankkaat Juha Makkonen. Olen ollut Hämäläisen kanssa monista asioista eri mieltä, mutta tästä asiasta täysin samaa mieltä. Ja tykkäsin virkkeestä ”Työttömyys loppuu siihen paikkaan, kun työtön ei voi tukiaan menettämättä kieltäytyä osoitetusta työstä.” Miksi tämän lisäksi pitää jankata aina palkasta? Firmat maksavat sitä palkkaa, mitä kustakin työstä kuuluu maksaa. Ja tiedän, että palkalla aina pärjää paremmin, kuin työttömyyskorvauksella. Ei ole omakohtaista kokemusta mistään tuista, sillä olen ollut urani työnantajaroolissa ja tiedän, mistä puhun.
Ilmoita asiaton viesti
”Firmat maksavat sitä palkkaa, mitä kustakin työstä kuuluu maksaa. Ja tiedän, että palkalla aina pärjää paremmin, kuin työttömyyskorvauksella.” Aika naivia tekstiä, koska ei ole vain kahdenlaisia ihmisiä – työttömiä ja työssäkäyviä. Niitä neljän euron hitsareita ja raksamiehiä piti kuskata maahan tautia levittämään, vaikka moni muu joutui lomautetuksi tai firman kanssa velkakierteeseen. Ihmettelen etteivät yrittäjäjärjestöt tässä asiassa puolusta rehellisiä suomalaisia pienyrittäjiä…
Onko nollatuntisopimuslainen työllistetty? Onko uberkuski yrittäjä?
Julkisella alalla tehty työ on myös tuottavaa työtä ja yksityisellä puolella tehdään myös paljon tarpeetonta ja vahingollista työtä, joskus jopa yhteiskunnan tuella…
Asioita vääristävä bruttokansantuotteen laskentaperuste pitäisi pikaisesti päivittää nykyaikaan.
Talouskasvu länsimaissa oli vahvinta sotien jälkeen 80-luvulle asti, jolloin hyvätuloisten ja rikkaiden verot kyllä olivat huomattavasti korkeammat.
Onneksi toistaiseksi suurimmalla osalla tässä maassa asiat ovat hyvin – jopa niin hyvin, ettei ole ollut tarvetta miettiä ja ottaa selvää mihin ollaan menossa.
Ilmoita asiaton viesti
No näin sen myös nään, Brecheniviläinen sortokoneisto ottaa kuin Kim erään valtion päämies ja jakaa kannattajilleen, mitä jää ja näin koneisto yskii jo pahemmin, kuin 90 luvun alussa. Au armias lastenlapsiamme tässä mylläkässä.
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen höpö höpö. Itse olen tehnyt työtä, opiskelut pois lukien, silloinkin kaikki lomat, 15 vuotiaasta lähtien. Olen maksanut Suomelle kohtuullisen määrän veroja, mielelläni. Et tainnut ymmärtaa blogin ajatusta.
Ette ole sisäistänyt Adolf Ehrnroothin kunnioitettavaa ajatusta: ”Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa.”
Ilmoita asiaton viesti
Et tainnut ymmärtaa blogin ajatusta.
———————
Otin kantaa Hämäläisen kommenttiin.
Ilmoita asiaton viesti
Sotket Orava asioita. Jalkaväenkenraali ei puhunut nykyisten järjettömien sosiaalimenojen puolesta sanaakaan puheessaan vaan maanpuolustuksesta. Hän ei mm ymmärtänyt miehiä, jotka eivät suorita asepalvelusta. Ymmärrän, ettei hän voinutkaan ymmärtää sitä vastuunpakoilua oltuaan itse tapettavana ja lähes jäikin sille tielle.
Ymmärsin yrityskonsultin tarinan hyvinkin. Hänelle ovat yrittäjät inisseet, että duinarit jättävät työpaikan oman etunsa takia. Tietenkin tekevät niin. Eivät työnantajatkaan ole millään tavoin sitoutuneita työntekijöihin, jotka eivät tyydytä. Kenkää tulee ja herkästi.
Ilmoita asiaton viesti
Vai sotken. Painotukseni kahdelle ensimmäiselle lauseelle.
”Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille.”
Eikä Ehrnrooth tietääkseni asetellut tuolle toteamukselle mitään ehtoja.
Ilmoita asiaton viesti
Mietitään nyt mitä kenraali tarkoitti. Se oli yleinen toteamus puheessa eikä jonkin tutkimuksen tulos.
Ei hän voinut tietää mikä kullekin suomalaiselle oli paras maa elää eikä hän taatusti kuvitellut tietävänsä. Puhe oli tapa korostaa meidän kasvaneen tämän maan menoon ja useille se on helpoin niellä myös haittoineen.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi meidän pitäisi sisäistää yhtään sen enempää Ehrnroothin kuin vaikkapa Kekkosenkaan ajatuksia. Eiköhän meidän omat ajatuksemme ole tärkeimmässä roolissa omaa itseämme koskevissa asioissa. Itse vierastan ajatusta, että jakaisimme suomalaisia syntyperän perusteella kuten Ehrnrootin tekstiä lainaavat usein tuntuvat tekevän.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa ei siedetä varastumista ja menestystä.
Sellaiset porukan-pettäjät raippaverotetaan heti kuralle.
Kaikilla pitää mennä yhtä huonosti, jotta kansasta tulee maailman onnellisin.
Olemme rakentaneet Suomeen reaalisosialismin, joka ei ole missään menestynyt, ajautunut konkursseihin ja diktatuureihin.
Suomen talous on tästä syystä ollut jo 20 vuotta pysähyksissä.
Tällä menolla painelemme täyttä vauhtia ulkopuoliseen talousholhoukseen.
Siitä vältyimme täpärästi 90-luvun alussa Raimo Sailaksen ja Iiro Viimasen ansiosta.
Nyt ei tuon kaliberin kriisijohtajia ole näköpiirissäkään, kaikenlaisia todellisuudesta irronneita primaballeriinoja vain…
Suuryritykset ovat jo hylänneet tämän himoverottajien maan ja nyt menevat parhaat Pk-yritykset ja osaajat tsunamina perässä!
Seppo Korppoo 30+ vuotta pk- riskiyrittäjänä ja teknologiaviejänä
Ilmoita asiaton viesti
Se, mikä talouden pysäyttää, on omaisuus eikä suinkaan verotus nykyisillä verotuskäytänteillä. Pääomaveroa kohdellaan edelleen tasaverona. Sijoittamisen pitäisi tuottaa enemmän työllisyyttä eikä enemmän omaisuutta: tässä se syy talouden sakkaamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Maailmantaloutta pyörittävät nyt veroparatiiseista 100 suurinta globaalifirmaa.
Ne hakevat agressiivisesti koko ajan suurinta tuottoa massiivisille varoilleen.
Siinä ne käyttävät strategiana ketterää päätöksentekoa ja uusinta tekniikkaa.
Ne hyökkäävät armottomasti kilpailukyvyttömien markkinoitten ja firmojen kimppuun, murtavat olemassa olevat rakenteet ja kaappaavat sitten markkinan.
Suomi on erittäin haavoittuvainen tällaiselle hyökkäykselle. Siltä voimme pelastua vain olemalla itse kilpailukykyinen. Sitä emme nyt kuitenkaan ole.
Meidän ainoa toivomme ovat 300 000 pk-yritystämme, jotka luovat pääosan uusista työpaikoista.
Tästä syystä meidän on heti tegormotava maailman jäykin työlainsäädäntömme ja järkyttävä verotuksemme kilpailukykyiselle tasolle.
Kyllä se on vaan niin, että persaukisena joudumme muuten kuseen!
Ilmoita asiaton viesti
Tuotantotoiminnan sijasta varakkaat ja rahakkaat käyttävät nykyään aikaansa ja energiaansa finanssipeleihin-ja sijottamiseen, sekä entistä agressiivisempaan ja monipuolisempaan verotuksen välttelyyn-jopa veroparatiisien kauttä, kuten äskettäinkin on uutisissa kerrottu.
– Politiikkaan sitten mahdollisesti eksyttyään heittäytyvät ”isänmaallisiksi ja moraalisiksi” valtiotalouden hoitajiksi, säästöineen, leikkauksineen, kannustinkeppeineen ja muine, ”aktivointitoimineen?!”
( ”Säästöt ja leikkaukset” vain kohdistuvat jo ennestäänkin vähäosaisiin- ei yrittäjä-ja omistajaveljiin.)
Ilmoita asiaton viesti
Yritystukiryhmä yritti poistaa rikkaita suosivan veroedun:
– Keskustan ja Rkp:n ryhmistä tehtiin selväksi, ettei listaamattomien yritysten osinkojen veroetuun saa koskea (!?).
Yritystukityöryhmän raportti:
”Perusteetonta etua pääomarikkaiden yritysten suurille omistajille,”
HS
Ilmoita asiaton viesti
Toverien on syytä muistaa, että Suomen perustuslaki antaa kansalaisille omaisuuden suojan.
Meistä jokainen saa siis tehdä rahoillaan ihan mitä haluaa.
Jos toveri Pajusella on joitain jotain kaupaksi käyvää osaamista, hän voi ruveta riskiyrittäjäksi ja ansaita leipänsä vapailla markkinoilla omalla riskillään.
Jos tämä ei kiinnosta, voit pyytää jotain yrittäjää ottamaan sinun työllistämisriskisi kantaakseen.
Jos sekään ei käy, sitten vaan luukulle saamaan rahaa, joka on peräisin muitten ottamasta yrittäjäriskistä.
Stalin antoi sodan aikana Puna-armeijalle kolme kertaa käskyn vallata Suomi.
Stalinin aikeet kuitenkin esti Suomen kansa, joka ei tänne sosialismia sillon halunnut, eikä halua nytkään.
Kaikki sosialismi-kokeilut ovat olleet utopiaa, päättyneet konkursseihin ja ihmisten mittaamattomiin kärsimyksiin.
Meidän on elettävä tässä todellisuudessa vaikka se kuinka potuttaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Säälittävä olio on suomalainen ”kapitalisti”. Vasen käsi pystyssä ja nyrkissä länsimaisille arvoille ja kapitalismille, oikea käsi valtion taskussa ”varastamassa” maksimaalisesti rahaa, unelmoimassa kekkosenajasta, neuvosto-kaupasta ym. Oksettavaa.
Suomessa on kunnioitettavia yrittäjiä jotka yrittävät omalla ja/tai ”riskirahalla”. He eivät itke täällä huonosta yritysympäristöstä, ehkä he hieman toivovat suotuisempaa verotusta ja osaavampaa työvoimaa. Minulla on etuoikeus tuntea moisia kummajaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Tilapäisiksi tarkoitetut, esim. metsäyhtiöiden yritystuet ja vero-ja maksuhelpotukset ovat kuulemma jo nykyään ”saavutettu etu” josta ei keskustella!”
Ilmoita asiaton viesti
Veijon kommentti meni hutiksi.
Olen viimeiset 30 vuotta toiminut riskiyrittäjänä, 3 yrityksen toimitusjohtajana, kehittänen uusia vientituotteita ja työllistänyt varsinkin nuoria.
Viime aikoina varsinkin kyberturvallisuus- ja tekoälyprojekteissa.
Kaikki tämä ilman valtion politrukkien tukea, rajusti taistellen globaalin markkinan eturintamalla.
Toivotankin kaikki tervetulleiksi tänne kantamaan kortensa kekoon, isänmaame puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
Onko koskaan tullut mieleen, kuka kaiken infran, koulutuksen, ravinnon ja turvallisuuden on varmistanut? Friedmanismi on jo homeisena hylätty lähes kaikissa markkinataloutta kannattavissa maissa. Usa elvyttää kymmenkertaisesti EU:hun verrattuna, se taitaakin olla nykyään sosialistinen valtio?
Tärkeimmät ”rakenteelliset uudistukset” olisivat reilut pelisäännöt globaalimarkkinoilla.
Ilmoita asiaton viesti
1939-44 tarvittiin kaikki Suomea puolustamaan. Huonosti olisi käynyt jo 1939 vuoden marras-joulukuun taitteessa jos asia olisi jäänyt suomalaisten ”kapitalistien” harteille. Oli nimittäin aika monta sosialistia ja kommunista jotka antoivat sen ainoan Isänmaan puolesta. Joten hieman kunnioitusta p…ka puheellekin.
Ilmoita asiaton viesti
Mm. prof. Heikki Ylikangas on puhunut joskus ”historian toistuvista aaltoliikkeistä” ja tarkoittanut aika-ajoin joidenkin itselleen keräämiä ja rohmuamia, maan parhaita hedelmiä, joita ”kasoja” sitten jaetaan yhtä toistuvasti, tavalla tai toisella…
Ilmoita asiaton viesti
Marx oli väärässä siinä, että hänen teoriassaan ei ollut ihmisen käsitettä ollenkaan, saati sitten riski-yrittäjää tai ihmisoikeuksia.
Sosialismi-kokeilut ovat kaikki päättyneet konkurssiin ja verilöylyihin.
Antaa Marxin nyt vaan vihdoin maata rauhassa Lontoon haudassaan, Leninistä puhumattakaan.
Sen sijaan markkinatalous on pelastanut miljardit nälänhädältä ja luonut mittaamattoman määrän hyvinvointia, mukaan lukien Suomen kansalle.
Seppo Korppoo, 30+ vuotta omalla riskillä toiminut yrittäjä, ilman politrukkien tukea.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta riskiyrittäminen ei ole normaalia elämää. Yksittäiset riskit ovat siinä missä jack-ass-touhuilut.
Ei oikein vakaalta vaikuta, jos peruspilarit ovat omituisia.
Ilmoita asiaton viesti
Kuules Juha,
Riski on yrittäjyyden ytimessä.
Kun esimerkiksi tarjoan jotain hanketta asiakkaalleni, siinä on määritelty hinta, laatu ja toimitusaika.
Kaikkiin noihin kolmeen asiaan liittyy riskejä onnistumisesta.
Nuo tiskit pitää osata arvioida, varautua ja hallita, sekä sitten reagoida / tilanne korjata, jos joku riski alkaa toteutua.
Kun hanke on saatu valmiiksi ja takuuaika ohi, sitten tulee aika laskea taloudellinen tulos.
Näin toimii markkinatalous, ja onnistuneen hankkeen jälkeen tyytyväinen asiakas on valmis uuteen kauppaan..
Ilmoita asiaton viesti
Riskin tämäntyyppinen painotus tarpeellisen hankinnassa, ei tee järjestelystä tervettä. Kyseessä on ongelmaa aiheuttava painotus.
Ilmoita asiaton viesti
”Miljardit pelastanut markkinatalous” on vuosikymmenet antanut kehitysmaihin syntyvien lasten kuolla puhtaan veden, alkeellisimpienkin saniteettiolojen ja aivan peruslääkityksen-ja terveydenhuollon puuttumiseen ja aika vaikealta näyttää Korona-avun-ja rokotteidenkin suhteen, vaikka ongelma on globaali ja osuu sieltä markkinatalousmaiden kansalaisten omaan nilkkaan?!
Pandemian leviämisenä ja pakolaisuutena.
– Mm. asevarusteluun-ja kauppaan löytyy ”markkinatalousmaissa”
miljardeja, biljoonia ja varustautumis-ja markkinaosaamista.
Sosialismi-ja kommunismikommentit ovat mm. kiinteistömoguli-ja tosi-TV-tähden, Trumpin kieltä-ja ajatusvirtaa.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo hei,
Maailman väkiluku seitsenkertaistui parissa sadassa vuodessa.
Markkinatalous onnistui heidät kaikki syöttämään.
Tämä todistaa, että kyseessä on puutteistaan huolimatta aivan erinomainen systeemi!
Ilmoita asiaton viesti
Totta tuokin, mutta mm.alikehittyneiden maiden valtava lapsikuolleisuus johtuu vieläkin jopa puhtaan veden puuttumisesta, mikä olisi esim. varustelumenoihin verrattuna pikkujuttu rikkaille maille hoitaa kuntoon, eikä tulisi isoa lovea huipputärkeisiin varustelumenoihinkaan?!
…Korona-avun-ja rokotustenkin suhteen punnitaan vielä ”hyöty-ja kustannussuhdetta…?!” (PAAVIKIN on näköjään”peukuttanut” kommenttiani ja haluaa rikkaiden maiden hoitavan rokotteet myös kehitysmaille.)
– Eikä taida Suomenkaan osalta apu muuta kuin ”nollautua”, mahdollisen tulevan PS-hallitituksen aikana…ja pakolaisvirrat onnellisten kansojen rikkaiden satumaiden rajoille sen kuin vain kasvavat…?!
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen on omaisuutensa itse tienannut eikä sen käyttö kuulu muille. Voit itse alkaa työllistää ihmisiä, jos se kiinnostaa. Hankit ensin varoja ja luottotiedot, joilla pääset alkuun ja katsot kuinka käy. Aika monella yrittäjällä siinä puuhassa menee rahat ja terveys.
Sitten on teitä, jotka suosittelevat mitä muiden pitää tehdä eikä itse oteta mitään riskiä, ei edes vaihdeta paikkakuntaa tai maata työn takia. Kunhan inistään.
Ilmoita asiaton viesti
…Ehkä keskittyisin kuitenkin osakesalkullani finanssitalouteen, säästövakuutuskuoriin ja verojen välttelyyn, kuen nekin joilla on pelimerkkejä-minulla ei ole.
Ilmoita asiaton viesti
Tilanne on kehkeytynyt tähän, koska tiedeuskolta ja kapitalismilta ovat kadonneet lännessä uskottavat haastajat ja pidäkkeet (kristinusko, sosialismi, kommunismi). Politiikan mahtiin (joukkovoimaan) ja muutospotentiaaliin ei uskota. Ihmisillä ei ole isoja tarinoita, joihin he uskoisivat, joten he uskovat vain itseensä, kilpailuun ja rahaan. Tämä palvelee ahneutta ja itsekeskeisyyttä. Asia on juuri, kuten blogisti toteaa, yksilöt yhteiskunnallisina toimijoina ovat vain eräänlaista ajan tuotetta, elämänvalinnat ja -asenteet eivät ole tavallaan siis aitoja. Mutta toki tässäkin on kyse vain ohimenevästä ilmiöstä. Ihminen on perusluonteeltaan poliittinen eläin, jota tiede ja raha sekä trendit eivät kykene loputtomasti kahlitsemaan. Näemme vielä ideologioiden ja vastakkainasettelun paluun. Korona saattaa olla tässä käännekohta, koska se järkyttää globaaleja valtasuhteita ja luo uutta horisonttia.
Ilmoita asiaton viesti
Kykypuolue kokoomuksen kauniit, rohkeat ja menestyvät ladyt:
Nyk. finassialan toimistusjohtaja-lobbari, KOKOOMUSLAINEN Piia-Noora ”Piitu” Kauppi aikoinaan:
”Jos ihmisen elintaso on liian heikko, yhteiskunnan kuuluu turvata minimi mutta ei sellaista elämää jossa viihtyy ja nautii ja pystyy puhumaan kännykkään ja käymään elokuvissa.”
Myös KOKOOMUKSEN nyk. meppi Henna Virkkunen on puhunut ”kateellisista ja katkerista vasemmistolaisista.”
Noin puolitoistavuotta sitten professori Anu Kantola ja akatemiatutkija Hanna Kuusela tutkivat 90 varakkaan otannalla Suomen rikkainta promillea,
eli tuolloin 4745 ihmistä ja kyselivät mitä rikkaat TODELLA ajattelevat?
Tekivät kysely-ja haastattelututkimuksestaan kirjan,” Huipputuloiset- Suomen rikkain promille.”
Hesarin Tuomo Pietiläisen mukaan kirjasta piirtyy kuva yhteiskunnasta jonka TULOHUIPULLE on kasaantunut kaunaa muistuttavaa ärtymystä.
Arvio on sitä kriittisempi mitä ALEMMAS vauraat katsovat.
Usein pessimismi, turhautuneisuus ja jopa vihaisuus kohdistuvat köyhiin.
Osa huipputuloisista uskoo, että vähäosaiset tuntevat kateutta ja jopa herravihaa paremmin pärjääviä kohtaan.
Monet huipputuloiset haluavat eroon pohjoismaisen mallin peruspiirteistä,
KAIKILLE YHTÄLÄISISTÄ palveluista ja oikeuksista, jotka ovat mahdollistaneet sosiaalisen liikkuvuuden,kertoo akatemiatutkija Hanna Kuusela Hesarin haastattelussa. (…Ehkä haluaisivat eroon yhtäläisestä, mies ja ääni äänestysoikeudestakin…?)
( Vrt. edellä mm. Finanssialan toimitusjohtaja Piia-Noora, ”Piitu” Kauppi)
Ilmoita asiaton viesti
”Näemme vielä ideologioiden ja vastakkainasettelun paluun.”
Ideologiat eivät ole hyviä ja vastakkainasettelu on haitallista.
Toki ei silläkään tavalla pärjärä että jokainen hakee vain omaa etuaan, muista piittaamatta.
Ihanteellista että kaikki pyrkisivät johonkin yhteiseen päämäärään ilman vastakkainasettelua, toinen tostaan tukien, eikä kyynärpää- ja potkutaktiikalla ja jonossa edellään olevaa selkään puukottamalla tietään itselleen raivaten. Se olisi loppujenlopuksi myös yksilön etu että näin meneteltäisiin.
Valitettavasti tuo mitä kuvasin ei ole ihmisen luonto. Se tilanne voidaan saavuttaa vain kurinpidon ja kasvatuksen avulla. Kurinpito ja kasvatus saa sekin vastareaktion aikaan, ihmiset eivät halua työskennellä ja toimia pääasiassa toisten hyväksi, eli se johtaa siihen että yksilöt nousevat kapinaan. Ihmisluontoa sekin.
Ilmoita asiaton viesti
Harvinaisen hyvin todellisuutta kuvaava blogi. Muutos näkyy parhaiten siinä, että aikaisemmin myös wannabe rikkaat äänestivät Kokoomusta. Silloin haaveiltiin siitä, että itsellä olisi mahdollisuus menestykseen. Nyky-yhteiskunnassa persujen kannattajat eivät varsinaisesti usko omiin mahdollisuuksiinsa, mutta kateellisina pyrkivät huolehtimaan, etteivät muut pärjää heidän maksamillaan veroilla. Ainakaan jos eivät ole kantasuomalaisia. Tämä mentaliteetti vie heiltä kaiken suhteellisuudentajun ja korostaa itsekkyyttä. On todella vaikeaa nähdä, että Suomeen syntyisi enää koskaan yhtenäistä kansakuntaa jossa haluaisimme toisillemme enemmän hyvää kuin pahaa. Ihmisten moraaliin ei enää sovi yhteisen hyvän maksimointi. Tärkeintä on, ettei muilla mene yhtään paremmin kuin itsellä. Ne jotka vielä uskovat omiin kykyihinsä äänestävät edelleen Kokoomusta.
Ilmoita asiaton viesti
HS 6.1. 2001
Niinistö: Kansalaisten olisi siedettävä toisten rikastuminen.
Valtiovarainministeri, KOKOOMUKSEN puheenjohtaja toivoo kansalaisten hyväksyvän, että nyky-Suomessa jotkut rikastuvat huimaa vauhtia esimerkiksi optiomiljoonilla.
Ilmiölle ei hänen mielestään ole järkevää vaihtoehtoa. Niinistön on ”vaikea nähdä” että rikastuminen olisi onnettomuus suomalaiselle yhteiskunnalle.
”Minun on mahdotonta käsittää, että jonkun rikastuminen olisi muilta pois.
Kyllä näillä veroprosenteilla tulee rahaa myös yhteiseen käyttöön,” sanoi silloinen valtiovarainministeri, KOKOOMUKSEN puheenjohtaja Sauli Niinistö Hesarin haastattelussa.
Ilmoita asiaton viesti
”Kyllä näillä veroprosenteilla tulee rahaa myös yhteiseen käyttöön,””
Kokoomus ajaa verotuksen alasajoa. Se on vähän kuin pitäisi porkkanaa aasin nenän edessä. Se porkkana pitää kykypuolueen kyvyt toimeliaina.
Mutta riittääkö rahaa yhteiseen käyttöön jos verotusta kevennetään ja riittääkö aasilla, eli kyvykkäilla kykypuolueen äänestäjillä tahto ja voimat juosta yhä kovempaa sen porkkanan(rahan) perässä. Luulen etteivät aasin eikä kykypuolueen kykyjen voimat riitä ihan kaikkeen ja siksi pitää olla varovainen sen porkkanan käytön suhteen syöttinä, etteivät aasin voimat ehdy ennen maalia-
Ilmoita asiaton viesti
Offtopic: Ilo lukea, että keppi- ja porkkana- sanontaa käytetään harvinaisesti oikein.
Keppi siis aasin selkään kiinnitettynä, kepin päässä porkkana turvan edessä.
Porkkana, jota ei koskaan saa. Keppi ei ole rankaisuväline.
Offtopic loppu.
Ilmoita asiaton viesti
Niinistön poliittinen ajattelu on muuttunut kovasti, mutta hän ei valitettavasti ole tehnyt siitä paljonkaan tiliä/selkoa. Ja miksi tekisi, koska miljoonat äänestävät häntä siitä riippumatta. Niinistö on pohjimmiltaan kuitenkin edelleen porvari eli uskoo eräänlaiseen moraalin politiikkaan, jossa moralisoidaan ja vannotetaan, mutta jätetään asia retoriikan tasolle koskematta varsinaisiin epäkohtiin. Se ei ole yllätys mieheltä, jonka mielestä vastakkainasettelun aika on ohi. Ja kuten sanottua, kaunopuheet riittävät pääosalle kansaa.
Ilmoita asiaton viesti
…olisiko kulloistenkin tuulten haistelua…?
Ilmoita asiaton viesti
Minusta on ok muuttaa poliittista ajattelua, mutta kuten totesit, Niinistön kohdalla se vaikuttaa vähän tuolta tuultenhaistelulta. Hänen medianäkyvyydessäänkin on piirteitä, jotka viittaavat haluun saada hyväksyntää ja suosiota säännöllisesti. Niinistöltä toimittajat eivät uskalla perätä selkeitä kantoja tai kokonaisnäkemyksiä, joten saa kerta toisensa jälkeen besserwisseröidä milloin mistäkin. Niinistöhän ei koskaan selvitä, mikä hänen kantansa oikeastaan on ja mitä pitäisi käytännössä tehdä ja miten se sopii lainsäädäntöön jne.. Hän heittelee kysymyksiä ja vihjailuja populistisesti ottamatta varsinaisesti niistä poliittista vastuuta. Mutta toisaalta, eihän tyhmä ole se, joka pyytää vaan se joka maksaa, kuten sanotaan. Kun kerran tällainen menee läpi niin helposti ja meillä on presidentin asema sellainen, että hän voi työkseen viisastella miljoonien äänien voimalla kaikesta muusta paitsi ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, niin luohan se melkoisen houkutuksen poliitikolle.
Ilmoita asiaton viesti
Kekkosella ETYK-Niinistöllä ARTIK….?
Ilmoita asiaton viesti
”Tärkeintä on, ettei muilla mene yhtään paremmin kuin itsellä. Ne jotka vielä uskovat omiin kykyihinsä äänestävät edelleen Kokoomusta.”
Joo, mutta vastaako kykypuolue kannattajiensa odotuksiin?
Vain näennäisesti, sillä kykypuolue tarvitsee ääniä myös vähemmän omiin kykyihinsä luottavilta, päästäkseen saamaan yleensä mitään aikaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Se hoituu sillä että pistetään ”pelastussanoma” kalliiden mainostoimistojn ja markkinointikonsulttien avulla niin houkuttelevaan, myyvään ja harhauttavaan pakettiin, että osalta persaukisiltakin alkaa tuntua siltä, että ”lähes porvari siis minäkin, toisten samanlaisten kanssa yhteisessä, samassa veneessä…ja Suomelle töissä…?!”
– Kokoomus tarvitsee luonnolliseen persuskannatukseensa mahdollisimman paljon näitä kalliisti ostettuja,”ylimääräisiä” lisäääniä, jos ylipäänsä halua mieliä esim. piikkipaikalle, pääministeripuolueeksi.
Persujen nousu-ja asema on vaikeuttanut tilannetta lisää, koska Halla-ahon persut ovat siirtyneet, ”Suomen suurimman työväenpuolueen asemasta” monta piirua oikealle, samoille kalastusvesille…
Ilmoita asiaton viesti
”– Kokoomus tarvitsee luonnolliseen persuskannatukseensa mahdollisimman paljon näitä kalliisti ostettuja,”ylimääräisiä” lisäääniä, jos ylipäänsä halua mieliä esim. piikkipaikalle, pääministeri puolueeksi. ”
Joo, mutta tämän vain yksi politiikan osa-alueista, tämä populismi, eli suosion kalastelu. Sillä ei ehkä ole mitään tekemistä varsinaisen politiikan tekemisen kanssa.
Kenen etua Kokoomus oikeasti ajaa, jos saa valtaa?
Viime vaalikaudella kokoomuksella oli valtaa ja silloin ajettiin kokoomuksessa voimakkasti kaikenlaisten pörriäisten etuja.
Ilmoita asiaton viesti
Tosin yrittäjä-miljonääri Sipilä ja Berner ajoivat usein oikealta ohi niin ”komiasti”, että Orpo saattoi vain myhäillä tyytyväisenä vieressä.
– Mitä nyt välillä puolusiteli pihtiputaan mummon ”valinnanvapautta” käskyttää Kela-taxia kulloinkin haluamansa sote-palvelun luo…
Ilmoita asiaton viesti
Valinnanvapaus oli kokoomuslainen peitetermi pärriäisten etujen ajamiselle. Mutta kyllä minä sen ”valinnanvapauden” olisin ottanut ennemmin kuin ne maakunnat.
Jos Rinne olisi ottanut kokoomuksen hallitukseen, eikä keskustaa, olisimme saaneet maakuntien,
tai mitä hyvinvointialueita ne nyt on, sijasta valinnanvapauden. Niin olisi ollut parempi.
Jos minä olisin saanut vapauden päättää olisin antanut kunnille vapauden järjestää asiat haluamallaan tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä se on selittää sinun yhteisen hyvän maksimoinnista. Se tarkoittaa toisille verotuksen maksimointia eli jonkun tekemän työn varastamista eikä ole siksi tavoiteltavaa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomalainen ei halua seikkailla uusill poluille saamaltaan tieltä. Paavo Väyrynen on löytänyt kunnallisvaaleja varten uudestaan vanhan toverinsa Erkki Tuomiojan; Erkki Liikanen ja Olli Rehn ovat nousseet yhteistä urapolkua Suomen Pankkiin; Eero Heinäluoma (sd) ja Mauri Pekkarinen (kesk) kävivät maakunnissa yhteisen MEP- vaalikampanjan; Hjallis Harkimolla ja Mikael Jungnerilla askel käy Liike Nytin tahtiin, puolueista moderneimman!
Ilmoita asiaton viesti
Suomen talous on ollut 20 vuotta pysähdyksissä.
Se on jollain keinolla pakko saada taas kasvuun. Muuten taannumme hiljalleen takaisin kivikaudelle…
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yritykset alkavat taas kasvaa, investoida ja työllistää.
Mitä vaihtoehtoja tähän sitten on?
Koska julkiselta puolelta rahat ovat loppuneet ja suuryritykset ovat jo karanneet kilpailukyvyttömästä Suomesta, pelastajana voi olla vain 300 000 pk-yritystämme.
Jos joku fakiiri keksii jonkun muun vaihtoehdon, saa heti vähintään Talous-Nobelin!
No milläs me sitten saamme pk-sektorin investoimaan ja työllistämään Suomessa, sen sijaan että lähtevät suuryritysten perässä muualle?
Ainakin pitää reformoida maailman jäykin työlainsäädäntö, pudottaa järkyttävä kokonaisveroaste 10 prosentilla ja sallia riskiyrittäjän rikastua.
Lisäksi pitää poistaa vaara uudesta Koiviston konklaavista, joka 90-luvulla aiheutti tuhansien yrittäjien itsemurhat ja 100 000 yrityksen varojen pöllimisen.
Tätä odottaessa Suomen korkeasti koulutettujen aivovuoto ulkomaille vaan kiihtyy nykyisestä 4000 / vuosi.
Ilmoita asiaton viesti
Kunpa yrityksillä olisikin tahtoa terveen toimintaympäristön ja toimintapuitteiden seuraamiseen. Paljon puhutaan, mutta eletään siitä, mikä on viturallaan.
Tämä koskee määräävintä osaa yrityskytkentäisistä, ovat tarkemmmin keitä ovat. Tämän mukaisesti ollaan paraikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Loistava puheenvuoro. Kiitos. Suomen etu, abstrakti käsite suurimmalle osalle meistä.
Ilmoita asiaton viesti
Todella asiaa. Minulle on tullut mielikuva, että on suorastaan kansalaisvelvollisuus ajaa vain omaa etuaan. Ikään kuin joka aamu heti silmänsä auki saatuaan pitäisi ajatella, että mitä teen, jotta oma etuni maksimoituisi. Olen tehnyt todella paljon vapaaehtoistyötä juuri sen vuoksi, että sen piirissä ei ole ikään kuin relevanttia/velvollisuutta ajaa omaa etuaan. Mitä sitten muuten kolumniin tulee, niin pitäisi tehdä analyysia, että mistä tämä pohjaton oman edun ajaminen ja itsekkyys nousevat, mitkä ovat sen juuret, miten ja mitkä seikat/olosuhteet mahdollistavat suorastaan röyhkeältä vaikuttavan oman edun tavoittelun. Itselleni on tullut mielikuva, että oman edun tavoittelu on pesiytynyt erityisesti suomalaisten suuryritysten ja valtio-omisteisten yritysten johtoon ja on levinnyt sieltä myös valtion virastoihin. Yritysjohtajien bonuspalkkiot kvartaalitulosten pohjalta ovat ruokkineet tätä. Palkitaan kustannusten karsintaa kvartaaliperspektiivillä. Yritysjohdon kannatta irtisanoa sumeilematta työntekijöitä, jotta heidän tolkuttomt bonukset laukeaisivat Sen sijaan yritysjohtoa ei palkita esim. tuotteiden teknologisesta kehittämisestä, tuotteiden ja palveluiden laadun parantamisesta tai markkinoinnin kehittämisestä tms. ainoastaan kustannusten karsimisesta ja ”yrityssaneerausosaamisesta”. Saneeraukset johtavat taas siihen, että työntekijät joutuvat puolustautumaan tätä jatkuvaa saneeraamista vastaan. Kun tällaista on ollut jo muutama vuosikymmen, niin ei ihme, että oman edun tavoittelu valtavirtaistuu ja tulee tavallisen kansalaisen selviytymisen ehdoksi. Yrityseliitti, vrt. kerrallista pääministeriä myöten, ja yritykset verovälttelyineen ovat myös oiva esimerkki tavalliselle kasalaiselle ja keskiluokalle pohjattomasta itsekkyydestä ja pelkästään oman edun tavoittelusta. Räikeä verovälttely ja tolkuttomt yritysjohdon ja valtion liikelaitosten johtajien palkkiot ja bonukset verovälttelyineen ovat omiaan murentamaan yhteisvastuullisuutta ja innostamaan kaikkia väestöryhmiä pelkästään oman edun tavoitteluun ja ajatteluun, että ”Miksi minä, kun eivät muutkaan….
Ilmoita asiaton viesti
Puhumattakaan kun nämä patruunat, bossit, miljonäärit ja pienemmätkin pisnismiehet innostuvat tavalla tai toisella sekaantumaan politiikkaan ja saneeraaman Suomea oyabeeksi…?
– Muistuu mieleen KMS:n, eli Kehittyvien Maakuntien Suomen raha-ja bisnesmiehet, jotka vaalitukiavustuksillaan halusivat Suomeen ”isänmaallisia ja yrittäjäystävällisia” kansanedustajia ja ministereitä.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan ympäröivä yhteiskunta ja asenteet muuttuneet vuosisadan aikana rajusti. Ihminen on aina tarvinnut kohdetta mihin samaistua. Internet on mukana voimakkaasti tässäkin prosessissa. Sieltä on helppo poimia ryhmiä, jotka tuntuvat sopivilta.. ”Minä itse” ajattelu on tosiaan iso ilmiö ja narsistinen elämän asenne luovat pohjan epärealistiselle elämänkatsomukselle. Kaikki vaan ei pysty kiipeämään vihreälle oksalle, vaikka näin kuvittelevat.
Ilmoita asiaton viesti
Mm. Soini tullaan muistamaan melkoisena työllistäjänä ja hyväntekijänä, tarjosihan hän ”tosi isoa jytkyä” vähän kaikkialta kerätessään ja ladatessaan monelle, politiikan ensikertalaisellekin eduskunnan vihreän oksan- melkoisen lottovoiton! – Jopa niin monelle että myöhemmin oli jo kirjassaan vara irvailla, kuinka ilman häntä joku työntelisi edelleen potkukelkkaa kotiseudullaan ja veikkailla että toinen olisi varmaan onnellisempi sahurina sahallaan, kuin kansanedustajana eduskunnassa?
– Mutta mitenkäs sitten hänen itsensä vihreälle oksalle-ja elämäntyölleen kävikään…vaikka uusiakin, sinisiä ja vihreitä oksia piti olla tarjolla vähän jokapuolelta…?!
Monet kotitarvepoliitikot seuraamme nyt mielenkiinnolla miten onnistuu Halla-ahon mahdollinen loikka pääministerin vihreälle oksalle ja mitä siitä seuraa vaalikauden varrella koko puolueelle…ja eduskuntapolitiikalle ja politikoinnille laajemminkin…?
(…Ehkä jo piankin, vihjailee PS-dosentti tuolla toisaalla…?!)
Ilmoita asiaton viesti
Jos PS on pääministeripuolue….oikeasti Halla-Aho totesi viimeisestä hallitusohjelmasta, ettei siinä paljon rukattavaa olisi ollut. Sama juttu tulevassa hallituksessa. Ohjelmastahan siinä on kysymys.
Tietysti olisi kiva, jos pysyisimme blogin aiheessa. Ei ole kovin fiksua lähteä poukkoilemaan., vaikka tiedän että monet haluavat sotkea Halla-Aho aiheen mummon pipari reseptiinkin.
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy sanoa että minä en dosentin vihjailulle paljon painoa panisi. Hän taitaa itsekin tietää että hänen postauksensa on heikosti argumentoitu, koska on varmuuden vuoksi taas sulkenut kommentoinnin. Se on sitä parempaa sananvapautta.
Ilmoita asiaton viesti
Juu, niin arvelin minäkin, mutta ajattelin, että Antti innostuisi ”tietämään” lisää…?
Ilmoita asiaton viesti
”Pitää syyttää rakenteita – ei ihmisiä.” Nykyinen kapitalistinen markkinatalousjärjestelmä etuoikeuslakeineen on luotu hyödyttämään yrityksiä ja niiden takana piilossa olevia ihmisiä, mikä selittää nykyisen, varallisuuden kiihtyvällä vauhdilla etenevän keskittymisen ja sen mukanaan tuoman uhan ympäristöllemme. Talouden lait ja säännöt eivät kohtele kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti. Ne on purettava ja siirryttävä demokraattiseen talouteen. Suosittelen: democraticeconomy.net
Ilmoita asiaton viesti
”…Suurissa yrityksissä työskentelevät ammattijohtajatjohtajat ovat huolissaan siitä, ettei muu yhteiskunta ole yhtä tehokas kuin heidän johtamansa yritykset. Yhteiskunnassa on kyettävä tekemään nopeita päätöksiä samaan tapaan kuin yrityksissä.
ONGELMANA ON se, että EPÄRATIONAALISET ÄÄNESTÄJÄT(!)asettuvat vastahankaan.
– Eräs johtaja haaveileekin puolileikillään, että politiikkaaan löytyisi ”ohituskaista.” Mies kuvaa DEMOKRATIAA huonoksi järjestelmäksi, kun pitää tehdä SUURIA MUUTOKSIA.”
( Vrt. Sipilä-Berner-ko hallituksen, ”ohituskaistaa” yrittänyt tehokaksikko,ja samoin on tainut demokratiasta lausua Björn ”Nalle” Wahlrooskin…?)
Mm. näin Hesari 1.9.2019 professori Anu Kantolan ja akatemiatutkija Hanna Kuuselan tutkimuksesta-ja kirjasta: ”Huipputuloiset. Suomen rikkain promille.”/ Mitä rikkaat todella ajattelevat…?
Ilmoita asiaton viesti
Olet aivan oikeassa. Demokratiassa riittää, kun saa kaikenlaisilla lehmänkaupoilla sumplittua minimaallisenkin nykyistä järjestelmää ylläpitävän enemmistön. (Kaikki nykyiset päätöksethän ovat perättäisiä enemmistöpäätöksiä.). Siksi tuntuukin niin täysin turhauttavalta ja masentavalta, että kun nyt juuri tarvittaisiin suuri muutos, niin se ei todellakaan näytä todennäköiseltä.
Ilmoita asiaton viesti
P. S. ”Mitähän rikkaat todella ajattelevat ?”. Tuntuu kuin he eivät ollenkaan ajattele sitä, että jokainen heikennys huono-osaisten asemaan, pilaa jollain tavalla heidän omaa elinympäristöään. Kaikkien hyvinvointi on kaikkien ja, viime kädessä, luonnon etu.
Ilmoita asiaton viesti
Olen paljolta samaa mieltä blogistin kanssa. En vain ymmärrä, miksi hän syyttää suomalaisia erityisen itsekkäiksi. Suomihan on yksi maailman valioita, pohjoismainen ns. hyvinvointivaltio, jossa on paljon korjattavaa mutta vähemmän kuin useimmissa muissa maissa. Olemme myös saaneet tutkitusti maineen maailman onnellisimpana tai oikeammin sanottuna vähiten epäonnistuneena maana
Blogissa kerrotaan, miten suomalainen upseeri syö herkut ensimmäisenä ja jättää alaisilleen loput – jos mitään jää jäljelle. Amerikkalainen upseeri taas jättää parhaat palat taistelijoille, jotta he jaksaisivat tapella. Tarkoittaako tämä sitä, että Yhdysvallat olisi demokraattisempi, reilumpi ja tasa-arvoisempi maa kuin Suomi?
EU:ssakin olisi paljon parannettavaa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/milloin-eu-kaataa-luxemburgin-rahanvaihtajien-poydat/
Ilmoita asiaton viesti
Rikas ja/tai kovatuloinen voi halutessaan olla kovinkin omahyväinen, itsekäs ja röyhkeäkin.
– Usein onkin.( Menestymiseen tarvitaan mm. kovia kyynärpäitä.)
Keskituloisella-ja luokaisella on jonkinmoinen mahdollisuus omahyväisyyteen ja itsekkyyteen.
Persaukisella ja kaikkein heikompiosaisella ei ole juuri mahdollisuutta puolustautua mm. ”säästöleikkaajia” ja ”aktivointihenkilöitä” vastaan.
– Omahyväisyydestä, itsekkyydestä ja röyhkeydestä puhumattakaan.
Eivät tulo-ja sos.luokat ole minnekkään ”onnellisten suomalaisten” väliltä kadonneet-pikemminkin päinvastoin!
Ilmoita asiaton viesti
Kun Suomi on mittauksilla ja vertailuilla todettu maailman onnellisimmaksi eli oikeammin sanottuna vähiten epäonnistuneeksi maaksi, se kertoo vain siitä, miten mätä ja epäreilu tämä maailma on jakuvasti. Se ei kerro siitä, että asiat olisivat Suomessa kunnossa, kaukana siitä. Kyllä meillä rikkaat ja köyhät ovat tallella niin kuin ennenkin. Tasa-arvo ja reiluus ovat kaukana.
Ilmoita asiaton viesti
Mitäpä tähän voi sanoa kuin viisaat sanat jotka on lausuttu jo kauan aikaa sitten:
Yksinkertaista ja luonnollista on ystävyys, avuliaisuus, oma ja yhteinen huolenpito asioista ilman kilpailua, ilman etuilua, ilman taistelua.
– Vaikeata on tajuta tämä ympäristössä, joka rakentuu kilpailusta, etuilusta ja taistelusta
Yksinkertaista ja luonnollista on myötäelää jokainen kohdalle tuleva ihminen, tuntea hänen ilonsa ja surunsa omina iloina ja suruina.
– Vaikeata on todellistaa nämä tunnot käytännöksi maailmassa, joka on eturyhmien, mielipiteiden, puolueiden, uskontojen ja kansallisuuksien pirstoma, juopia, rajoja ja vastakohtia täynnä.
Yksinkertaista ja luonnollista on ahkeroida ja suorittaa sitä, mikä on tarpeellista, elämänmyönteistä.
– Vaikeata on kaikki siellä, missä aherruskin on alistettu kilpailun, etuilun, keinottelun ja taistelun välivaiheeksi.
Rehellisyys on yksinkertaista; valehteleminen monimutkaista.
Molemminpuolinen avuliaisuus on helppoa; molemminpuolinen pyrkimys etuilla toisten kustannuksella, pelata, pettää ja voittaa on näännyttävän vaikeata.
Nykyään kaikki on vaikeaa.
Ilmoita asiaton viesti
Amerikoissa rikkaat elvistelevät hyvinä ja parempina ihmisinä järjestämällä huono-osaisten hyväksi, mm.ilmaisia, tai halpoja sotepalveluja korvaavia, erityisiä hyväntekeväisyyspartyja-ja päivällisiä.
– Lahjoitukset voi tiettävästi vähentää verotuksessa ja arjessa voikin sitten taas vastustaa mm. ”liian kallista”, kaikkia koskevaa terveyspalvelu-uudistusta…
Rukousaamiaisten takia ei tarvitse välttämättä matkustaa enää Amerikoihin, koska mm. Soinin ja kristillisten toivomuksista niitä järjestetään jo Suomessakin, vaikka aivät taida olla yhtä hienoja ja arvovaltaisia kuin Amerikoissa, minne mm. Soinikin usein lennähteli?
Suomessa ovat aikoinaan jotkut, presidettiä ja pääministereitä myöten avautuneet omista avustus-ja hyväntekeväisyyskohteistaan ja odotinkin aikoinaan, että rukousaaamiaisten tapaan myös hyväntekeväisyyspartyt-ja päivälliset valloittavat Suomenkin ?
– Ehkä Kokoomuksen, PS:n ja KD:n hallituksen hallitessa, kun koti-ja ulkomaisilta vähäosaisilta taas ”säästetään ja leikataan” ja muutkin valtion menot otetaan suurennuslasin alle ja priorisoidaan…lähinnä vahvempien ja etuoikeutettujen hyväksi, mm. verohelpotuksin.
Ilmoita asiaton viesti
Luin tosiaan jostain myöskin, että, Jeff Bezos oli perustanut lahjoitusvaroin toimivan hyväntekeväisyys järjestön omille työntekijöilleen jonka tehtävä on tukea hänen omia huonosti palkattuja työntekijöitä.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä ollaan kokoomuksessa, EK:ssa ja vastaavilla tahoilla innostuttu maahanmuuttajien, 1-5-euron tuntipalkoista ja halutaan työttömistä ja muista kantasuomalaistakin samanhintaista, kilpailukykyä tukevaa halpatyövoimaa ja sanottu että Kelan luukulta voi sitten kysellä tarvittaessa leivän-ja vuokranlisää.( Vrt. Amazon)
– Orpokin on usein toistellut kokoomuksen iki-slogania, että tärkeintä on saada mahdollisimman moni” työn syrjään kiinni…”
Ilmoita asiaton viesti
Kuuntelin taas Bachin suurenmoisen Johannes-passion, joka kertoo Jeesuksen tuomitsemisesta. Rooman prokuraattori Pontius Pilatus yritti kaikin voimin vapauttaa Jeesuksen. Mutta juutalaiset vaativat häntä ehdottomasti ristiinnaulittavaksi.
Jerusalemin mahtimiesten vihan syynä oli varmaan se, että Jeesus halusi lopettaa bisneslurjustelun temppelin edustalla. Jeesus johti köyhien ja syrjäytettyjen kapinaa. Siksi hänet oli rikkaiden rahamiesten mielestä eliminoitava. Näitä asioita on aiheellista pohtia varsinkin nyt pääsiäisenä.
Kirjoitin jossakin määrin pääsiäisaiheisen blogin Uuden Suomen Puheenvuoroihin. Ja keskustelua syntyi:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/milloin-eu-kaataa-luxemburgin-rahanvaihtajien-poydat/
Tässä valossa on todella outoa, että ennen kaikkea rikkaat harrastavat länsimaissa kristinuskoa ja joku Trump heiluttelee Raamattua kädessään vaalitaistelunsa aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä viimeksi tais heilua eduskunnan puhujapöntössä raamattunsa kanssa persujen Mika Niikko, vastustaessaan ”voimallisesti” tasa-arvoista avioliittolakia!
– Sittemmin on esiintynyt aasialaisessa mittatilauspuvussaan bisnes-ja vanhempana valtiomiehenä ja mm. ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana.
Ilmoita asiaton viesti
Nasaretin mies oli itse asiassa köyhien ja sorrettujan kapinaliikkeen johtaja, Hän lähetti joukkoonsa pyrkineen rikkaan miehen kotiin ja pyysi jakamaan omaisuutensa köyhille. Sitten sopisi tulla takaisin. Eipä tullut. Tästä kaikesta huolimatta Nasaretin miehen sanoman pohjalle on rakennettu kirkko, jonka etupenkissä istuvat rikkaat miehet.
Ilmoita asiaton viesti
Kirkko onkin kristinuskon kannalta paradoksi kaikin tavoin.
Olen itse nähnyt kirkon työpaikkana monille ja organisaationa, jolla on suuri omaisuus ja kovapalkkaiset päällysmiehet. En ole löytänyt kirkon liittymää kristinuskoon muuta kuin saarnoista meille muille.
Aiemmin kirkolla oli tehtävänä pitää kansaa nöyränä esivallan edessä. Tämä rooli on lakannut kuten kirkon tehtävä ihmisten pitämisessä kohtuudessa mielihyväänsä hakiessaan. Kirkosta on tullut kansan mielistelijä.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikilla uskonnoilla on ollut sama tarkoitus, luoda järjestelmä, opinkappale, jolla voidaan ohjata kansaa lain ääreen. Uskonnollinen laki poikkeaa uskontojen kesken, mutta perussanoma on säilynyt samana. Aina on ollut ihmisiä, jotka ovat ”lähempänä Jumalaa”, profeettoja, jotka pystyvät jumalien tahdon kuulemaan.
Kun valtio on erottautunut uskonnosta, uskonnollisen yhteisön on ollut tuettava vallanpitäjiä, jotta yhteisö on saanut elää rinnalla – tai siivellä, kuten kansankirkkomme tapauksessa on kyse.
Ilmoita asiaton viesti
Johannes-passion kuvaama kehyskertomus on Uuden Testamentin kirjoittajien mielikuvituksen tuotetta juuri tuolta osin. Roomalaisilla ei ole koskaan ollut esimerkiksi tapaa, jossa kuolemaantuomituista olisi vapautettu kansan päättämiä rikollisia, kuten Raamattu väittää.
Jeesuksen kaltaiset ihmiset, joita kuunneltiin joukkokokoontumisissa, tuomittiin kuolemaan kansankiihottajina joka puolella Rooman valtakuntaa. Toki näitä kansankiihottajia ilmiantoivat maan miehet milloin mistäkin syystä. Miksei sitten Jeesuksestakin olisi saattaneet juutalaiset fariseukset ja kirjanoppineet roomalaisille vihjata! Juutalaisten syyksi Jeesuksen kuolemantuomion varhaiskristilliset yhteisöt käänsivät teologisista syistä, ei tositapahtumien johdosta.
Ilmoita asiaton viesti
…Älkääpäs nyt Juha ja Kai olko noin kielteisiä ja epäuskoisia Raamatun TOTUUKSIA kohtaan…?!
– Vai halusiko esim. vanhempi valtiomies ja moninkertanen ministeri Ilkka ”Ike” Kanerva, silloisessa lihanhimonsynnintunnossaan raahata turhaan ristiä turkulaisen pääsiäiskirkon käytävällä…?!
– Tosin turvamiesten kehoituksesta tyytyi lopulta lasettamaan raamatunlauseita kirkkorahavaalle ja hallintoalamaisille.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitus on hyvä ja kertoo yhteiskuntamme tilasta. Juha Hämäläisen ja Juha Makkosen keskinäinen kiistely firman työntekijästä ja työttömyyskortistossa mielellään olevasta ei muuta blogin henkeä, ja sitä mitä blogisti on tarkoittanut viestittää.
Ilmoita asiaton viesti
Miten mielenkiintoista. Yksikään 82:sta kommentoijasta ei kirjoita bloggauksesta – vaan vanhat taisteluparit tuntevat toisensa ja nimen nähtyään, kommenttia lukemattal nollaavat toistensa tekstit ja tekevät juuri sen – mistä blogisti kriittisesti kirjoittaa.
Tässäkin mielessä US keskustelualueet ovat mielestäni tiensä päässä. Takavuosina täällä oli vielä keskusteluja.