Ubuntu ja indaba pelastamaan Suomen työmarkkinat kuten Pariisissa

Suomen työmarkkinaneuvottelut ovat tilanteessa, jossa yksikään osapuoli ei näytä osoittavan kunnioitusta vastustajaansa kohtaan. Työnantajat ovat ottaneet sivustaseuraajan aseman ja osoittavat sillä halveksuntaa Ay -liikkeelle. Ay -liike on sille persona non grata.

Ay -liike hyökkää työnantajia ja poliittista päätöksentekoa vastaan poliittisilla lakoilla. Hallituksen viestintä on yksinkertaistettuna: me olemme päättäneet neuvottelutuloksen, te voitte silti neuvotella, kevyet teille, meillä on muskelit.

Hieman kärjistäen, kaikki näyttävät toisilleen keskisormea ja kieltä. Kukaan ei osoita kunnioitusta.

Afrikkalainen ubuntu -filosofia lähtee jokaisen ihmisen kunnioittamisesta. Siihen yhdistetty indaba -neuvottelutekniikka puolestaan jokaisen osapuolen huolten ymmärtämistä. Ubuntu -filosofiaa pidetään hyvin laajasti afrikkalaisten jakamana ajatteluna, indaba puolestaan on tiettävästi alkujaan zulujen kehittämä.

Indaba -neuvottelutekniikka oli mm. Pariisin ilmastosopimuksen ratkaiseva elementti. Kun neuvottelut olivat menossa umpikujaan, kokeiltiin indabaa ja se lopulta auttoi.

Indaban idea yksinkertaistettuna on se, että neuvottelijat nostavat pöydälle ensin omat ehdottomat kynnyskysymyksensä. Voisin kuvitella, että ay liikkeellä se on neuvotteluvallan pitäminen, työnantajilla sopimisen joustojen helpottaminen ja valtiolla työllistymisen helpottuminen. (Voi ne olla muutakin).

Sen jälkeen lähdetään hakemaan ratkaisua, jossa kaikki edellä olevat tavoitteet täyttyvät.

Ministeri Satonen, puheenjohtaja Eloranta ja toimitusjohtaja Häkämies. Mitäpä jos ottaisitte ubuntu asenteen ja lähtisitte neuvottelemaan indaba -tekniikalla?

PasiSillanp
Sitoutumaton Helsinki

Olen strategiakonsultti, jonka erityisauetta on yritysten kilpailukyvyn kasvattaminen. Viime vuosina olen tutkinut erityisesti strategisen ajattelun ja uusien, maailmaa muuttavien ideoiden syntyä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu