On aika lopettaa valittaminen ja aloittaa välittäminen

Ja niin. Koronan ties monesko aalto tulee. Ja valitus alkaa. Me suomalaiset jaksamme valittaa. Se on kansallistauti. Se suomalainen huono puoli on ja pysyy eikä katoa mihinkään. Mutta mihin on kadonnut suomalaisen hyvät puolet, maalaisjärki, sisu mennä läpi harmaan kiven ja kaveria ei jätetä ikinä -kunnia?

Minäpä puhun nyt vertauskuvin tästä koronasta koska joskus vaikein kuvaus on helpoin ymmärtää. Suomi on sodassa. Vihollinen on korona. Sota on ollut kaikilla rintamilla jatkuvaa uuvuttavaa tulitaistoa ja tappiot ovat olleet raskaat jokaiselle suomalaiselle.

Suomi hävisi ensimmäisen taiston häpeällisesti mutta ymmärrettävästi. Suomalainenkin on vain ihminen. Vihollinen on kavala ja älykäs. Mikä on ainoa asia joka saa suomalaisen syvimmän olemuksen murtumaan? Mikä rikkoi suomalaisten viimeiset rintamat ja sai Suomen häviämään taistelun koronaa vastaan?

Miten Suomi voitti kaikki sotansa? Jopa ylivoimaisia vihollisia vastaan? Koska me suomalaiset pidimme yhtä. Me emme kääntyneet toista suomalaista vastaan vaan yhdistimme viimeisimmätkin rivimme ja voitimme sotamme. Yhdessä.

Kaveria ei jätetä. Koskaan. Sitä on todellinen suomalaisuus. Ja kaikki suomalaiset ovat edelleen suomalaisia. Joka ainut ihminen joka asuu maassa nimeltä Suomi ja on sen ja Korkeimman suojeluksesssa on suomalainen.

Nyt suomalaisten linjat rakoilevat koska vihollinen on sekoittanut suomalaisten päät juonillaan. Suomalainen kääntyy toista suomalaista vastaan. Maassa riehuu järjetön sisällisota. Me emme enää pidä yhtä me suomalaiset. Siksi me tulemme häviämään taas taistelun vihollista vastaan. Ja tällä kertaa tappiot saattavat olla niin raskaat että Suomi ei selviä siitä enää.

Nyt on aika ryhdistäytyä suomalainen. Tulitauko on ohi. Sota on taas ovella. On aika lopettaa valittaminen ja voittaa taistelu oikeaa vihollista, koronaa vastaan. Ja ehdottomasti on aika aloittaa todellisen suomalaisuuden löytäminen sisältään. Välittäminen tärkeimmästä, kaverista joka seisoo vieressäsi sodassa.

”Veljet. Tästä linjasta ei murruta. Tämän linjan takana ovat naisemme, lapsemme, vanhempamme, kaikkemme…” Tämän linjan takana on Suomi.

Tiedämme mikä on tärkeää suomalaiset. Se on työ. Suomalainen on tehty tekemään työtä. Se oikeus on kadonnut meiltä ja me olemme unohtaneet suomalaisuutemme sen vuoksi. Ja sen sijaan että tekisimme työtä, me valitamme. Sekin on ymmärrettävää. Sota on raskas ja inhimillinen kärsimys suuri. Ja taistelu uuvuttava ja verottanut jokaisen voimia.

Mutta koska suomalainen on luovuttanut? Oikea suomalainen luovuttaa vasta kun kuolee. Jos todella haluat tehdä töitä, sinä teet niitä suomalainen. On turha selitellä muuta. Kyllä, tekosyitä riittää. Ne ovat tekosyitä. Ainoa mikä estää sinua tekemästä töitä suomalainen olet sinä itse.

Mutta asiat ovat hyvin ymmärrettäviä. Emme tiedä mistä aloittaa työt. Oikeastaan me taisimme sittenkin voittaa sotamme koronaa vastaan suomalaiset koska Suomi on yhä hengissä samoin kuin suomalaiset. Me voitimme tämänkin sotamme suomalaiset.

Minkä aika jokaisen sodan jälkeen on? On maan jälleenrakentamisen aika. Sodan tuhojen korjaamisen aika. Elämän aika. Työn aika. Välittämisen aika.

Mitä meidän nyt pitää tehdä suomalaiset? Meidän pitää työllistää Suomi. Miten se onnistuu suomalaiset? Se onnistuu yhdessä. Kuten voitamme sotamme yhdessä, korjaamme tuhot yhdessä. Me olemme suomalaisia. Ja sillä siisti.

Tässä näin alkuun yhdeltä tavalliselta suomalaiselta joka käyttää yhä maalaisjärkeään joitakin ajatuksia mistä voisimme lähteä jälleenrakentamaan maata ja tekemään työtä yhdessä.

Mikä on tämän ajan yksi suuri hyvä puoli? Sosiaalinen media tietysti. Se yhdistää ihmiset. Se on tie yhden ihmisen luota toisen ihmisen luokse. Varsinkin nyt se on hyvin tärkeä asia koska vihollinen on vielä voimissaan ja saattaa yllättää.

Vain mielikuvitus on rajana siinä mitä työtä sosiaalisella medialla voi tehdä. Jos sinun aivosi toimivat yhä, sinä saat kyllä tehdä työtä jos et sen sijaan vain halua valittaa suomalainen. Jos alamme oikein käyttää fiksuja aivojamme suomalaiset, saatamme ehkä vielä tehdä yhdessä jopa somehistoriaa tulevaisuudessa.

Tässä siis joitakin ajatuksia mistä voisimme lähteä. Ja kutsun kaikki ne jotka haluavat oikeasti tehdä työtä mukaan käyttämään aivojaan suomalaisten yhteiseksi hyväksi.

Ensin yksi pikku neuvo jonka opin peruskoulussa. Myy halvalla monelle ennemmin kuin kalliilla yhdelle sillä silloin ansaitset taatusti enemmän rahaa. Älä ole ahne, se kostautuu.

Maassa on kovin paljon yksinäisiä ihmisiä. Ihmisiä jotka kaipaavat vain juttuseuraa. Kaveria. Ystävää. Kyllä sinä tiedät mitä tarkoitan. Perusta siis nettifirma jossa voit auttaa tuota yksinäistä ja poistaa hänen yksinäisyytensä ja samalla tuottaa hänelle iloa vain juttelemalla hänelle ja keskittymällä häneen netissä. Ja ansaitse siitä työn mukainen palkka. Ja muista ehdoton luottamuksellisuus ja rehellisyys. Ystävällisyys ja kohteliaisuus. Kyllä sinä tiedät mitä tarkoitan.

Sitten on taitelijaväki joka valittaa ikuista köyhyyttään. Perusta nettifirma jossa myyt taidettasi. Vain mielikuvitus on rajana. Tässä yksi kätevä ajatus. Jos olet kirjailija, lähetä maksusta tekstisi asiakkaalle sähköisessä muodossa. Samoin kuin kuvataiteilija. Ota kuva taiteestasi ja lähetä se sähköisesti asiakkaalle maksusta. Tässä vain jäävuoren huippu taitelijat. Käyttäkää omaakin päätänne ja muistakaa laatu taitelijat. Älkää myykö roskaa. Ja muistakaa rehellisyys. Suomalainen ei valehtele. Hänen ei tarvitse. Hän osaa jos on vaivautunut opettelemaan.

Sitten on kaikki musiikkimahdollisuudet. Suomalaiset pitävät laulamisesta ja karaokeasta. Perusta nettiin karaokebaari ja kutsu kaikki laulamaan tietokoneen ääreen ja ansaitse palkkasi. Edelleen vain mielikuvitus on rajana samoin kuin tekniikka mutta tekniikka on jo varmasti tarvittavalla tasolla tähänkin. Ja muusikot, pitäkää konsertteja netissä. Älkää valittako vaan tehkää työnne ja ansaitkaa palkkanne. Jos sinulla on sisua, sinä pystyt tähän. Ja jos olet suomalainen, sinulla on sisua. Yksinkertaista.

Matkailu -ja luontoväkikään ei pääse helpolla. Tekin voitte tehdä työtä netin kautta jos haluatte sen sijaan että vain valitatte. Mielikuvitus on rajana vain teilläkin. Tee luontovideoita. Tee mielenkiintoinen ja kiehtova retkki luontoon ja kuvaa se fiksusti ja hyvin ja myy netissä. Minkä tahansa minkä voit tehdä itse livenä voit videoida. Anna ihmiselle elämys Suomen luonnossa netin kautta. Eli tee siis työtä ja ansaitse palkkasi.

Ja sitten on vielä tietotekniikkataitajat. Nyt teidän taitojanne vasta tarvitaankin. Suuri osa väkeä on vain tavallisia aloittelijoita kuten minä. Opasta heitä kunnolla ja selkeästi tietotekniikassa palkkasi eteen. Ratkaise tekniikka tavallisen väen puolesta. Ja tee näin työtä palkkasi eteen.

Tässä saattaa todellakin olla vain somemedia jäävuoren huippu suomalaiset mutta se on jonkin alku. Se on työn alku. Se on suomalaisuuden alku. Me saamme takaisin sen minkä kadotimme suomalaiset. Meidän hyvät puolemme. Maalaisjärki, sisu mennä läpi harmaan kiven ja kaveria ei jätetä ikinä -kunnia. Mutta sen eteen on tehtävä töitä. Valittamisen pitää nyt loppua ja työn alkaa.

Ja rakas Suomen hallitus. Teidänkin pitää nyt tehdä jotain palkkanne eteen. Ilmaisten aamupalojen aika on nyt ohi. Teidän tulee tukea kaikin mahdollisin keinoin suomalaista työtä. Siispä tukekaa. Auttakaa tavallista väkeä yrittämään ja tehkää kunnon yrittämistyötukipaketti ihmisille niin että he uskaltavat rahallisesti edes yrittää tehdä työtä.

Mitä tukia meiltä jo löytyykään? Kaiketi on sitä starttirahaa, työllistämistukea ja keksikääpä vielä ihan itsekin yrittämistyötukea ihmisille. Tehkää jotain palkkanne eteen siellä hallituksessa. Lykätkää kaikki ne tuet yhteen niin tavallinen ihminen uskaltaa vihdoin yrittää.

Ja tämä tekemänne työ suomalaisen työn puolesta auttaa myös sitä valtion kassaa kilisemään kauniisti ja rehellisesti. Jos ihminen tekee kunnon työtä, hän pystyy maksamaan kiltisti veronsa ja näin Suomen maan talous alkaa vihdoin voida hyvin.

Tämä ei tapahdu hetkekssä suomalaiset mutta tämä on alku. Yhdessä pystymme tähän. Tämä koronasota saattaa vielä pelastaa koko maan. Suomalaiselta ei työ lopu kesken. Se on varma. Meidän linjamme eivät enää murru. Kaveria ei enää jätetä yksn. Turha sisällissota loppuu. Me teemme sen eteen töitä ja lopetamme valittamisen nyt.

Eikö niin suomalainen? On Suomen jälleenrakentamisen aika.  Yhdessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+1
Paula Senbom
Sitoutumaton Tornio

Hei. Taideblogini lähti uuteen kotiin osoitteeseen: www.taidebloggaripaulasenbom.blogspot.com

Se ei mielestäni sopinut tänne joten päätin tehdä näin. Sen sijaan julkaisen kyllä puheenvuoroon viikottain omia ajatuksiani Suomen ja ehkä muunkin maailman menosta näin tavallisen tallaajan näkökulmasta.

Näillä ajatuksilla lähden asioita miettimään: Jos sota lopetetaan sodalla, sota jatkuu. Jos vihaan vastataan vihalla, viha pysyy. Jos rakennat rauhaa, rauha tulee. Ei ole sorrettuja eikä sortajia, on vain ihmisiä jotka tarvitsevat apua.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu