Onko Stefan Wallin patologinen valehtelija?

Vuonna 2010 Stefan Wallin oli tasa-arvoministeri ja siinä ominaisuudessa hän sanoi usein että naisen euro on 80 senttiä, mutta että hallitus kaventaa palkkaeron 15 senttiin.

Stefan Wallin myös esitteli eduskunnalle valtioneuvoston (=hallituksen) tasa-arvoselonteon, jossa sanotaan, että tasa-arvoselonteon palkkavertailussa on käytetty ”säännöllisen tehdyn työajan ansiota”. Jokainen palkka-asioita tutkinut henkilö ja jokainen palkkalaskennan työntekijä tietää, että tuo on valetta. Koska tehtyä työaikaa ei Suomessa kukaan seuraa, ei kyseessä voi olla tehdyn työajan palkkavertailu.

Nyt Wallin on ehkä jäänyt kiinni muunnetusta totuudesta. Hän vakuutti eduskunnalle, että puolustusvoimien uudistusesityksessä ei ole ollut poliittisia taustatekijöitä, vaan kysymyksessä on ollut puhtaasti pääesikunnan tahto.

Jos nyt Stefan Wallin jo toisessa eri ministeripestissään osoittautuu puhuneen muunnettua totuutta, onko hän patologinen valehtelija?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu