Mitä eläkerahastoilla tulisi tehdä?

Suomen yhteenlasketut työeläkerahastot ovat noin 136 miljardia euroa. Se on käsittämättömän iso summa, eikä muutu sen helpommin tajuttavaksi, jos sanotaan, että sillä voisi ostaa kaksi miljoonaa henkilöautoa, hinnaltaan 67 000 euroa.

Mistä tämä raha on kerätty? No tietysti miesten palkoista perittyjen eläkemaksujen ylijäämästä. Naisten palkoista kerätään niin vähän eläkemaksuja, että ne eivät vuosittain riitä kattamaan naisille maksettuja eläkkeitä.

Olisi siis oikeus ja kohtuus, että me miehet saisimme päättää, mitä eläkerahastoille tehdään. Kohta ne miehet kuolevat, joiden ansiotulojen perusteella nuo rahastot on kerätty, joten ratkaisulla alkaa olla kiire.

Mielestäni osa rahoista voidaan käyttää naisleskien eläkkeisiin. Meiltä avioliitossa olevilta miehiltä on kerätty noin puolet, eli 65 miljardia euroa ja pelkästään tuon rahasumman koroilla voidaan naisleskien eläkkeet maksaa.

Toisaalta sillä voitaisiin maksaa miesten ansiotulosta perittävät valtion ja kunnallisverot seuraavan 10 vuoden ajalta. Ajatelkaa, kuinka talouselämä piristyisi, kun miehet saisivat koko ansionsa ”puhtaana käteen”!

Tämä rahasto koskee noin 1,5 miljoonaa miestä, eli jokaisen osuus on noin 90 000 euroa. Mihin sinä, mies, tuon summan haluaisit käyttää?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu