Akava vaatii naiskiintiöitä yksityisiin yrityksiin

Tasa-arvoministeri Paavo Arhinmäki puolustaa naiskiintiöitä yksityisten yritysten johtoon. Niin tekee myös Akava. Mutta mistä asiantuntevat naiset? Kirjassa ”Käsikirja sukupuoleen” (toim. Tuija Saresma, Leena-Maija Rossi ja Tuula Juvonen) kirjoittaa Leena Eräsaari artikkelissa ”Miksi hyvinvointivaltio on tärkeä naisille?” seuraavasti sivulla 219:

”Kolmea k:ta (kuuraus, köksäys, kaitsenta) siirretään voimallisesti julkiselta yksityiselle. Samalla muuttuvat töitä tekevien naisten työehdot. Polly Toinbee esittää, että yksityiset firmat maksavat palkollisilleen noin neljäkymmentä prosenttia saamastaan korvauksesta ja kuusikymmentä prosenttia menee näiden firmojen omistajille ja johtajille.”

Leena Eräsaari on kirjan esittelyn mukaan ma. professori Jyväskylän Yliopistosta ja on ollut aloittamassa naistutkimusta siellä. Naisia ollaan vaatimassa kiintiöpaikoille yksityisten yritysten johtoon. Katsotaanpa, kuinka paljon yritysmaailmasta tietää professoritasoinen nainen Suomessa.

Kun laskun loppusumma on 1000 euroa, yritys maksaa siis 400 euroa palkollisille. Tämän päälle tulevat sosiaalipalkkakustannukset, noin 80 % palkoista, eli 320 euroa. Kun kuntasektorille palautetaan 5 % laskun loppusummasta alv:ta, se merkitsee, että verottaja laskee, että hoiva-alan yritysten loppulaskuun sisältyy alv-peräisiä ostoja 220 euron edestä. Näitä ovat esimerkiksi kirjanpito-, laskutus-, osto- ja myyntireskontra-, palkkalaskenta-, mainonta- ja markkinointi-, posti- ja puhelinkulut jne. Kaikki ne ostolaskut, joissa on alv:tä. Ja jos et osta näitä palveluita, sinun on palkattava henkilökuntaa tekemään ne yrityksen toimitiloissa.

Siis 400 palkollisille ja kuluja toistaiseksi 540 euroa, jäljellä siitä tonnista on 60 euroa.

Yrityksellä täytyy olla toimipaikka, siitä tulee vuokrakuluja. Jos yrityksellä on autoja, puhelimia, työvaatteita, työvälineitä tms. niin siitä seuraa pääomakuluja, joita rahoitetaan lainoilla, josta taas seuraa korko- ja kuoletusmenoja. Tässä ne kulut, jotka juolahtivat mieleeni, joku yrittäjä varmaan osaa kertoa vielä lisääkin.

Minä en perustaisi hoivapalveluyritystä, jos palkkakulut olisivat 40 % loppulaskusta. Enkä usko saavani siitä voittoa 60 % laskutuksen loppusummasta, vaikka naisprofessori niin väittää.

Minulla on vain Elisan puhelinosakkeen jämiä eli jokunen Elisan osake. Jos professori Leena Eräsaari nimitettäisiin Elisan hallintoneuvostoon, myisin osakkeeni välittömästi. Hänen talouselämän tuntemuksensa on kammottavaa luettavaa. Mitä voikaan odottaa naisilta, jotka ovat vähemmän oppineita kuin professorit?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu