EU ei pyrikään tasa-arvoon?

Liettuassa on avattu EU:n toimisto: EIGE (European Institute for Gender Equality). Hyvä, hyvä, nyt varmaan miestenkin tasa-arvo-ongelmiin paneudutaan EU-tasolla! (huom: ironiaa!)

http://www.eige.europa.eu/

Sivut ovat liettuan ja englannin kielellä, mutta sehän kyllä EU:ssa riittää.

Mutta kun menette etusivun oikeassa reunassa olevasta linkistä ”Gender Mainstreaming” eteenpäin, tulette hämmästymään. Sieltä avautuvan sivun viimeinen kappale kuuluu: ”Gender Mainstreaming does not replace positive actions for women. In
the face of persisting gender gaps the European Union follows the
so-called the dual track:  Gender Mainstreaming plus specific actions to
advance women; the latter is one way to remedy past discrimination and
to compensate for existing inequalities.”

Suomeksi siinä kait tarkoitetaan, että EU haluaa korvata naisille sen vääryyden, jonka miehet ovat joskus menneisyydessä aiheuttaneet naisille ja naiset tulevat saamaan kaiken, minkä miehet plus jotain enemmän korvaukseksi kuvitelluista vääryyksistä.

Suomessa on edetty hyvin tässä EIGE-periaatteessa, haluammehan olla kaikessa ihan etunenässä, vaikka kukaan muu ei mukaan lähtisikään. Jos joskus naiset ovat saaneet huonompaa palkkaa kuin miehet, vaikka kuinka epäpätevien ja nykyisten tilastointitapojen vastaisten tilastojen perusteella tahansa, niin korvaukseksi siitä Suomessa naisille on maksettu jo viime vuosituhannelta alkaen noin 10 % enemmän palkkaa jokaista tehtyä työtuntia kohden kuin miehille.

Onko minulla lupa kysyä, milloin tämä naisten ylipalkkaus puretaan? Montako vuosikymmentä palkkaepätasa-arvoa aiotaan jatkaa?

Entä miten muut vääryydet korvataan? Niinkö, että kun on kuviteltu, että noitavainoissa surmattiin enemmän naisnoitia kuin miesnoitia (tutkimusten mukaan asia on päinvastoin) niin voisiko nyt (hypoteettisesti kysyttynä) naisia rangaista tuomioistuimissa lievemmän skaalan mukaan kuin miehiä?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu