Mielipide vs. tutkimustulos

Katsoin juuri poliisi-tv:tä (18.10.2012 klo 21.30). Siellä esitettiin kaksi mielipidettä:

1. Naiset saavat samasta rikoksesta pienemmän rangaistuksen kuin miehet.

2. Molemmat sukupuolet saavat saman rangaistuksen.

Pyydettiin ottamaan kantaa, kumpi vaihtoehdoista 1 tai 2 on oikein. Huom. Sitä vaihtoehtoa, että mies saisi samasta rikoksesta pienemmän rangaistuksen kuin nainen, ei voi äänestää.

Tässä törmäämme samaan ilmiöön kuin muissakin sukupuolitutkimuksen (sanoo naistutkimuksen) vertailuissa. Pitäisikö asiaa tutkia oikeuden päätöksiä tilastoimalla vai kysymällä, miltä ihmisistä tuntuu. Naistutkimus on keskittynyt ratkaisemaan asioita tällä ”mutu-periaatteella” eli kysytään ”miltä sinusta tuntuu?”. Kun esimerkiksi työolotutkimuksessa kysytään, saavatko naiset liian pientä palkkaa miehiin verrattuna, vastaus on aina ollut ”Kyllä” ja se siis riittää naistutkijoiden mielestä osoittamaan naisten palkkakuilun olemassaolon.

Nyt siis kysytään Tv2:n katsojilta, saavatko naiset samasta rikoksesta pienemmän vai saman tuomion kuin miehet ja katsojien mutu-vastauksesta varmaan päätellään, miten asia oikeasti on.

Ohjelma varmaan löytyy netistäkin, jos haluatte tarkistaa.

”Ymmärrys hoi, järki älä jätä”, sanoi äitini ja äiti on aina oikeassa, vai mitä?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu