Suomi toinen WEF tasa-arvorankinglistalla maailmassa

Maailmanlaajuinen tasa-arvokuiluraportti 2012
World Economy Forum (WEF)

http://www3.weforum.org/docs/WEF_GenderGap_Report_2012.pdf

Suomi löytyy raportin sivulta 178

Mutta valitettavasti raportti on täysin epätieteellinen, poropeukaloiden feministien ja feministismielisten miesten käsialaa. Raportissa katsotaan tasa-arvoksi se, että naisilla on asiat yhtä hyvin tai paremmin kuin miehillä.

Miksi raportti valehtelee Suomen tasa-arvosta?

1. Vertailtaessa miehiä ja naisia annetaan indeksiluku 1, jos asiat ovat tasa-arvossa. Mutta jos naisilla on asiat paremmin, ennetaan silti vertailuluvuksi yksi. Eihän naisilla asiat voi olla paremmin kuin miehillä, siinä on joku mittausvirhe!!!! Naisilla on asiat paremmin kuin miehellä seitsemässä kategoriassa, mutta arvosana pudotetaan ykköseen, ”tasa-arvoon”.

2. Jotkut luvut on vedetty p..seestä. Esimerkiksi Suomessa naisille maksetaan raportin mukaan samanarvoisesta työstä 77 % miesten palkoista, uskokoot ken tahtoo. Tämä on 15. sija maailmassa. Vielä huonompi sijoitus (16.) tulee elinikäisistä ansioista. Palkkaero on Suomen kolmanneksi huonoin kohdearvosana, vain naisjohtajien ja -päälliköiden osuus 0.42 ja nainen valtiojohdossa 0.32 saavat huonomman indeksiluvun.

Sitten muutama tulos.

Talousindeksi 0.785
Sija 14. maailmassa. Suomea pudottaa paitsi palkkakuilu, niin se, että naisten aliedustusta duunarihommissa ei huomioida, vaan annetaan se ykkönen, vaikka oikea arvo olisi 1.24. Miehille kuuluukin raskaat, likaiset, vaaralliset ja yötyöt, siinä ei ole tasa-arvon vastaisuutta Maailman Talousfoorumin mielestä.

Koulutusindeksi vain 1.
Sija 1. maailmassa. Suomessa kaikki koulutusasiat ovat naislla miehiä paremmin, eli kaikki mittarit ovat yli 1, mutta supistetaan ykköseksi, tietysti.

Terveysindeksi 1.
Sija 1. maailmassa. Käytetään vain kahta mittaria: Naisia syntyy 49 % ja miehiä 51 %, eli indeksi on 0.98. Tämä on patriarkaatin syy, tietysti. Toinen mittari on elinikä, 1.07 naisille, mutta supistetaan tietysti ykköseksi.

Poliittinen valta 0.616
Sija 2. maailmassa.

Sitä saa mitä tilaa kun on kysymys ”tasa-arvotilastoista”.

Entä maailman tasa-arvoisin maa Islanti?

Islanti voitti meidät vain poliittisessa vaikutusvallassa, heidän indeksinsä oli siinä 0.733. Olemme ehkä aaltoliikkeessä eri vaiheessa kuin he. On meillä ollut naispresidentti ja naispääministereitä, mutta jostain syystä naisjohtajat eivät ole enää niin pinnalla kuin vähän aikaa sitten. Ei ollut naisehdokkaita kuntavaaleihin niin paljon kuin ennen. Miksi? Onko sekin patriarkaatin syy?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu