Naisten työvuosi on jo päättynyt

STTK on laskenut, että naisten palkanmaksu päättyy sunnuntaina 27.10.2012. Asia onkin niin, jos tarkastelemme naisten vuosiansioita verrattuna miesten vuosiansioihin, mutta emme ota sitä huomioon, että miehet tekevät vuodessa 19 % enemmän vuosityötunteja ansionsa eteen kuin naiset. STTK siis vaatii naisille samoja vuosiansioita kuin miehille, mutta lyhyemmällä vuosityöajalla. En usko heidän muskeleidensa riittävän näin älyttömän vaatimuksen toteuttamiseen.

Kun otamme vuosityötunnit huomioon, naisten palkanmaksu päättyy sunnuntaina, mutta sen palkan eteen tehty työ päättyi jo viime tiistaina. Naiset siis saivat palkkaa melkein viikon ajan tekemättä työtä. Miehet saavat palkkaa vuoden loppuun ja tekevät työnsä vuoden loppuun.

Suositus: Jos naiset tekisivät töitä samaan tahtiin kuin miehet vuositasolla, he saisivat jopa enemmän palkkaa vuodessa kuin miehet. Kahta ei voi saada yhtäaikaa: Hyviä ansioita ja lyhyempää työaikaa. Niin ne työmarkkinat toimivat Suomessa, joka lähes muistuttaa markkinatalousmaata.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu