Miesten tasa-arvo-ongelmat Maailman Talousfoorumin mukaan, Suomi rupusakkia

Palattuani Sosiaalipolitiikan päiviltä, missä pidin esityksen oikein tehdystä palkkavertailusta, tartuin täällä esitettyyn pyyntöön ja laskin WEF (World Economic Forum) raportista miesten tasa-arvoindeksin.

Se on 0,96 eli Suomen miehet ovat  96 % tasa-arvoisia naisiin raportin kohteissa. Se vie Suomen häntäpäähän  maaluettelossa.

Raportin mukaan miehet ovat epätasa-arvoisia seuraavissa asioissa:

1. Syrjintä ammattilaisten työpaikoissa. Miesten osuus 80 % (Professional and technical workers)

2. Ylimmän asteen koulutus, 82 %

3. Elinikä 93 %.

4. Toisen asteen koulutus 99 %

(5. ILO-100-ohjeen ja EU Parlamentin päätöslauselman mukaan laskettuna naisten suurempi tuntipalkka tehtyä työtuntia kohden laskettuna kuuluu myös mielestäni Suomen häpeäpilkkuihin. Raporttihan väittää virheellisesti, että Suomessa naisille maksetaan samanarvoisesta työstä 77 % miesten palkoista, vaikka he saavat todellisuudessa 10 % enemmän)

Suomi saa miinuksia kolmessa pääluokassa neljästä: Talous, Koulutus ja Terveys + elinikä. Suomi saa puhtaat paperit vain politiikassa, missä Suomen miehet ovat raportin mukaan saavuttaneet tasa-arvon naisten kanssa.

Raportissa mukana olleista maista vain 9 täytti täyden tasa-arvoisuuden, eli miehet olivat saavuttaneet saman kuin naiset. Maat olivat: Benin, Kamerun, Tsad, Mosambik, Nepal, Nigeria, Pakistan, Tadzikistan ja Tansania.

Sellaisia maita, joissa miehillä oli vain yksi ongelma viidestätoista, oli parikymmentä. Suomessa siis oli neljässä kohdassa ongelmia viidestätoista tutkitusta asiasta.

Vaikka raportti keskittyy vain viiteentoista asiaan, raportti on todella hyödyllinen. Feministit kun väittävät, että ei Suomen miehillä ole mitään todellisia tasa-arvo-ongelmia. Vaikka asevelvollisuus on mitä suuremmassa määrin myös talouskysymys (miehethän menettävät noin 3 % elinikäisistä tuloistaan sen vuoksi), sitä ei WEF huomioi. Lieneekö professoreille liian vaikeasti tajuttavaa, että asevelvollisuus perustuu Suomessa palkattomaan pakkotyöhön?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu