Onko sukupuolella väliä?

Pyydän heti anteeksi, että tämä ei ole tilastotieteellinen näkökulma tasa-arvoon. Muutama vuosikymmen sitten suoritin urheilun a-valmentajatutkinnon ja lähes kaikki osiot myös kansanvälisen valmentajan tutkintoon, joten en malta olla puuttumatta tähän aiheeseen. Nykyään en tietenkään uskaltaisi koskea pitkällä tikullakaan yhdenkään tytön (en edes omieni) valmennukseen, jotta minua ei päästäisi syyttämään insestistä ja pedofiliasta. Mutta silloin elettiin toisia aikoja.

Asia: On ilmestynyt Antti Meron ym toimittama kirja: Naisten ja tyttöjen urheiluvalmennus.

Mitä ihmettä! Nainen ja mies ovat harhakuvitelmia feministioppien mukaan. Pelkkää kasvatuksen tuomaa harhakuvaa. Aamu-tv:ssä Johanna Pakkanen Nytkis ry:tä juuri tänä aamuna tähdensi, että kasvatus hirttää pojat ja tytöt rooleihinsa ja siitä on päästävä eroon. Ei ole tyypillistä miestä ja naista, vaan kaikki variaatiot max-miehen ja max-naisen välissä. Lisäksi unohdetaan kolmas, neljäs, viides jne sukupuoli. Missä heille on opas urheiluvalmennukseen? Suomessa pitää siis julkaista 5,4 miljoonaa opasta urheiluvalmennukseen, jotta jokaiselle tyypille löytyy se oikea.

HS käsitteli asiaa 9.12.2012 ja haastatteli kahta naista: Manuela Boscoa ja Pauliina Miettistä. Manuela Boscon miesvalmentajat ”kaikki olivat aika herkkiä lukemaan mielenliikeitäni”. Hän sanoo myös: ”ehkä valmentajani eivät ihan mahdu perinteiseen mieskuvaan”. Valitettavasti Bosco ei kerro, mitä hän tarkoittaa perinteisellä mieskuvalla. Silläkin voi olla 2,8 miljoonaa tulkintaa Suomessa.

Toinen haastateltu on jalkapalloliigajoukkueen PK-35:n peräsimessä toimiva Pauliina Miettinen otsikolla: Miehet ovat voitontahtoisia. Hän sanoo: ”Miehet ovat luonnostaan kilpailuhenkisiä”.  MUTTA EIHÄN NOIN VOI SANOA. Kukaan ei ole feministisen teorian mukaan luonnostaan mitään erilaista kuin toinenkaan. Miettinen on opiskellut psykologiaa ja asunut Yhdysvalloissa 12 vuotta ja siellä häneen on tarttunut kummallisia ajatuksia: ”Miehissä ja naisissa on eroa pelikentillä aivan kuten sen ulkopuolellakin.” No sehän on faktaa, että ainakaan työelämässä naisilla ja miehillä ei ole eroa, sanoo feministitutkija tähän.

Miettinen jatkaa: ”Poikajoukkueissa paras pelaaja lunastaa usein johtajan aseman, kun taas tytöillä joukkueen hierarkiaan vaikuttavat poikia enemmän sosiaaliset tekijät ja kuka on kenenkin kaveri. On tyypillistä, että miesvaltaisella alalla oma asema pitää todistaa ja pohjustaa suuremmalla työmäärällä”.

Täyttä harhaoppia, aivan niinkuin minunkin tutkimukseni, jonka mukaan kokoaikatyössämiehet tekevät noin 1900 tuntia vuodessa ansiotyötä, kun naiset tekevät vastaavasti 1600 tuntia. Hänen riviensä välistä on luettavissa myös perusteet  kiintiövaatimuksiin, parasta ei pidä valita, pitää valita sopiva.

Huomio, huomio. TANE herätys! Tällaiset harhaoppiset miehiä ja naisia koskevat kirjat pitää polttaa roviolla. Joku saa pian päähänsä, että esimerkiksi työelämässä sukupuolella on väliä. Ja sehän on faktaa, ettei ole, vaikka mitään tutkimuksia ei ole tehty. Naiset tuntevat niin ja se riittää!

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu