Anteeksi YLE, ehkä ei sittenkään

Kiitos mannagryn (j.olavi heikkinen).

Hän on löytänyt sen, mitä minä itse en löytänyt.

Seurasin koko vuoden YLE Rele-blogia, koska vuosi sitten YLE:n tekemästä ohjelmasta piti tulla kopio YLE-Releeseen. Alunperin kuvittelin, että ohjelma tulee a-ohjelmiin, mutta sitten kuulin ohjelman tekijältä, että ei sittenkään.

Täällä kaipaukseni:

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119976-yle-hyllytti-tasa-ar…

Kun te menette YLE-rele sivustoille, huomaatte, että siellä ei ole mitään tästä tasa-arvo-ohjelmasta. Miksi muuten olisikaan? Tässä sivuston kuvaus:

”Rele on Ylen propellipäiden leikkipaikka, missä palikkoina ovat verkko, pelit ja kaikenlainen tekniikka.”

Mutta nyt on sitten se YLE- areenaan tyhjästä, ilman linkkejä ilmestynyt kaipaamani ohjelma. 10-minuuttia, jotka kannattaa elämästään uhrata palkkatasa-arvolle, vaikka ei siitä olisi muuten niin kiinnostunutkaan.

http://areena.yle.fi/tv/1772118

Olen nyt nähnyt sen kerran.

Ensivaikutelmani:

1. Nyt on siis selvää, että virallisissa palkkavertailuissa ei ole otettu huomioon tehtyjä työtunteja, vaikka EU Parlamentin päätöslauselma vuodelta 2008 niin vaatii. Päätöslauselma löytyy verkosta. Katso kohta G, missä puhutaan tuottavuudesta.

http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode=dbl&lang=fi&ihmlang=fi&lng1=fi,e…

2. STM:n tasa-arvoyksikön ja Samapalkkaohjelman palkka-asiantuntija Outi Viitamaa-Tervonen tunnustaa, että ei ymmärrä tilastoja. Voisiko yksityinen yritys palkata tällaisen tunnustuksen tehneen henkilön palkka-asiantuntijaksi?

3. Tilastokeskuksen tutkija, Tampereen Yliopiston dosentti Anna-Maija Lehto sanoo, että ”ei ole mitään järkeä ottaa tuottavia työtunteja huomioon”. Ja  ”On vähemmän kiinnostavaa jankkaamista puhua tehdyistä työtunneista.” Riittävätköhän hänellä rahkeet kumota EU Parlamentin päätöksiä? Muutenkin Lehto puhuu sellaista tuubaa, että siihen on pakko palata myöhemmin.

Katsokaa nyt ensin ohjelma, jonka YLE yrittää kätkeä, en aio enempää ottaa kantaa siihen, jotta teillä ei olisi ennakkokäsityksiä.

Lehto ja Viitamaa-Tervonen esiintyvät YLE:ssä kerran-pari kertaa vuodessa, esimerkiksi Aamu-TV:ssä. Aamu-TV:llä on satoja tuhansia katsojia, tällä kätketyssä ohjelmalla korkeintaan satoja. repikää siitä!

Jos haluatte kopioida ohjelman, tarvitsette siihen erityisen ohjelman, esimerkiksi tämän:

http://mpartel.github.com/yle-downloader-gui/

Luin juuri Timo Harakan synttärihaastattelun HS:stä. Siinä hän lausui: ””Oli pelottavaa huomata, että suurin osa toimittajista monistaa samoja mielipiteitä – ja suuruudenhulluutta tuntea, että on täysin mahdollista olla yksin oikeassa”. Tämä, jos mikä kuvaa tunteitani.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu