PAM:in feministipropagandaa

Ystävänpäivänä 14.2.2013 PAM julisti ystävyytensä feministeille julkistamalla nettisivuillaan Reija Liljan ja Eija Savajan ”tutkimuksen” palvelualojen palkkaeroista.

PAM:n sivu: http://www.pam.fi/fi/uutiset/Sivut/Tutkimusselittaasukupuoltenpalkkakuil…

Siellä sanotaan mm. näin: ”Tutkimus selittää sukupuolten palkkaerojen syyt
14.2.2013 12:30
Sukupuolten väliset palkkaerot kaventuisivat, jos naisten yliedustus osa- ja määräaikaisissa työsuhteissa vähentyisi, selviää tänään julkaistusta Palkansaajien tutkimuslaitoksen Sukupuolten välinen palkkauksellinen tasa-arvo yksityisillä palvelualoilla –tutkimuksesta.”

Selvitys löytyy täältä: http://www.pam.fi/fi/Documents/Raportti24_pienikoko.pdf

Siinä sanotaan esimerkiksi näin: ”Emme tällä selvityksellä pyri tuottamaan pelkästään faktatietoa sukupuolten välisistä palkkaeroista yksityisillä palvelualoilla. Tavoitteenamme on myös yleisellä tasolla keskustella siitä, minkälaisiin seikkoihin tulisi ylipäänsä kiinnittää huomiota, kun sukupuoltenvälillä havaitaan palkkaeroja. Sukupuolten välisiin palkkaeroihin liittyvien laskelmien lopputulos riippuu monista valinnoista, jotka on syytä tiedostaa, kun johtopäätöksiä sukupuolten välisestä palkkauksellisesta tasa-arvosta laskelmien perusteella tehdään.”

Mitä on syytä tiedostaa, kun lukee raporttia?

Lopputulos riippuu siitä valinnasta, että Liljan/Savajan palkkavertailua ei ole tehty siten kuin EU parlamentin päätöslauselma (2008/2012(INI)) vaatii, eli ”on otettava huomioon miesten ja naisten tekemät työtunnit”.

Joku nyt ajattelee, että palvelualoilla miehet ja naiset tekevät yhtä paljon työtunteja. Saattaa olla, mutta se on epätodennäköistä. Sitä ei ole tietääkseni tutkittu. Suomessa kokoaikatyötä tekevien miesten säännöllisen työajan tehdyt työtunnit ovat noin 20 % korkeammat kuin naisten. Lääkäri-lehden mukaan mieslääkärit saavat noin 20 % suurempaa palkkaa, mutta myös heidän työtuntinsa ovat viidenneksen naisia korkeammat.

Hutkijat Lilja ja Savaja ovat vertailleet miesten ja naisten ansioita, eivät palkkoja. Lisäksi he ovat ”unohtaneet” ILO-100 – sopimuksen, jonka mukaan sellaisia lisiä ei saa olla mukana palkkavertailuissa, jotka ovat ammattiliittojen hyväksymiä.

Lilja ja Savaja sanovat: Sukupuolten välisiin palkkaeroihin liittyvien laskelmien
lopputulos riippuu monista valinnoista, jotka on syytä tiedostaa, kun
johtopäätöksiä sukupuolten välisestä palkkauksellisesta tasa-arvosta
laskelmien perusteella tehdään.

Tähän on helppo yhtyä. Lilja ja Savaja ovat tehneet feministitutkijoiden valinnat taustamuuttujista ja johtopäätökset ovat sen mukaisia.

Selvitys ei selitä palkkaerojen syitä, koska oleellisia taustamuuttujia on ”unohdettu”. Palkkaeroja onkin vaikea selittää, jos ei ensin todista, että niitä on olemassakaan.

0
paulisumanen
Sitoutumaton Hyvinkää

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies".
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking -
"Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard -
"On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu