Himas-causti

Helsingin Sanomat hyökkää filosofi Pekka Himasta kohtaan rajusti tänään 21.2.2013. Täällä: http://www.hs.fi/kotimaa/Long+Play+Suurtutkimusta+tekev%C3%A4lt%C3%A4+Pe…

Ote: ”Professorina ja filosofina esiintyvä Pekka Himanen ei ole julkaissut lainkaan vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita.”

Siis että oikein esiintyy? Eikö hän olekaan Aalto yliopiston osa-aikainen professori? Eikö hän olekaan filosofian tohtori?

Se, että hän ei ole julkaissut vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, ei osoita hänen kyvyistään sitä eikä tätä. Minäkään en (ilmeisesti) ole julkaissut vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, mutta silti tutkimukseni kiistatta kumoavat useita suomalaisia oikeus-, kauppa- ja naistieteiden väitöskirjoja.

Ei Himanen poikkea mitenkään yliopistokäytännöstä. Suomessa professorilta ei vaadita mitään tutkintoa ja Himanen sentään on tohtori. Onkohan kaikilla suomalaisilla professoreilla vertaisarvioituja tieteellisiä julkaisuja? Epäilen. mutta he saavat olla rauhassa.

Tunnustan, että en ymmärrä kaikkea, mitä Himanen kirjoittaa, mutta se ei kai kokonaan ole Himasen vika. Otan osan omaan piikkiini. Kylähullusta korpifilosofista ei helpolla tule yliopistotason filosofia.

Mielestäni olisi parempi, että Himasen sijaan huuhaa-paukut kohdistettaisiin jonnekin muualle.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu