Saavatko automekaanikot parempaa palkkaa kuin automekaanikot?

Helsingin kaupungin omistamalla Ruskeasuon bussivarikolla siinä Mannerheimintien päässä on syntynyt jännä tilanne. Kaupungin liikennelaitoksen kuntatyöntekijöiden lisäksi varikolla työskentelee Helsingin kaupungin omistaman osakeyhtiömuotoisen bussifirman työntekijöitä. Yksityisellä puolella puolella on AKT:n sopimus ja kunnallisella puolella puolella JHL:n sopimus (Julkisten ja hyvinvointialojen liitto). Yksityinen pääoma ei varmasti olisi katsellut tuplaorganisaatioita saman katon alla, mutta kuntasektorillahan sitä rahaa riittää, vaikka sitten veroäyriä nostamalla.

Nyt on aikomus yhdistää organisaatiot, eli todennäköisesti yksityistää loppukin varikkotoiminto. Se tietää menetyksiä kuntasektorin työntekijöille, joilla on työehtosopimusten mukanaan tuomaa ”näkymätöntä” palkkaetua etenkin ns. sosiaalipaketissa, joka sisältää mm. etuisuuksia loma- ja vapaapäivissä.

Näkymätöntä palkkaetua käsittelin täällä:

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131361-mita-on-piilopalkka

Se vaan hämmästyttää, ettei eduskunnassa eikä Hesarissa ja muissa sanomalehdissä ole revitelty mitään tasa-arvosta. Kun naisvaltaista Puolustuslaitoksen keittiöhenkilökuntaa yksityistettiin Puolustuslaitoksen osin omistamalle yhtiölle viime vuonna, niin väitettiin että se on tasa-arvokysymys, sillä naiset ovat enemmistönä laitoskeittiöissä.

HS:n pääkirjoituksessa viime vuonna keittiöhenkilökunnan yksityistäminen nostettiin tasa-arvokysymykseksi, eilinen Hesarin pääkirjoitus automekaanikoista ei viitannut sanallakaan sukupuoleen. Eivätkö miesten asiat olekaan tasa-arvoasioita?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu