Feministi Laxen työelämää parantamassa

Niille, jotka eivät halua piinata itseään Marianne Laxenin puolen tunnin haastattelua kuuntelemalla, olen tehnyt pienen yhteenvedon hänen haastattelustaan.

http://areena.yle.fi/radio/1842184
25.2.2013 11.25

Marianne Laxen: Feministin ongelma on se, että normina pidetään miestä. Miesnormisen tasa-arvon eteenpäinmeno on suht turvattu. 51 % naisia joka paikkaan on riittävä, koska se vastaa väestöjakoa. Palkkatasa-arvo on edelleen saavuttamatta.

Jos otetaan naisnäkökulma jääkiekkoon, niin kielletään taklaukset ja tehdään piruetteja.

Kirjastonhoitajien ja sosiaalialan palkkoja pitää nostaa, mutta ongelma on siinä,kuka haluaa nostaa veroäyriä, jos se menee naisten palkkoihin?

Osa-aikatyö on parempi kuin pätkätyö.

Asevelvollisuus ei ole tasa-arvoista ja ratkaisuna armeija pitää lakkauttaa.

Kaikilla osa-alueilla pitää jatkossakin tehdä tasa-arvotyötä. Suurin tasa-arvo-ongelma Suomessa on epätasainen kotitöiden jakautuminen. Kotihoidontukijärjestelmä pitäisi romuttaa kokonaan. Vanhempainlomaa pitäisi kehittää 6+6+6 malliin ja liittää siihen työajan lyhennysmalli lapsen 8 vuoden ikään asti.

Jos työelämän organisaatiota ja johtamismallia ei muuteta naiselliseen suuntaan, on parempi etteivät naiset mene johtajiksi.

Tanskasta meillä ei ole mitään opittavaa. Ruotsin, Norjan ja Islannin osalta kopioisin sieltä seksin oston kieltävän lain.

Yhteiskunta on miehistynyt. Naiset voivat pukeutua housuihin ja kravattiin, mutta mies hameessa on ihmetys. Miehet saavat käyttäytyä vain miehisinä, naiset kumpana vaan.

_______________________________________

Itse en kommentoi, Laxenin mielipiteet puhukoot puolestaan.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu