Taas naisia sorretaan

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta on antanut esityksen vuosilomalain muuttamisesta. Se esittää eduskunnan täysistunnolle, että viideltä vuosilomalaissa määritetyltä lomaviikolta korvataan sairauden aiheuttama lomanmenetys jo ensimmäisestä sairaspäivästä alkaen.

Tämä kelpaa miehille, joilla on yleensä se viisi viikkoa lomaa.

Mutta tässä sorretaan naisia, sillä heillähän on pidemmät lomat kuin mitä lomalaki määrää ja he sairastavat enemmän. Julkisella sektorilla lomaa voi olla 7-8 viikkoa ja yksityisellä puolella esimerkiksi naisvaltaisilla pankki- ja vakuutusaloilla lomaa on paljon yli 5 viikkoa. Naiset siis eivät saa korvattavan sairasajan etuutta siihen lomaosuuteen, mitä miehillä ei ole.

Naisten valitusta löytyy esimerkiksi täältä:

http://www.jhl.fi/portal/fi/ajankohtaista/uutisarkisto/?bid=2685

Tälle hirveälle naissorrolle on sanottava selkeästi :”Byyyy”

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu