Papukaijasopulit journalistit ja Arno Kotro

Kameleontti nimeltä Arno Kotro?

Arno Kotro kirjoitti tänään 23.3.2013 Hesarissa artikkelin: ”Himanen, kuplien kupla.” Psykologian ja filosofian opettaja ei kuitenkaan uskaltanut kirjoittaa itse Himasesta, vaan otsikko oli itsessään kupla, eli suurta kusetusta.

Jutussa sivuaa minua tämä: ”Ja voi sitä onnetonta, joka poikkeaa mantrasta ja sanoo tasa-arvo-ongelmien olevan pikkuisen laajempi juttu kuin se, että naisia sorretaan joka käänteessä. Journalistinen mielikuvitus ei riitä niin pitkälle, ja tuomio on sen mukainen.”
Ja tämä: ”Ei ole kiva elää maassa, jossa turvallisimmat ohjeet lapselle kuuluvat: älä ajattele toisin, älä kirjoita eri tavalla kuin muut, älä nosta päätä poterosta, älä ikinä luule olevasi mitään.”

Arno Kotro on nykyajan Judas Iskariot, sillä hän kieltää entiset tekemänsä. Hänhän itse tuomitsi minut kuvaamallaan tavalla kolme vuotta sitten.

Minä ajattelen edelleen toisin, minä kirjoitan palkkaeroista eri tavalla kuin muut, minä nostan pääni poterosta ja luulen, että minä yksin voin olla oikeassa, vaikka kaikki valtiofeministit ja arnokotrot luulevat olevansa oikeassa.

Vuonna 2010 kirjoitin pääsiäisen Hesarin sunnuntaidebatissa, että jokainen älykäs ihminen tajuaa, että naisen euro ei voi matemaattisesti olla 80 senttiä sillä perusteella, että jakamalla Tilastokeskuksen virallisten tilastojen miesten ja naisten vuosiansiot miesten ja naisten tehdyillä vuosityötunneilla, saadaan lopputulokseksi suunnilleen samansuuruiset tuntipalkat.

Arno Kotro, joka kuului Hesarin ”älykkökaartiin” arvioi urbaania legendaa ”Naisen euro on 80 senttiä” näin: ”Jälkimmäisessä merkityksessä väite pitää paikkansa. Tämä johtuu siitä, että naisvaltaisilla aloilla maksetaan keskimäärin kehnompaa palkkaa kuin miesvaltaisissa ammateissa. Tämä epäsuhta vaatii korjausta: tarvitaan kunnianhimoisia ja pitkäjänteisiä palkkaohjelmia nostamaan naisalojen tulotasoa. Kaiken kaikkiaan Sumasen teesit ovat esimerkki siitä, millaista miesaktivismi voi pahimmillaan olla.

Pääsiäinen lähestyy. Kun jopa EU-parlamentti on vaatinut (2008), että palkkavertailuissa otetaan huomioon ”läsnäolotunnit työpaikalla”, voisiko edes filosofian opettaja Arno Kotro tunnustaa, että laskentatapani on oikein, vaikka papukaijasopulit toimittajat eivät niin ymmärtäisi tehdäkään?

Arno Kotron kanssa olen kyllä yhtä mieltä journalismin tasosta Suomessa.

ps. Huomisesta alkaen alan tavoitella kahdeksannen vuosikymmenen rajapyykkiä. Ja olen ylpeä kaikista tekemistäni työaika- ja palkkatilastotutkimuksista. Vaikka ne olisivatkin miesaktivismia pahimmillaan, ne eivät pahuudessaan voita naisaktivistien palkkatutkimuksia.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu