Nyt löytyi järkeä Työterveyslaitoksesta

Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio ja erikoistutkija Tiina Pensola (huom. ilmeisesti nainen) tuntuvat olevan kaikin puolin tervejärkisiä ammattihenkilöitä (meinasin sanoa ammattimiehiä, mutta enpäs sanonut!).

Näin he sanovat Aamulehdessä: ”Eläkkeiden suhteen ei tarvita yhden koon mallia.
– Joustava eläköityminen ammateittain olisi oleellisen tärkeää.”

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194804154510/artikkeli/ehdotus+aiemmin+…

Heidän ehdotuksensa pitää ehdottomasti viedä lävitse. Silloin ei tarvitse välittää eurofeministien läpiviemästä vakuutusmokasta, jossa sukupuolta ei saa ottaa huomioon eliniän vaikutuksessa eläkkeisiin.

Työterveyslaitoksen pääjohtaja ja erikoistutkija tarkoittavat siis sitä, että jokaisessa ammatissa laskettaisiin ammatin harjoittajan elinikä ja eläkeikä olisi esimerkiksi elinikä miinus 13 vuotta.

Miksi käytän esimerkkinä 13 vuotta? Siksi, että kun nykyään keskimääräinen 50-vuotiaan ihmisen kuolinikä on noin 78 vuotta, niin keskimääräinen eläköitysmisikä olisi noin 65 vuotta. Sehän on huimasti enemmän kuin nykyisin. Jos haluatte nostaa/laskea keskimääräistä eläköitymisikää tuosta, nostakaa/laskekaa vuosia vastaavasti esimerkeissäni.

Kun raskaiden, vaarallisten, likaisten, maanalaisten, ulko- ja yötöiden ammateissa eliniän odote 50-vuotiaalle on keskimäärin noin 70 vuotta, olisi ”oikea” eläkeikä 57 vuotta. Jos 50-vuotiaat insinöörit elävät keskimäärin 77-vuotiaiksi, olisi insinöörien eläkeikä 64 vuotta. Jos 50-vuotiaat sairaanhoitajat elävät keskimäärin 88-vuotiaiksi, olisi sairaanhoitajien eläkeikä 75 vuotta. Jos 50-vuotiaat opettajat elävät keskimäärin 91-vuotiaiksi, olisi opettajien eläkeikä 78 vuotta.

Nyt kaikki miehet täysin rinnoin näiden valtion virkamiesten järkevän ehdotuksen taakse. Meillä miehillä on tässä vain voitettavaa.

Briljanttia ajattelua kerta kaikkiaan. Harmittaa, etten keksinyt tätä itse, vaikka olenkin… Toivottavasti valtiofeministimme eivät torppaa näin kristallinkirkasta perustelua!

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu