Kokkiohjelmat hämmästyttävät

Olen katsellut kahta kokkiohjelmaa, ”amatöörien” Master Chefiä ja ammattilaisten Top Chefiä. Aina jaksetaan jankuttaa, että naiset tekevät kaksinkertaisen työtaakan, ensin ansiotyön ja sitten kotityöt. Kotityöt ovat tilastojen mukaan enemmän naisten tekemiä. Ja jos tarkistatte Tilastokeskuksen listan, mikä on kotityötä, huomaatte, että siitä suuri osa tapahtuu keittiössä.

Luulisi sen näkyvän kokkiohjelmissa. ”Amatöörien” Master Chefissä seitsemästä parhaasta kilpailijasta yksi on nainen. Ammattilaisten kilpailussa neljästä parhaasta kilpailijasta yksi on nainen. Emme tiedä vielä voittajia, mutta parhaiden lista tässä vaiheessa on odotusteni vastainen. Eikä yksi voitto kesää tee, kun lopussa on näin selkeä miesenemmistö.

Miten tämä on selitettävissä? Onko todella niin, että koulun taloustunneilla pojat jylläävät? Ja onko ammattikoulun ja ammattikorkeakoulun kokkilinjojen oppilaista kolme neljäsosaa poikia?

Itse osaan aamulla lämmittää teen, jos vaimoni on sen keittänyt illalla valmiiksi. Mikroaaltouunissa osaan osaan lämmittää mustaa makkaraa, joten perusasiat hengissäpysymiseen ovat hallussa.

Olen ymmälläni. Osaako joku valistaa minua?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu