Tulospalkkiot lisäävät palkkaeroja, sanoo PRO

Ammattiliitto PRO:n sivulla on 19.4.2013 päivätty uutinen: ”Tulospalkkiot lisäävät naisten ja miesten palkkaeroja rahoitusalalla.”

Onko rahoitusalalla eri tulospalkkiotaulukot miehille ja naisille? Eikös se ollut Marx, joka sanoi: ”Kaikilta kykyjensä, kullekin työpanoksensa mukaan.” Miehet ovat siis liian ahkeria PRO:n mielestä, vai missä mättää? Eihän tulospalkkio ole edes palkkaa, se on palkanlisää, jota ILO 100-sopimuksen mukaan ei saa ottaa mukaan palkkavertailuun. Pitää verrrata palkkaa, ei ansioita, sanoo ILO. Vai onko rahoitusalalla eri tulospalkkiotaulukot miehille ja naisille?

PRO:n logiikan mukaan on väärin maksaa myös urakkalisää, sillä tutkitusti miehet saavat enemmän urakkalisiä. Myös myyntiprovisiot pitää lopettaa, koska niissä miehet pärjäävät paremmin. Yötyö-, likaisen, raskaan ja vaarallisen työn lisät ovat ihan ahterista, koska miehet saavat niitä naisia enemmän.

Työn tekeminen työpaikalla tulee kieltää, muutenhan on vaara, että työnantaja maksaa enemmän työtä tekevälle enemmän liksaa. Kun kukaan ei tee mitään, päästään palkkatasa-arvoon.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu