Nainen koulutetumpi, mies pätevämpi pomoksi

IS tänään:

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288562197813.html?pos=alista-24

Hanna Ylöstalo Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskuksesta sanoo, ettei naisten suurempi koulutusaste ole tasannut työelämän eriarvoisuutta. Han sanoo: ”Korkeasti koulutettujen naisten palkat laahaavat pahasti perässä.”

Valtiolla naisjohtajien palkat ovat keskimäärin 11 prosenttia miesten palkkoja korkeammat, joten yksityisellä sektorilla on siis olevinaan ongelma. Toisaalta, jos mies on pätevämpi pomoksi, eikö se jo riitä perusteluksi isompaan palkkaan?

Hanna Ylöstalo ei käytä palkkavertailussa tekijänä tehtyjä työtunteja.

Katsotaanpa, mitä Tilastokeskus sanoo ylempien toimihenkilöiden vuosityötunneista. Kirjassa ”Ajankäytön muutokset 1990-luvulla” todetaan sivulla 21, että ylemmät toimihenkilömiehet tekivät vuonna 1999-2000 1965 vuosityötuntia ja naiset 1442.

Kyllä tietoa löytyy, jos halua sen käyttöön vain olisi. Ja pitäisi puhua ansioista, sillä niitä palkkatilastoissa verrataan.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu