Yli 80 % suomalaisista kannattaa yleistä asevelvollisuutta

Tänään 6.5.2013 kello 14.10 oli Turun Sanomien internetsivuilla otsikoituna juttu ”Yli 80 prosenttia kannattaa yleistä asevelvollisuutta”. Jo oli aikakin. Presidentti Halonen ja puolustusministerimme peräjälkeen ovat puhuneet yleisen asevelvollisuuden paremmuudesta. Silti Suomessa on voimassa valikoitu miesten asevelvollisuus. Sehän koskee kaikkia miespuolisia Suomen kansalaisia, lukuunottamatta Jehovan todistajia ja Ahvenanmaalla asuvia miehiä. Kun otetaan huomioon ne miehet, jotka on vapautettu fyysisen tai psyykisen soveltumattomuuden tähden, kuten puolustusministeri Haglund, niin asevelvollisiksi aseellisiksi maanpuolustajiksi jää noin 45 % syntyvästä ikäluokasta. Sehän ei tarkoita suomekielessä yleistä. Ei kai vähemmistö voi olla ”yleinen”?

Kun perustuslaissa säädetään (pykälä 127): ”Maanpuolustusvelvollisuus: Jokainen Suomen kansalainen on velvollinen osallistumaan isänmaan puolustukseen”, niin nyt Suomen kansa on sanonyt ylivoimaisesti kantanaan, että voimaan tulee astua ”yleinen asevelvollisuus”. Onhan se ollut kansallinen häpeä, että kutsuntalaissa pidetään oletuksena, että Suomessa huonoinkin mies on kyvykkäämpi kuin Suomen paras nainen. Eikö maanpuolustukseen pitäisi panostaa niin, että sen tekevät parhaat kyvyt?

Yleistä  asevelvollisuutta odotellessa…..

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu