Taloussanomat Göbbelsin linjalla

Hitlerin Kolmannen valtakunnan kansanvalistus- ja propagandaministeri Göbbelsin viestintäperiaatteena oli kuulemma ”jatkuvasti toistettu valhe muuntuu todeksi”.

Taloussanomat jatkaa kunniakkaasti Göbbelsin linjalla. Toistuvasti sen toimittajat kirjoittavat, että naisia palkkasorretaan, vaikka yhtään tutkimusta ei ole esittää väitteen tueksi. Tilastokeskuksen pääjohtaja on itse Eduskunnan oikeusasiamiehelle vakuuttanut, etteivät Tilastokeskuksen palkkatilastot ole tasa-arvotilastoja. Niitä ei siten voi käyttää miesten ja naisten palkkavertailuun.

Tänään äiteinpäivän kunniaksi toimittaja Outi Kokko, Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Reija Lilja ja johtaja Maria Lövgren Akavasta toitottavat Göbbelsin tavoin valhetta, että ”naisen euro on 80 senttiä” kertoisi naisia sorrettavan artikkelissa ”Naisen osa: parempi koulutus ja pienempi palkka.”

Kun verrataan naisten ja miesten keskimääräisten kuukausiansioiden eroa,
naisten ansiot ovat tuoreimman ansiotasotilaston mukaan 82 prosenttia
miesten ansioista. Tasa-arvovaltuutetun mukaan yli 84 senttiä. Siinäkin on 10 senttiä liikaa, jos haluamme käyttää sitä tasa-arvoiseen palkkojen vertailuun.

Tasa-arvoista palkkavertailua ei voi tehdä bruttokuukausiansioista, sillä niissä ei oteta huomioon esimerkiksi tehtyjä työtunteja eivätkä ne ole (artikkelissakin mainostetun ILO 100-sopimuksen mukaiset) vertailukelpoiset palkat.

Kun Lilja on ilmeisesti kuullut työaikatutkimuksistani, joiden mukaan miehet tekivät vuodessa noin 1900 tuntia ja naiset noin 1600 tuntia, hän alkaa dissata tutkimuksiani. Liljan mukaan tällaiset väitteet ovat populistisia, eivätkä perustu tutkimukseen. ”Muutama ylityötunti ei muuta epäsuhtaa, hän huomauttaa.”  Reija Liljakin siis väittää, että miehet ja naiset tekevät suunnilleen yhtä paljon vuosityötunteja.

Hän ei usko edes Tilastokeskuksen Päivi Keinäsen tutkimusta, joka on julkaistu Tilastokeskuksen julkaisussa ”Työelämän suurten muutosten vuosikymmenet”. Siellä sivulla 118 kerrotaan, että työvoimatilaston mukaan vuonna 2008 kokoaikatyötä tekevät miehet tekivät 1800 työtuntia ja kokoaikatyötä tekevät naiset 1600 työtuntia. Huomattakoon, että vuosi 2008 oli jo laman alkua, BKT nousi enää 0,8 % eikä miehille löytynyt enää  työtä tehtäväksi. Lisäksi oikeat työaikatutkijat ovat sitä mieltä, että minun käyttämäni Ajankäyttötutkimus on huomattavasti luotettavampi kuin puhelinhaastteluna tehty Työvoimatutkimus.

Koko artikkeli on sellaista puppua, että Göbbelskin olisi siitä ylpeä.

Omat tutkimukseni kestävät täysin muiden työaikatutkijoiden kriittisen tarkastelun.Pidän itse niitä positiivisessa mielessä populistisina, täytyyhän tieteen tutkimustulokset pystyä esittämään niin, että tavallinenkin työtätekevä mies ne ymmärtää. Naisten ymmärrys alkaa olla vuosikausien ponnistelujeni jälkeen sivuseikka, koska heidän aivonsa näyttävät luutuneen feministitutkijoiden epätieteellisiin valheisiin.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu