Työstä maksetaan palkkaa, ei sukupuolesta

Tehyssä tapahtui puheenjohtajavaihdos. Kokoomuslaisen tilalle tuli demari. Luonnollinen valinta sen jälkeen, kun Jutta oli kertonut demarien ydintavoitteen, virkamiesnaiset.

Rauno Vesivalo,sd, ilmoitti heti valintansa jälkeen julkisuuteen linjansa: ”Työstä maksetaan palkkaa, ei sukupuolesta, Vesivalo sanoo.”

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/vesivalo%20yle-4329

Tämä ei yllätä. Kun Tilastokeskus on kertonut sellaisesta ”tasa-arvo-ongelmasta”, että naislääkärien ansiot ovat vain noin 84 % mieslääkärien ansioista, niin lääkäriliitto ei ole vaatinut  naislääkäreille lisää palkkaa  ihan sellaisesta luonnollisesta syystä, että mieslääkärit tekevät viidenneksen enemmän työtunteja kuin naislääkärit.

Rauno Vesivalo on ilmeisesti lukenut lääkäriliiton tutkimuksen. Tervetuloa mukaan meidän muiden miesten rinnalle! Miesliikkeet (esimerkiksi Miesten tasa-arvo ry ja Miesjärjestöjen keskusliitto) ovat jo pitkään vaatineet, että palkkavertailuissa tulee ottaa huomioon tehdyt työtunnit. Tätä samaa vaativat lisäksi YK, ILO ja EU-parlamentti.

Miksi? Jokainen vähänkin työelämää tunteva tietää, että kahden palkansaajan työtunnit poikkeavat toisistaan. samoin työkuukauden työtunnit, työviikon työtunnit ja jopa työpäivän työtunnit. Ajaltaan pisin samanarvoinen yhteismitallinen työn kvantitatiivinen mittari on TYÖTUNTI. Se on jokaisella palkansaajalla yhtä pitkä, toisin kuin työkuukausi, joka on mm. Tilastokeskuksen palkkavertailujen ja EU:n sekä Samapalkkaohjelman vertailussa pohjana.

Rauno Vesivalo, olet oikealla asialla vaatimuksinesi, tiesit sitä itse tai et. Palkkaa tulee maksaa työstä, ei sukupuolesta. Ja jos pysyt vaatimuksessasi, Suomeen ei tarvita naisalapottia, vaan miesalapotti, sillä Suomessa miehet saavat tehtyä työtuntia kohden vähemmän palkkaa ja siihen liitettyjä etuuksia kuin naiset.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu