Aivopieru EU:sta: Ensimmäinen EU:n tasa-arvoindeksi

Indeksi löytyy täältä
http://eige.europa.eu/content/gender-equality-index#/about
Lehdistötiedote suomeksi: http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/-/view/1858377

Kun lukee raportin, huomaa heti, että tasa-arvo EU:ssa tarkoittaa naisten tasa-arvoa. EU:n mielestä silloin on tasa-arvo savutettu, kun nainen on saanut kaiken haluamansa. Naisella ei voi edes teoriassa asiat olla paremmin kuin miehillä, sillä indeksi ei voi ylittää sataa.

Suomen naisten tasa-arvoindeksi on 73,4. Puutetta on muka kaikilla osa-alueilla, joita ovat työ, raha, tieto (eli koulutus), aika, valta ja terveys. Lisäksi myöhemmin tulevat naisten kokema väkivalta, ja intersectual inequality, mitä se sitten lieneekään. Kahteen viimeainittuun ei vielä ole ehditty tehdä indeksiä.

Helposti huomaatte, että kun tutkitaan ”naisten kokemaa väkivaltaa”, ei siinä puhuta sukupuolten tasa-arvosta, vaan naisten valtaamasta tasa-arvokäsitteestä.

Kaikki indeksin osat on mielestäni luokattomasti tehty, feministien punaisten sukupuolisilmälasien lävitse. Otetaanpa esimerkiksi Suomen naisten tieto, eli koulutus. Sitä on arvioitu kolmella kohteella: 1. Kolmannen asteen koulutus: Naiset saavat täällä enemmän. 2. Koulutussaavutukset ja segregaatio: Naisia koulutetaan enemmän ja kun he saavat parempia todistuksia, he voivat valita ensin haluamansa koulutuksen. Segregaatio on naisten itsensä valitsema. 3. Elinikäinen oppiminen: Naisia koulutetaan työelämässä enemmän kuin miehiä.

EU-tasa-arvoviraston mukaan Suomen naisten koulutuksellinen tasa-arvoindeksi on 67,0. Eli naiset tarvitsevat vielä puolet enemmän koulutuksellista tasa-arvoa kuin mitä heillä nykyisin on.

Minun mielestäni koulutuksen tasa-arvoindeksin tulisi olla Suomessa vallitsevien tosiasioiden mukaisesti noin 110. Ilmeisesti arvo 100 saavutetaan sillä, että naisille annetaan kaikki koulutus, miehille ei anneta edes lukutaitoa.

Vai miten tuota indeksiä pitää lukea? Missä viipyy EU:n tasa-arvoviraston laatima miesten tasa-arvoindeksi? Jos sitä ei tehdä, koko virasto joutaa lopetettavaksi tai ainakin sen nimi tulee muuttaa.

Tämä EU:n aivopieru on varmasti kulkenut koko suoliston lävitse, niin pahalta se haisee.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu