Kokoaikatyötä tekevien miesten ja naisten vuosityötunnit

Olen täällä ja muissakin blogeissa useasti kertonut, että Tilastokeskus, Samapalkkaohjelma, TANE, tasa-arvoasiamies sekä STM:n tasa-arvoyksikkö erehdyttävät Suomen kansaa kertomalla, että se, että naiset ansaitsevat noin 82-83 % miesten bruttokuukausiansioista (ilman tuntiperusteisesti maksettuja ylityökorvauksia) olisi palkkasortoa. Sitä se ei ole, sillä ne samat palkkatilaston miehet tekevät vuodessa noin 15-20 % enemmän vuosityötunteja kuin palkkatilaston naiset. Eli Suomessa mies ja nainen saavat samaa tuntipalkkaa tehtyä vuosityötuntia kohden, jos laskelma tehdään ILO 100 – sopimuksen ja EU parlamentin päätöslauselman 2008/2012 kohdan G kvantitatiivisen tuottavuuden määritelmän mukaisesti.

Minulle on kerrottu useassa vastineessa, että miehet tekevät noin 5 % enemmän töitä kuin naiset (Anna-Maija Lehto Tilastokeskuksesta ja esimerkiksi Juha Antikainen Uuden Suomen blogissaan). Tämä tilastoluku ei vastaa palkkatilastojen palkansaaja-aineistoa, eikä sillä ole mitään todistusarvoa palkkavertailussa.

Ostin Tilastokeskuksesta kahden eri työaikatutkimuksen aineistoa ja tein niistä omat tutkimukseni. Esittelin tuloksiani Turun yliopiston järjestämässä WORK 2013-seminaarissa elokuun lopussa. Tulos on: Kokoaikatyötä tekevät miehet tekevät vuodessa noin 15-20 % enemmän tuottavia vuosityötunteja kuin naiset. Tarkka prosenttiluku tuossa haarukassa riippuu taloustilanteesta. Sellaisen taloustaantuman aikana, jolloin valtio velkaantuu, miesten työtunnit vähenevät enemmän kuin naisten, koska noin puolet naisista toimii julkisen sektorin ”suojatyöpaikoissa”.

Tutkimus on luettavissa täällä:

http://www.tasa-arvo.com/tutkimuksiani.html

Viimeisimmän tutkimukseni löydät kohdasta 2.4. Koska konferenssi oli englanninkielinen, on esitys myös englanniksi. Suomennan sen myöhemmin, jos esitän sen joskus jollain suomalaisilla tiedepäivillä.

Kaikilla on vapaus arvostella sitä tieteellisin periaattein. Toivonkin asiapohjaista arvostelua, sillä silloin osaan korjata tutkimustuloksiani. Tieteellinen arvostelu on sitä, ettei vain möläytä, että ”se on väärin tutkittu”, vaan että kertoo, missä on virhe ja mikä on arvostelijan mukaan se oikea lopputulos arvostellusta kohdasta.

Haluan pitää arvostelut tieteellisellä tasolla ja poistan kaikki asiattomat, mutu-arvostelut. Mutu-periaate ei riitä minulle, vaikka se riittääkin nais- ja profeministitutkijoille.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu