Missä faktat, arvoisat naiset?

Kirjoitan ohjelmasta ”Feminismistä ollaan monta mieltä”. YLE 21.10.2013 kello 9.03

http://areena.yle.fi/tv/2061386

(Kuunnelkaa noin kohdasta 6 min eteenpäin)

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo: ”Se, mihin meidän pitäisi keskittyä, on että samasta työstä samanlaisella koulutuksella on sama palkka kaikilla. Tähän ongelmaan pitäisi keskittyä kaikkien poliittisten ryhmien.”

Milla Pyykkönen, Naisasialiitto Unionin pääsihteeri 1.1.2014 alkaen: ”Samapalkkaisuus ja palkkatasa-arvo ovat Naisasialiito Unionille tärkeitä kysymyksiä. Koska siinä on hidas kehitys ja edelleen se on se noin 80 prosenttia laskennallisesti”.

___________________________

Perussuomaisten Slunga-Poutsalolle: ”Mistä Suomessa löytyy se ongelma, että samasta työstä samanlaisella koulutuksella ei makseta samaa palkkaa? Ja miksi koulutuksen pitäisi edes vaikuttaa mitenkään? Eikö samanarvoisesta työstä työnantaja saa maksaa samaa palkkaa koulutuksesta riippumatta? Miten perussuomalaiset menevät työnantajien yläpuolelle määrittäen, ettei työnantaja saa maksaa samaa palkkaa samanarvoisesta työpanoksesta, jos toisella on erilainen koulutus?

Milla Pyykköselle: Esitä minulle laskelmat, joissa osoitetaan, että Suomessa ei ole palkkatasa-arvoa niin minä esitän sinulle laskelmat, joissa osoitetaan, että naisen bruttoansio kuukaudessa on 80 % miehen bruttoansiosta, mutta että Suomessa on palkkatasa-arvo, sillä miehet tekevät noin 15-20 % enemmän työtunteja ansionsa eteen kuin naiset.

Suomessa on ero buttoansioissa, mutta Suomessa on palkkatasa-arvo tehtyä työtuntia kohden laskettuna. ero ansioissa johtuu pääosin miesten ahkeruudesta.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu