Ammattitutkijat komppaavat eläkeläistutkijaa palkkaerolaskennassa

Talouselämä kirjoitti tänään, että amerikkalaiset tutkijat ovat löytäneet uuden syyn miesten ja naisten palkkaeroon: Miesten suuremmat ylityötunnit!”

http://mypage.iu.edu/~cha5/Youngjoo_Cha_files/Cha_weeden.pdf

Helppohan se oli löytää, kun se on kerrottu jo Warren Farrellin kirjassa ”Why men earn more”. Lainattavissa minulta, ostin sen vuonna 2011. Minä kirjoitin kirjan ”Valhe, emävalhe, naisen euro on 80 senttiä” vuonna 2009, jossa kerroin, että ero miesten ja naisten bruttokuukausiansioiden erossa (17 %) selittyy miesten suurempien tehtyjen vuosityötuntien kautta, joita miehet tekevät noin 20 % enemmän.

http://www.tasa-arvo.com/u0-palkkatasa-arvokirja-net.pdf

EU huomasi saman asian vuonna 2008, jonka seurauksena EU parlamentti päätöslauselmassaan 2008/2012(INI) vaatii kohdassa G tehtyjen työtuntien ottamista huomioon tasa-arvoisessa palkkavertailussa.

EU komissio huomauttaa samasta asiasta kirjassaan European Commission – Directorate – General for Justice: Tackling the gender pay gap in the European Union, ISBN: 978-92-79-28821-0, 2013, sivulla 3. (löytyy netistä).

Lyhyesti: Miesten suuremmat ylityöt selittävät kuukauden bruttoansioiden erosta noin 10 % eli puolet. Naisten lyhyempi viikkotyöaika ja palkalliset poissaolot selittävät sen toisen puolen. Työnantajat kohtelevat miehiä ja naisia palkka-asiassa tasa-arvoisesti maksamalla keskimäärin samaa palkkaa tehdystä tunnin työpanoksesta miehille ja naisille. Sanoihan maailman kuuluisin Kallekin: Kultakin kykyjensä, kullekin työpanoksensa mukaan.

Tätä poissaolopuolta nuo amerikkalaiset tutkijat eivät vielä tutkineet, joten heillä on vielä työsarkaa edessään. Lopputuloshan on jo etukäteen tiedossa täällä Suomessa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu