Miehet syyllisiä omaan työttömyyteensä?

YLE uutisoi: ”Työttömien metallimiesten kannattaa kouluttautua hoiva-alalle.”

Rohkenen olla eri mieltä. Hoiva-alalla vanhukset siirretään kotihoitoon, missä heitä hoitavat robotit ihmisten vähäisellä avustuksella. Tai sitten maahamme on alettava tuoda halpoja hoitajia rajojemme ulkopuolelta.

Yhteiskunnan kannalta ainoa oikea vaihtoehto on teollisuuden elvyttäminen. Kymmenen viime vuoden aikana teollisuudesta on kadonnut 100 000 työpaikkaa, niistä varmaan miestyöpaikkoja noin 90 000.

Jutta pisti (tai ainakin sanoi aikovansa) pystyyn komitean tutkimaan teollisuuden strategioita Suomessa. Vaikka en Juttaa muuten diggaakaan, nyt hän on oikealla asialla, toki jo nyt  muutaman vuoden myöhässä. Miesten työtunnit ovat vähenneet Suomesta kymmenessä vuodessa noin 25 % ja naisten 10 %.

Se nyt olisi viimeinen naula taloutemme kirstuun, jos kaikki työttömät miehet koulutettaiiin hoiva-alalle. Vuonna 2012 julkisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta oli yli 56 %. Jos nuo 90 000 teollisuudesta työttömiksi joutunutta miestä olisivat nyt hoiva-alalla, julkinen sektori olisi jo yli 60 % BKT:stä.

Kumma kun joillakin on se vakaa usko, että kun julkista sektoria paisutetaan poistamalla sen avulla työttömyys, meille koittaa Onnela.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu