Vedetään luvut hatusta

Professori Matti Wiberg listaa käytännön esimerkkejä asioiden taustaluvuista, jotka perustuvat ”vedetään hatusta” – käytäntöön hallituksessa. (HS 22.12.2013 sivu A 10)

Niitä ovat hänen mukaansa mm. harmaa talous, rakennepoliittinen ohjelma, kuntauudistus, sote-uudistus, nuorisotakuu, koulutuspolitiikka, terveyspalvelut, sosiaalipolitiikka, verotus, lainsäädätö,energiapolitiikka, yliopistouudistus, valtionosuusuudistus,kuntatehtävät, vanhustenhoito,kuntoutus, erityisopetus, maatalous ja tukipolitiikka.

Minä lisään tuohon vielä tasa-arvopolitiikan. Tasa-arvotyössä kaksi kärkiasiaa ovat naisen euro ja lähisuhdeväkivalta. Molemmat perustuvat tilastoihin, joiden oikeudenmukainen tekotapa ja totuusarvo on erittäin kyseenalainen.

”Naisen euro on 80 senttiä” on myytti, joka perustuu Tilastokeskuksen ansiotasoindeksitilaston väärintulkintaan. Tilastokeskuksen pääjohtajan ilmoituksen mukaan sen ”palkkatilastot” eivät ole tasa-arvotilastoja. Itse asiassa mikään niistä ei edes ole palkkatilasto, vaan EU suomentaa palkkarakennetilaston (SES, Structure of Earnings Statistics) nimeksi ansiorakennetilasto.

EU parlamentti on päätöslauselmassaan 2008/2012(INI) määritellyt, miten tasa-arvoinen palkkavertailu tulee tehdä. Tilastokeskuksen palkkatilastoista mikään ei täytä ratkaisevilta osin näitä vaatimuksia, joten niistä tehdyt päätelmät miesten ja naisten palkkaerosta on ”vedetty hatusta”.

Suomessa ei ole koskaan tehty yhtään tasa-arvoista tutkimusta, joka osoittaisi, että miesten ja naisten välillä on palkkaeroa. Omat tutkimustulokseni osoittavat, ettei sitä ole ainakaan miesten hyväksi.

Joulu kestää Tuomaksesta Nuuttiin. Tuomaan päivä oli eilen, joten Joulurauhaa kaikille.

(Muistakaa kuitenkin, että ennen Nuutin päivä oli 7.1., nykykalenterissa vasta 13.1., joten tipaton tammikuu pitää aloittaa viimeistään 8.1.)

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu