Vähemmän sensuuria, Maria Ohisalo, ole hyvä!

Vihreiden eurovaaliehdokas Maria Ohisalo kirjoitti kiintiöitä vaativan kirjoituksen Hesarissa ja sitten täällä:

http://mariaohisalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/157307-sukupuolikiintioita-…

Kirjoitin sinne vastineen, mutta se seisahtui sensuuriin. Maria sensuroi kommenttinsa. Pistän nyt kommentin tänne, jotta voitte nähdä, kuinka herkkähipiäinen tuleva(?) meppi on. (Eihän tämä sanasta sanaan voi samoin mennä, kun kirjoitin vapaalla kädellä enkä ottanut talteen.)

_______________________

Sanot: ”… epä­ta­sa-ar­vo nais­ten ja mies­ten vä­lil­lä nä­kyy
joh­to­pai­kois­sa ja esi­mer­kik­si pal­kois­sa.”

Olisitko hyvä ja kertoisit yhdenkin tutkimuksen, joka osoittaa, että palkoissa on epätasa-arvoa miesten ja naisten välillä. Ennen kuin vastaat, mieti sitä, että Tilastokeskuksen palkkatilastot eivät ole tasa-arvotilastoja, sanovat sekä Tilastokeskuksen pääjohtaja että eduskunnan oikeusasiamies.

Ne eivät voi olla tasa-arvotilastoja, sillä niistä puuttuu yhtenä taustamuuttujana  miesten ja naisten tehdyt vuosityötunnit, joita mm. EU-parlamentin päätöslauselma 2008/2012(INI) vaatii tasa-arvoiseen palkkavertailuun mukaan.

Myöskään Juhana Vartiaisen tutkimuksessa ”Palkkaerojen tilastointi ja analyysi” ei oteta huomioon tehtyjä työtunteja eikä ylitöitä (sivu 22).

Jos otamme tehdyt vuosityötunnit huomioon, miehet ja naiset saavat suunnilleen samaa tuntipalkkaa. Molemmat sukupuolet saavat oikeudenmukaisen korvauksen työnantajalle tekemästään ajaltaan samankokoisesta työpanoksesta. Mitään epätasa-arvoa palkoissa ei ole ainakaan miesten eduksi.

_________________________

Tätä siis Maria ei julkaise, ymmärättekö, miksi?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu