Viisas kuin professori, osa 2: Elina Knihtilä

YLE Puoli seitsemän 24.1.2014
Mikko Kekäläisen ja Ella Kannisen vieraana näyttelijätyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä

http://areena.yle.fi/tv/2116624/

Nauhoituksesta kohdasta 25.25:
Mikko Kekäläinen: Mitä sä luulet Elina, mikä tämän päivän normaaleista asioista vaikuttaa vaikkapa 20 vuoden kuluttua tosi soo-soolta.
Elina Knihtilä: Mikähän se vois olla. No, tota, no voisko se olla vaikka naisten palkkaus. Voitasko sitä vähän hämmästellä miten on voitu sukupuoli- niinkuin erolla tavallaan maksaa huonompaa palkkaa naisille? Musta se olis ihanaa, jos sitä päiviteltäis..
Ella Kanninen yhtä aikaa: Se olis ihanaa, jos sitä päiviteltäis, kyllä.
______________________

Kysymys Elinalle: Miksi odottaa 20 vuotta, kun jo tänään voidaan päivitellä, kuinka tyhmää on ajatella, että naisille maksettaisiin vähemmän palkkaa vain sen vuoksi, että heillä on munasarjat, ei kivekset?

____________________

Myöhemmin ohjelmassa kuultiin tämä keskustelu:
Ella: Mitä sä sitten paheksut?
Elina: Yleisesti mä paheksun semmosta niinkun, hermostun semmosesta niinkun näköalattomuudesta, tai semmoisesta jostain suvaitsemattomuudesta.
Ella: Mitä se sulle tarkoittaa se suvaitsemattomuus tai näköalattomuus?
Elina: Niinkun, niinkun kapeakatseisuutta, sitä ettei oikeasti oteta asioista selvää ennen kuin muodostetaan mielipiteitä mistään.

_____________________________

Tuohan olisi ihan viisaasti sanottu, jos esittäjänä ei olisi sammakoita juuri suustaan päästänyt professori Elina Knihtilä.

___________________________

Sanastoa:

Näyttelijä: Henkilö joka liikkuu näyttämöllä ohjaajan käskystä ja lausuu ulkolukuna käsikijoittajan tekstiä tarvitsematta ymmärtää sen sisältöä.

Professori: Kapeakatseinen henkilö, joka voi muodostaa mielipiteensä ottamatta oikeasti asioista selvää.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu