Feminismi ja totuus

Minun on vaikea löytää yhteyttä sanoille feminismi ja totuus. Seuraavat esimerkit feministien vuoro-blogista.

Esimerkki 1

Merkityksetön, marraskuu 14, 2013 at 03:29  sanoo: ”Feministit toistelevat mielellään vääräksi todistettuja väitteitä, joista ehkä tunnetuin on “naisen euro on 80 senttiä” -hokema. Feministit eivät halua käydä kunnollista keskustelua väitteiden paikansapitävyydestä, koska heillä ei ole muuta kuin hävittävää.”

Katariina Mäkinen vastaa marraskuu 14, 2013 at 15:34: ”Tervehdys, lähes kaikista mainitsemistasi asioista on tässä blogissa puhuttu ja kommenteissa väännetty. Kehotan siis tsekkaamaan vähän aiempia postauksia ja niissä käytyä keskustelua.”

Minä: ”Minut vaiennettiin palkkausta sivuavassa keskustelussa sanomalla, että palaamme palkka-asiaan omassa blogikirjoituksessa. Milloin? Olen lähettänyt kaksi keskustelualoitetta, mutta keskustelu naisen eurosta ei läpäise seulaa, vaikka se on valtiofeministien mukaan toinen kahdesta suurimmasta tasa-arvo-ongelmasta. Se toinenhan on miesten väkivalta naisia kohtaan.
______________________________________

Esimerkki 2

Elina Halttunen-Riikonen marraskuu 19, 2013 at 21:41 sanoo:  ”Pikkuriikkinen googletus auttaa, eli yleensä tytöillä on vielä huonommat oltavat kuin pojilla, esim. kouluunpääsy huomattavasti harvinaisempaa.” Ja ”..käsittääkseni kaikki avustusjärjestöt tukevat myös poikia – tyttökeskeiset kampanjat (esim. kouluunpääsyyn liittyen) ei poista tätä tosiasiaa.”

Vastaus: Minä Googletin UNICEF:n koulunkäyntiraportin vuodelta 2010: ”At pre-primary level, gender parity had already been achieved, on average, in 2000 and has been maintained since.” Ja  ”At the secondary level, ninety-seven countries have not reached gender parity; in forty-three of them, girls are disadvantaged.”

Minä: ”Koulunkäyntitasa-arvo ala-asteella on siis saavutettu. Toiselta asteelta prosentit puuttuvat, mutta 43 maassa tyttöjä on vähemmän, 54 maassa poikia vähemmän. Pohjois-Amerikassa ja EU:ssa kolmannen asteen koulutuksessa on 10 tyttöä kahdeksaa poikaa kohden. Tyttökeskeisiä kampanjoita järjestetään yhä Suomessakin, vaikka koulutuksen tasa-arvo näyttää siirtyneen tyttöjä suosivaksi. Mutta niinhän se menee, niin kuin World Economy Forumin tasa-arvoraportissa, tasa-arvoindikaattori ei voi ylittää yhtä. Kun naisilla menee paremmin, indikaattoori jämähtää arvoon 1.”

Totuus Googlesta: ”Valhe- emävalhe – Googlaus tasa-arvosta”
____________________________________

Esimerkki 3

Laadullisista tutkimuksista (Sanna Rikalan väitöskirja) sanoo Katariina Mäkinen marraskuu 26, 2013 at 10:53: ”Joo no siis osittain täs on nyt taas varmaan kyse siitä että laadullinen tutkimus on laadullista tutkimusta ja luonteeltaan aika erilaista kuin vaiks taloustieteellinen tutkimus. Ts. laadullisen tutkimuksen kentällä on täysin hyväksyttyä tehdä 17 haastattelua ja lukea ne hyvin tarkkaan ja sitten yhdistellä jo olemassa olevaan tietoon työelämästä, sukupuolesta ja masennuksesta ja tällä perusteella tehdä johtopäätöksiä jotka ulottuvat niiden haastattelujen ulkopuolellekin.”

Minä: ”Olemassa olevat kvantitatiiviset faktat työelämästä ovat näissä feministisissä tutkimuksissa olemattomia ja usein jopa virheellisiä. Voin osoittaa useita väitöskirjoja, jotka perustuvat väitteille ”Naisen euro on 80 senttiä” ja ”Naiset tekevät yhtä paljon ansiotyötä kuin miehet”, vaikka kumpaankaan ei ole kvantitatiivista näyttöä. Naistutkijoille riittää, että esim. työolotutkimuksen mukaan naiset sanovat tuntevansa jotain ja siihen voidaan nojata koko väitöskirja. Saamani tiedon mukaan uusi sellainen naisen euro- väitöskirja hyväksytään Helsingin Yliopistossa tänä keväänä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu