Juho Antikaisen esittämien myyttien murtaminen alkaa

Uuden Suomen blogeissaan JiiHoo (Juho) Antikainen kertoo femistien myötäjuoksijana säännöllisin väliajoin palkkaeroista. Kun hänen esittämänsä faktatietonsa ovat tuubaa, olen pyrkinyt korjaamaan niitä hänen blogissaan. Olen joutunut bannatuksi aiemminkin, nyt on banni taas päällä. Nyt otan taukoa tutkimuksiltani ja korjailen täällä muutaman pääajatusvirheen, mikä hänen palstallaan esiintyy, koska sinne en voi vastata.

Väite 1. Antikainen ei voi olla väärässä, koska julkinen valta on hänen kanssaan samaa mieltä.
Lainaus:” Juho Antikainen 26.1.2014 23:07 Eri palkansaajajärjestöt, työnantajajärjestöt ja akateemiset tutkijat ovat samoilla linjoilla kanssani. Palkkaero on helposti irrotettavissa ansiotasoindeksin aineistosta ja työajoista löytyy tilastotietoa Statfin:in lisäksi erillisistä julkaisuista. Väitän olevani hyvin vahvoilla näkemyksessäni.”

Hän unohtaa mainita, että presidentti Halonen, Suomen hallitukset Vanhasen ykköshallituksesta alkaen, eduskunta, melkein kaikki eri hallitusten oppositiopuolueet puoluekannasta riippumatta, kolmikannan Samapalkkkaohjelma, STM:n tasa-arvoyksikkö, Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE), Tilastokeskuksen tasa-arvojulkaisujen kirjoittajat, Tasa-arvoasiamies ja eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta ovat Antikaisen linjoilla puolustamassa slogania ”Naisen euro on 80 senttiä”. Paska on hyvää, muutenhan miljoona kärpästä ei söisi sitä, ei riitä kuitenkaan minulle perusteluksi.

Minä käytän seuraavien organisaatioiden asiantuntemusta, että se ”naisen euro on 80 senttiä” ei ole tasa-arvoisesti tehty palkkavertailu: YK, kansainväinen työjärjestö ILO, EU-komissio, EU-parlamentti ja Tilastokeskusken entinen pääjohtaja sekä eduskunnan oikeusasiamies. Lisäksi useita vuosia asiaa tutkineena ja siitä kolme kirjaa kirjoittaneena, esitän julkisen tiedon perusteella omiakin vasta-argumentteja tälle Antikaisen huuhaa-tiedolle.

Alan siis huomenna purkamaan tätä Antikaisen 26.1. blogissaan esittämää väitettä: ”Sukupuolten välinen palkkaero määritellään vakioidusti kokoaikatyötä tekevien nais- ja miespalkansaajien säännöllisen työajan keskiansioiden erona. Kyseessä on siis tilastollinen keskiarvo keskiansioiden jakautumisesta sukupuolten välille tyypillisessä työsuhteessa ja viimeisin ansiotasoindeksin mukainen palkkaero on noin 17,3 prosenttia.”

Taistelu naisen eurosta alkakoon! Kerron Antikaisen väitteet häntä siteeraten, joten hänen tukijoukkonsa kumotkoot minun perusteluni. Koska Antikaisella ei ole omia tutkimuksia väitteidensä tueksi, hänen kommenttejaan en kaipaa, pyytäkööt a.o. tutkijan vastaamaan, kun kumoan nimeämäni tutkijan väitteen.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu