Miksi tasa-arvoyksiköt valehtelevat kustannuksensa?

Lainaus Aamulehdestä: ”Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikkö laulaa hallituksen lauluja, kertoo yksikön johtajan sijainen Hanna Onwen-Huma. Se valmistelee lainsäädäntöä ja toteuttaa hallituksen tasa-arvo-ohjelmaa. Työllistävyysvaikutus on 14 henkilöä, sukupuolijakauma 12–2 naisten hyväksi. Budjetti on noin 300 000 euroa. Tasa-arvoasiain neuvottelukunta Tane on vapaahko keskustelukerho. Jäsenet koostuvat poliitikoista sekä asiantuntijoista. Tane työllistää yhden vakituisen ja kolme osa-aikaista henkilöä. Sukupuolijakaumaksi tulee 3–1, miesten tappioksi. Toiminta pyörii 100 000 eurolla. Tasa-arvovaltuutettu valvoo tasa-arvolain noudattamista. Toimisto työllistää 12 henkilöä, naisia on kymmenen. Budjetti on 125 000 euroa.”

Oheinen kirjoitus on lainattu Aamulehden artikkelista 27.7.2013, tasaarvonakkari: ”Feminismistä katosi polte”.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194828719347/artikkeli/puheenaihe+femin…

Näissä organisaatioissa toimii siis yhteensä 30 henkeä, noin 25 naista ja noin 5 miestä. Se on likiarvo, sillä osa-aikaisten sukupuolijakaumaa ei ole kerrottu. Ja mitäpä, jos tekisimme tutkimuksen, kuinka monta heistä on profeministejä, eli miehiä, jotka väittävät valtiofeministien olevan oikeassa mielipiteissään? Silloinhan ”tasa-arvoa kannnattavien miesten” (en sano äijäfeministien, koska epäilen, että sellaiset ovat pääosin profeministejä) osuus laskee entisestään. Seuraavassa laskelmassa otan tietysti sen huomioon, että tasa-arvoa tasa-arvoelimissä edustaville miehille maksetaan 25 % korkeampaa palkkaa kuin naisille, niinhän he uutisoivat.  Kun tässä noin viiden ”miehen” joukossa on profeministi/-ejä, en tiedä, pitäisikö heillekin maksaa se 80 % miehen palkasta???

Tasa-arvo-organisaatioiden yhteinen budjetti on 525 000 euroa. Se tekee miestä kohti 21 000 euroa ja naista kohti 16 800 euroa. Jos se on reaalimaailman todellinen budlettiluku, niin minun täytyy tunnustaa erehdykseni, sillä olen joskus arvioinut tasa-arvotyön maksavan miljoonia euroja vuodessa.

Kun en ole löytänyt lainsäädännöstä kohtaa, jolla tasa-arvoelimet vapautetaan palkan sivukuluista (TEL-eläkemaksut, sosiaaliturvamaksut, pakolliset vakuutukset, työttömyysvakuutusmaksu, lomaraha), jotka ovat noin 25 % palkkasumman päälle, niin palkkaa maksetaan vuodessa    miehille 16 800 euroa ja naisille 13 440 euroa.

Sitten teemme varsin rankan oletuksen: Tasa-arvoelinten tilaamat selvitykset, tutkimukset ja muut ulkopuoliset tilaustyöt ovat niin antoisia, että valtiofeministit, joilta ne tilataan, tekevät niitä riemurinnoin ilmaiseksi. Tasa-arvotyö on sinänsä niin palkitsevaa, että kukaan työntekijöistä ei tee matkalaskuja eikä vaadi ylityökorvauksia. Valtio suuressa rikkaudessaan on päättänyt, että tasa-arvoihmisten käyttämistä tiloista ei peritä edes laskennallisia vuokria ja vesi-, sähkö-, siivous- ja kiinteistön hoitokulut jätetään perimättä tasa-arvoriemun hengessä. Tasa-arvoelinten pitämien yleisten ja suljettujen tilaisuuksien tilat ja tarjoilut saadaan talkoohengessä ilmaiseksi, kukapa nyt kehtaisi veloittaa valtion tasa-arvoelimiltä mitään. Kirjapainot kilvoittelevat, kuka saa kustantaa ilmaiseksi kaiken tarvittavan materiaalin. Naisen-euro pinsseihin varattiin rahaa budjetissa tuhansia euroja, mutta pinssien valmistaja kieltäytyi kohteliaasti laskuttamasta niistä. Eikä valtion hallinto halua vyöryttää keskushallinnon (presidentti, hallitus, eduskunta, STM:n keskushallinto jne jne) kustannuksia tasa-arvotyölle, koska se on niin jaloa, vaikka yksityisen sektorin kustannuslaskenta tekee niin. Koska olemme tasa-arvotöissä, kaikki miehet saavat samaa palkkaa ja kaikki naiset saavat samaa palkkaa, työn määrästä, laadusta tai esimiesaseman aiheuttamasta työmäärästä riippumatta. Tehdyt työtunnit eivät saa vaikuttaa palkkaan, joten osa-aikaiset (3 tuntematonta sukupuolta olevaa) saavat samaa palkkaa kuin kokoaikaiset. Toki tasa-arvotyön elimissäkin  miesten ja naisten palkkaeron korjaamisessa on vielä tekemistä, mutta sehän ei ole mitään uutta, kun seuraa uutisointia naisen eurosta.

Näiden varsin uskottavien (?!?) oletusten jälkeen saamme lasketuksi henkilöille niille henkilöille kuukausipalkan, jotka tekevät tasa-arvotyötä, kun tasa-arvoyksiköiden ainoana rahanmenona voidaan varsin perustellusti pitää pelkkiä palkkoja ja niille 25 % sivukuluja.

Näiden noin viiden tasa-arvoelimessä työskentelevän miehen keskikuukausipalkka on 1400 euroa ja näiden noin 25 naisen kuukausipalkka on 1120 euroa. Tasa-arvotyö on todella halpaa Suomessa, varsinkin kun tiedämme, että siihen ei sisälly muita kustannuksia kuin pelkkä palkka. Kaikki muut kustannukset saadaan talkoohengessä ilmaiseksi!

Kun katselee näitä lukuja, täytyy todeta, että kuvitelmani, että naisen euro on 80 senttiä olisi tuulesta temmattu luku, on väärin ajateltu. Kyllä nämä budjettiluvut antanut henkilö on osoittanut todellisen reaalielämän tuntemuksensa ja laskenut naisen euron arvon ihan itse omakohtaisesti osoittaen siinä samaa ammattitaitoa kuin tasa-arvoelinten budjettien loppusummia laskiessaan.

Tai sitten olen erehtynyt. Budjetti 525 000 euroa onkin kuukausibudjetti. Entisenä tilintarkastajana pidän sitä varsin todennäköisenä. Toki varmuuden saisin vasta, kun olen laatinut siitä tarkastuskertomuksen tutustuttuani kaikkiin tositteisiin. Vuosibudjetti yhteensä voisi olla siis vähintään 6,3 miljoonaa euroa. Silloin ei tarvitse tehdä oletusarvoa, että tasa-arvoelinten kustannukset ovat pelkästään noin 1200 euroa kuukaudessa ansaitsevien työntekijöiden ( noin 85 % naisia) palkkoja, vaan yksityiset yritykset laskuttavat kustannuksensa jne jne. Ja palkat voisivat olla sellaista 2500-9000 euroa kuukaudessa luokkaa, jollaisia epäilen niiden olevan.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu