Antikaisen viimeisin hyökkäys

Lainaus Antikaisen blogista, johon minulla on banni päällä.

”Vakiintunut mittaustapa ja luotettavat indikaattorit voittavat
luotettavuudessa halvat kotimittarit ja -mittaajat – painokkaan
retorisista vastaväitteistä huolimatta.”

Sitten hän antaa Wikipediasta viitteen Ronald Oaxacaa:n.

_______________________________________

Voin rauhoitella Antikaista. Vaikka olen kotimittaaja, minulla on toiseksi korkein arvosana tilastotieteestä Helsingin yliopistosta enkä käytä kotimittareita edes kotonani mihinkään, lämpötilatkin tarkastaan meillä kaupasta ostetuista mittareista. Kaikki minun aineistoni on joko Tilastokeskuksesta ostetuista kirjoista, kirjastosta lainatuista kirjoista, Tilastokeskuksen verkkosivuilta tai ostettu selvillä seteleillä Tilastokeskuksesta. Laskentaan käytän normaaleja tilastotieteen menetelmiä, joiden oikeellisuuden jokainen voi tarkistaa tilastotieteen oppikirjoista.

Minun ei tarvitse käyttää Oaxaca-menetelmää, sillä muut tutkijat ovat tehneet sen puolestani.

Sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvojulkaisu 2001:7 ”Sukupuolten palkkaeron tilastointi ja analyysi”.  Siinä on Oaxaca-menetelmällä hajoitettu palkkarakennetilaston kolmen vuoden materiaali. Siellä saadaan tulokseksi Oaxaca-menetelmää käyttäen (sivu 18):

STM
10.6870

Normal
0
21

MicrosoftInternetExplorer4

Yrityskohtaisten muuttujien ja tarkan
ammattiluokittelun ottaminen mukaan selittäjiksi ammattiin valikoitumisen
lisäksi selitti ”pois” noin kaksi kolmasosaa palkkaerosta.

Selittymättömäksi palkkaeroksi käyttämällä Oaxaca-menetelmää jää noin 6 %. Minä sanon tähän, että alkaa polttaa….

Tutkija huomauttaa, ettei hän ottanut Oaxaca-hajoitukseen työaikoja eikä ylitöiden vaikutusta.

Sitten tutkija huomauttaa ensinnäkin, että hänen aineistossaan miehet tekivät viikossa 3,5 ylityötuntia ja naiset 1,5 tuntia, sivu 23.  Eli palkka-aineistossa tuntiperustaisesti maksettujen ylitöiden vaikutus on 1 %.

Antikainen itse huomauttaa monessakin blogikirjoituksessaan, että säännöllisen työviikon työtuntien ero on 5 %

Jos lisäämme STM:n viralliseen Oaxaca-hajoitelmaan samassa kirjassa esiintyvien ylityötuntien (1 %) ja Antikaisen antaman säännöllisen työviikon eron (5 %), niin miesten ja naisten välinen palkkaero on nolla ja se on ratkaistu Antikaisen vaatimalla tavalla.

Eikä tässä tarvittu yhtäkään Pauli Sumasen kotimittaria, vaan kaikki tehtiin niin kuin Antikainen halusi.

Epäilijät voivat lukea STM:n tasa-arvojulkaisun verkosta osoitteesta ja tarkistaa sieltä, onko oaxaca-mittaukset tehty oikein:

http://www.tasa-arvo.fi/c/document_library/get_file?folderId=243322&name…

__________________________________

Kuka tahansa voi siteerata tuossa yllä viivojen välissä olevaa ja kirjoittaa sen luvallani Antikaisen blogiin, kun lähteenä mainitaan: Maatiaisjärkinen kotimittaaja Pauli Sumanen.

Huomautus: uuden Suomen editori ei toimi. Tuonne tulee ”roskia” väliin, joita ei näy edistorilla, mutta ilmestyvät tekstiin. Kuten tuo Normal ….Explorer-pätkä.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu