Vasemmistoliittokin ajaa palkkatasa-arvoa

Vasemmistoliiton eurovaaliohjelmasta: ” On panostettava
myös työn laatuun, sukupuolten palkkatasa-arvon toteuttamiseen,
työhyvinvointiin sekä kohtuullisen toimeentulon takaavaan tulotasoon. … Työtä on jaettava myös työaikaa
lyhentämällä, ansiotaso turvaten ja samalla huomioiden tuottavuuden
kehitys.”

Tässä on paljon hyvää:

1. ”Palkkatasa-arvon toteuttaminen.” Vasemmistoliitto haluaa sukupuolten palkkaeroa mitattavan niin kuin EU-parlamentti on asian määritellyt päätöslauselmassaan 2008/2012(INI). Muutenhan siellä vaaliohjelmassa mainittaisiin, että sitä aiotaan lähteä muuttamaan.

Tästä tulee hynää miehille Suomessa, sillä tehtyä työtuntia kohden miehet saavat vähemmän elinikäistä palkkaa kuin naiset. EY-tuomioistuinhan on päättänyt, että eläke on erottamaton osa palkkaa, eikä Vasemmistoliitto ilmaise erimielisyyttä tästä asiasta vaaliohjelmassaan.

2. ”Työtä on jaettava myös työaikaa lyhentämällä.”

Taas hyvää miehille. Suomessa miehet tekevät 15-20 % pidempää työpäivää kuin naiset. Jos vasemmistoliitto ajaa tasa-arvoa, on ensin päästävä irti näistä miesten ylimääräisistä työtunneista ansiotaso turvaten, eli miesten kuukausiansiot eivät saa laskea, vaikka työtunnit lasketaan naisten tasolle. Bravo! Ja kun tuottavuuskin otetaan huomioon, niin tuottavuuteen perustuvia palkanlisiä pitää olla suurempi osuus maksettavista ansioista. Se sopii miehille.

Kyllä Paavo ja Paavon puolue osaa. Taitaa olla lääkitys ja voitelu kohdallaan?!?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu