Teollisuustyöntekijöiden tuntipalkoissa ei tasa-arvo-ongelmaa

Toisin kuin Juho Antikainen blogissaan (bannini jatkuu siellä) antaa ymmärtää, teollisuuden palkansaajien palkoissa ei ole sukupuolisortoa. Katsokaa vaikka SAK:n sivua ja ottakaa lukuihin huomioon oheisen kuvan tiedot.

http://www.sak.fi/aineistot/tilastot/palkka-ja-muut-tilastot/teollisuust…

”Jostain kumman syystä” Antikainen jättää kertomatta, mistä palkanosista nuo säännöllisen työajan vertailut tehdään. Niissähän on mukana aikapalkka, jota tehdään kunkin työntekijän henkilökohtaisella peruspalkalla ja siihen lasketaan päälle urakka-, palkkio-, työaika-, olosuhde- ja muut lisät. SAK:n sivun tiedot ovat EK:sta. Sama EK ilmoittaa, että teknologiateollisuudessa naiset tekevät urakkatyötunteja 68 % miesten tunneista ja sunnuntaityötä 75 % miesten tunneista. Naisten vuorotyölisät ovat 87 % miesten lisistä ja olosuhdelisät 96 %.

Tuossa palkkavertailussa ei oteta mitenkään huomioon, tekevätkö kullakin alalla miehet ja naiset yhtä vaativia töitä, maksetaanhan vaativammasta työstä parempaa palkkaa. Tekevätkö miehet kumiteollisuudessa (17,76 euroa/tunti) täsmälleen samoja töitä kuin naiset (16,81/tunti)? Miesten ansiot tuntia kohden ovat 5,7 % suuremmat. Jospa siellä maksetaankin samoista töistä samaa palkkaa ja ero syntyy vaikkapa siitä, että miehet saavat enemmän hankalien työaikojen lisiä tai voittavat naiset urakakatöissä. Niissä teollisuustyöpaikoissa, joissa olen ollut, oli usein miehiä ja naisia samoissa töissä samoilla urakkaehdoilla. Ja kas kummaa, miesten tilipussi oli paksumpi tilipäivänä suurempien urakkapalkkioiden vuoksi. Eivät ne naiset väittäneet sitä sukupuolisorroksi.

Kaikki tiedämme, että lisät, varsinkin urakkalisät, ovat teollisuudessakin usein jopa kymmeniä prosentteja palkan loppusummasta ja jos miehille maksetaan niitä enemmän, se ei ole palkkatasa-arvon vastaista, sillä ay-liike on ne hyväksynyt. En usko ay-liikkeen olevan misogyyninen järjestelmä.

Mitä sanookaan SAK:n kehittämispäällikkö Juha Anttila: ”On myös pyritty siihen, ettei henkilön iällä tai työhistorian pituudella olisi merkitystä, vaan sillä, mitä tekee ja miten tekee. Tällä on haluttu lisätä oikeudenmukaisuutta ja kannustavuutta.” artikkelissa Helsingin Sanomissa 9.2.2014 sivulla D2, Maria Mustaranta: ”Miten saada lisää palkkaa?”

Verrattaessa miesten ja naisten bruttoansioita keskenään ei nähdä metsää puilta, eli takerrutaan lillukanvarsiin eikä nähdä kokonaisuutta.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu