Naisten päivä on myös miesten päivä

Vuoden 1999-2000 ajankäyttötutkimuksen mukaan miespalkansaajat tekivät 26 % enemmän vuosityötunteja kuin naiset vaikka naispalkansaajia oli 5 % enemmän. Osa-aikaisuus, tuntiperustaisesti korvatut ylityöt ja palkallisella äitiyslomalla olo selittää tästä noin 6 % eli kokoaikatyötä tekevät miehet tekivät noin 20 % enemmän työtunteja kuin kokoaikatyötä tehneet naispalkansaajat.

Jos palkansaajamiehet olisivat tehneet viime vuonna saman työtuntimäärän kuin naiset, olisi tunteja siis jäänyt ylitse noin 20 %. Jos he olisivat jääneet tänä vuonna töihin normaalin työpäivänsä jälkeen tekemään nuo viime vuodelta yli jääneet rästitunnit, heidän tuplatyöpäivänsä päättyisivät maaliskuun 8. ja 9. päivän välisenä yönä.

MUTTA MAALISKUUN 9. PÄIVÄNÄ ON KANSAINVÄLINEN NAISTEN PÄIVÄ. Naisten päivä on myös miesten päivä. Saadakseen 20 % suuremmat ansiot miesten on pakko tehdä työtunteja 20 % naisia enemmän ja heidän tuplatyöurakkansa päättyy vuosittain vasta naisten päivänä.

Jos joku epäilee, etteivät miehet tee joka viikko 20 % enemmän työtunteja kuin naiset, hän on oikeassa. Paitsi pidempää työpäivää, miehet myös tekevät enemmän työpäiviä ja työviikkoja vuodessa. Katso oheinen kuva (Alkuperäinen kuva sivulta 83: Tilastokeskus: Työajan muutokset. ISBN 952-467-175-1), jonka mukaan miehet tekevät töitä kahtenakymmenenä viitenä päivänä enemmän vuodessa kuin naiset. Naisilla on enemmän lomaa, enemmän sairaspoissaoloja, enemmän palkallisia äitiys- ja vanhempainvapaita, naiset pitävät miehiä enemmän ylitöitä vapaana jne. Miesten enempiä työtunteja ja -päiviä selittävät taas pidemmät tessin mukaiset työajat, enemmät palkalliset ja palkattomat ylityöt sekä työn tekeminen myös lomapäivinä, vapaapäivinä ja viikonloppuisin.

Saapa nähdä, miten media huomioi tämän juhlapäivän mieserityisyyden. Eikö olisikin ihanaa, jos miehet ja naiset voisivat molemmat juhlia sitä päivää rinta rinnan tekemättä naisten päivästä juopaa miesten ja naisten välille?

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu