Suomi EU-kärkikastia "palkkaeron" poistamisessa

Suomalaiset valtiofeministiset tasa-arvoelimet ovat kätkeneet kansalta tärkeää tietoa. Löysin sen ihan sattumalta.

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-1227_fi.htm

Alku on diipadaapaa, mutta kun katselee lopussa olevaa taulukkoa, kuinka ”palkkaero” on supistunut, Suomi on EU-kärkikastia 28 maan joukossa. Tilaston lähde: Eurostat, ansiorakennetutkimus, jonka Tilastokeskus on suomentanut väärin ja kutsuu sitä palkkarakennetilastoksi. No, onhan se kai jo tullut teille selväksi, että käsitteitä ansio ja palkka ei Suomessa juuri kukaan erota toisistaan.

Laskin itse taulukosta, että vuodesta 2009 vuoteen 2011 Suomi oli kaventanut ”palkkaeroa” 2,6 prosenttiyksikköä. Sitä edellä olivat EU-maista vain Tsekki 4,9 %, Puola 4,5 % ja Liettua 3,4 %. Koko EU:n keskiarvo oli noin puoli prosenttia.

Pohjoismaisista EU-maista Ruotsin ”palkkaero” kasvoi 0,1 % ja Tanskan supistui 0,4 %, joten löimme kirkkaasti ne.

Olemme Suomessa karvaasti kokeneet sen, että kun julkisen sektorin palkkoja aletaan nostaa voimalla, kansantalous kapsahtaa. Ei oteta huomioon julkisen sektorin tuottavuusvajetta. Kuntasektorilla tehdään yli 10 % vähemmän vuosityötunteja kuin yksityisellä sektorilla. Mutta tavoitteena on silti samat vuosiansiot. Tähän tavoitteeseen pääsyyn on valjastettu iso koneisto nimeltä ”Samapalkkaohjelma”. Jos se onnistuu tavoitteessaan, siinä varmistetaan se, että Suomi on mennyttä. Samapalkkaohjelma ei pidä hölmönä sitä, että naisille vaaditaan samoja ansioita kuin miehille, jotka tekevät 15-20 % enemmän työtunteja vuodessa. Minä pidän. Ja lisäksi naisille vaaditaan esimerkiksi saman verran yötyölisiä kuin mitä miehet saavat, vaikka miehet tekevät kaksinkertaisen määrän yötyötunteja naisiin verrattuna.

Suomi on EU:n kärkikastia ”palkkaeron” poistamisessa. Ja sen huomaa kaikissa Suomen taloutta kuvaavissa luvuissa.

paulisumanen

Työaika- ja palkkatutkija. Myyttien murtaja. Miehen biologisessa ruumiissa. Gender oli aluksi "nainen", kunnes petyin feminismiin ja vaihdoin genderikseni "mies". “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking - "Menschen, die recht haben, stehen meistens allein" & "Je mehr Leute es sind, die eine Sache glauben, desto größer ist die Wahrscheinlichkeit, dass die Ansicht falsch ist" - Kierkegaard - "On parempi laskea summittain oikein kuin tarkasti väärin" - Eino Saarinen (1932-2014), kolmessa eri yrityksessä esimieheni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu